Arkadaşlar merhaba. B1 seviyesinde Almanca bilgimi yazın 1 ay kadar Almanya'ya gidip pratik yaparak geliştirmek istiyorum. Goethe Institut kurslarını araştırıyorum ve konumundan dolayı Düsseldorf şehrini tercih etmeyi düşünüyorum. Goethe Ankara şubesinde daha önce 1 ay yoğun kurs almıştım. Almanya'daki kurs da aynı mantıkla çalışıyor gibi gözüküyor. Kursla veya şehirle ilgili bilgisi, tecrübesi bulunan arkadaşlardan yorumlarını alabilirsem sevinirim.
Teşekkürler.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Eğer imkanınız varsa mutlaka Erasmusla veya başka bir programla uzun süreli olmak suretiyle gidin. Seviyeniz tam gelişmeye uygun, eğer gidip şöyle bir 4-5-6 ay orada sağlam pratik yaparsanız çözersiniz dili diye düşünüyorum. Fakat 1 ay kısa geldi bana dil öğrenmek için.
Arkadaşlar önerileriniz için teşekkürler ancak Erasmus şansını malesef kaçırdım. Üniversite bitti, 1 yıla yakın süredir çalışıyorum. 1 aylık kursa da yıllık iznimde gitmeyi düşünüyorum. Benim bu 1 aydaki beklentim dili çözmek değil, en azından günlük konuşmalarda düşünmeden cevap verebilecek pratiği kazanmak. Uzun uzadıya konuşabilmek ya da gramer öğrenmek için sizin de söylediğiniz gibi kısa bir süre. Araştırmalara devam ediyorum, bakalım zaman ne getirecek.
Bence 1 aylık kurs parasını, kursa değil daha fazla gezmeye ayırın, vaktiniz yine kısıtlıysa dolu dolu gezmeye ayırın. Türkiye'de gidebileceğiniz 1 aylık kurs ile aynı verimi alırsınız, gerçekten gereksiz olur. B1 diyorsunuz zaten seviyenizi, belli bir konuşma birikiminiz olsa gerek, bu B1'in üzerine B2 koyabilmek için 5-6 ay lazım olur, B1 seviyesinde birisine 1 aylık kurs pek birşey katamaz bence.
B1 seviyesinde Almanca bilgimi yazın 1 ay kadar Almanya'ya gidip pratik yaparak geliştirmek istiyorum.
Goethe Institut kurslarını araştırıyorum ve konumundan dolayı Düsseldorf şehrini tercih etmeyi düşünüyorum.
Goethe Ankara şubesinde daha önce 1 ay yoğun kurs almıştım. Almanya'daki kurs da aynı mantıkla çalışıyor gibi gözüküyor.
Kursla veya şehirle ilgili bilgisi, tecrübesi bulunan arkadaşlardan yorumlarını alabilirsem sevinirim.
Teşekkürler.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.