Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
64
Cevap
13070
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Alındığı gün arıza yapan Tucson 1.6 GDI (4. sayfa)
B
7 yıl
Yarbay

Parayı çaydan mı topluyoruz demişsiniz ama parayı çaydan toplayan birisi bile 112 bin tl para vereceği aracı biraz araştırır..



Hiç bi şey yapmasa bi internet sitesine girer donanım seçeneklerine bakar, motor çeşitlerini inceler vs vs...



Siz 112 bin TL para gömmüşünüz araca ama dünyadan haberiniz yok... satış temsilcisi öyle dedi böyle dedi... onu bize söylemediler bunu bize söylemediler...



Hocam , 112 bin tl para verdiğin araç için 112 saniye bi araştırma yapsan internet üzerinden zaten her söylenene inanmayacaktın...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sukrubyr
S
7 yıl
Er

Bakın hala aynı düşünce tarzı gerçekten çok üzücü. Ben alacağım arabayı oturup saatlerce araştırırım ya da direkt gidip satış temsilcisine güvenerek satın alırım. Bu kimseyi ilgilendirmez kimse de beni şöyle yapmışsın böyle yapacaktın hata sende diyerek eleştiremez. Daha önce gerek WV gerek Chevrolet'den alışverişimi bu şekilde yaptım ve ikisinden de memnun kaldım hem satış sonrası destek hem servisten hem araçtan. Satış temsilcisi orada neden var hiç düşündünüz mü? Neden prim alıyor? Onun görevi gelen müşteriyi bilgilendirmek ve yönlendirmektir. Eğer işine yalan ve düzenbazlık karıştırıyorsa bu büyük bir yanlıştır ve bu bayinin yanlışıdır düzeltilmesi lazım gelir. Ama siz bu kez de kalkmış diyorsunuz ki hayır efendim kendin araştıracan öyle araba alacan eğer araştırmadıysan hak etmişsin bunu müstahak sana haksızsın sus hakkını aramaya çalışma. Hadi sen ben internetten anlarım giderim araştırırım. E benim memleketimde bilmem ne köyünde yaşayan emekçi amcam internetten anlamaz bilmez geldi müşteri temsilcisine güvenerek arabayı aldı bu adama da mı diyeceksin gidip araştırsaydın o zaman diye. Bizim için para mesele değil biz bizim yaşadığımızı başka insanlar yaşamasın istiyoruz. Bir de oraya her söylenene inanmayacaksın yazmışsınız sanki ben sokaktan geçen adamı çevirip ona sordum da onun aklına uydum. Eğer o koskocaman Hyundai tabelasının altında resmî bayi çatısının altında gömleğinin yakasında Hyundai armasını taşıyan adama da güvenmeyeceksek o dükkanı kapatıp gitsinler biz internetten sipariş ederiz arabalarımızı araştırıp :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
7 yıl
Yarbay

Alındığı gün arıza çıkaran, sattıkları arabaya, taktıkları LPG ye sahip çıkmayan, 8 defa gidilmesini rağmen hala daha muhatap bulunamayan adımlarla hangi üslupla konuşmak gerekir ki lütfedip ilgilensinler..



Adamların ne bir sorumluluk, ne bir utanma, be bir ticaret ahlakı var..



Bu yüzden de bi özeleştiri yapma ihtiyacı hiç hissetmiyorlar ama ben Bütüüüün bu olanlara rağmen doğru üslubu bulmak zorundayım ki işlerimi hallettirebileyim.. Ha.



Yok öyle bi dünya..



Problem, vatandaşını bu üçkağıtçıların karşısında yalnız bırakan devlette..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Huseyin-ZST
T
7 yıl
Yarbay

Amerikada airbnb vasıtsası ile ev kiraladım, yalnız eve ulaştığım zaman evin kapısına asılı şifreli kutudan aldığım anahtarda sorun çıktı ve kapıyı açamadım. Bu arada ev sahibi ile kontak kurup gelmesini bekledim. Toplam bekleme sürem bir saatten biraz fazlaydı. Neyse ev sahibi gelip özür diledi ve kapıyı açtık eve girdik. Benim bu durumu yaşamamdan dolayı o gece ücretini evin sahibi iade etti. Ondan sonra düşündüm. Bizim memlekette olsa böyle bir şey olurmuydu, para iadesi alırmıydım diye. Sanırım nah alırdım. Muhtemelen suçu bana atıp bir de üste çıkarlardı. Ondan sonra forumda bu konuyu gördüm ve okudum. Ben hepi topu kisa süreliğine kurumsal olmayan bir muhattabtan ev kiralayip ufak bir sorun neticesinde defalarca özür ve bir miktar para iadesi aldım. Adamlar diğer yandan, sorsan kurumsaldırlar, binlerce tl ye araç satıp üstüne birde müşteriyi yanıltıp daha sonrasındada araçla müşteriyi başbaşa bırakmışlar. Biz dürüst değiliz o yüzdende gelişemiyoruz. Pisliğin olduğu yerde ne düzgün bir şey üretilir nede gelişme olur. Aynen bizde olduğu gibi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: superegoid

Alındığı gün arıza çıkaran, sattıkları arabaya, taktıkları LPG ye sahip çıkmayan, 8 defa gidilmesini rağmen hala daha muhatap bulunamayan adımlarla hangi üslupla konuşmak gerekir ki lütfedip ilgilensinler..



Adamların ne bir sorumluluk, ne bir utanma, be bir ticaret ahlakı var..



Bu yüzden de bi özeleştiri yapma ihtiyacı hiç hissetmiyorlar ama ben Bütüüüün bu olanlara rağmen doğru üslubu bulmak zorundayım ki işlerimi hallettirebileyim.. Ha.



Yok öyle bi dünya..



Problem, vatandaşını bu üçkağıtçıların karşısında yalnız bırakan devlette..

Yahu bu uslüba neden ihtiyacın var zaten? Çünkü muz cumhuriyetinde yaşıyoruz.

Dava açsan kütür kütür kazanacağın bir konu bu. Dava kaç yıl sürecek? Minimum 2. Bunun temyizi var, yargıtayı var... 4-5 yıl demek bu. Satıcı bunu bildiği için, tek derdi "Bu herif kaç bin kişiye ulaşıp beni rezil edebilir" oluyor. Başka derdi olmuyor.

Büyük şirketlerde ahlak, sorumluluk nedir bir düşün bunu. Büyük şirket bir canlı organizma mı ahlakı, utanması olsun? Büyük şirketin en büyük sorunu (şükür ki var bu sorun) senin işini gören kişinin kocaman bir sistemin küçücük bir çarkı olmasıdır. O memurdur. Kendine verilen yetki kapsamını asla aşmaz. Yazışmanı sen üstelersen yapar. Asla sorumluluk almaz. Kendini düşün. 1000 kişinin çalıştığı, kimin kiminle iş tuttuğu belli olmayan bir çalışma ortamında, sana hiç insiyatif verilmemişken boş yere insiyatif alır mısın? Almazsın. O yüzden üst yönetimde bu gibi işlere bir vurdum duymazlık varsa aşağıya doğru aynı durum iletilir. Ben olsam o insiyatifi ben de almam. Şirket babamın şirketi değil. O yüzden şirket ahlakı nedir bunu bir düşünmek lazım. Yok öyle bir şey.

Şirketlerin çoğunda bu gibi olaylardan tepenin haberi bile olmuyor. Tepenin bu olayları engellemek için bir prosedürü de yok zaten. Bu gibi olayları engellemenin prosedürü nasıl olurdu? Bu gibi olaylar şirkete hissedilebilir zararlar verse olurdu. Hah! Hukuk bu yüzden önemli. Bu arkadaş dava açsa 6 ayda kazanacağını bilse, bu gibi sorunlar şirket için çok önemli olurdu. Çünkü 6 ayda kazanacağını bilsen, hemen herkes açar bu davayı. Ama süre 5 yıla çıkınca, mağdurların da içinde nadiren çıkıyor dava yolunu seçen.

Şirkete hasar verecek bir diğer konu kamu hassasiyeti. Şimdi, arkadaş başına geleni yazdı ya, bu elden ele yayılsa ve bilinçli bir tüketici toplumu olsak, bunu duyunca biz de bu markadan uzak durmaya karar versek, şirketin etekleri tutuşur. Anında çözer arkadaşın işini. Yani, tüketici bilinçli olsa o zaman da şirketin bir prosedürü olurdu. Bu arkadaş da yararlanırdı. Türkiye'de bilinçli tüketici de yok.

O yüzden şirketin bu tarz mağduriyetleri engellemek için bir prosedürü olmuyor. O yüzden müşteri olarak senin yaklaşım tarzın önem kazanıyor. Yani, ben Türkiye'nin bir muz cumhuriyeti olduğunu ve tüketicisinin bilinçsiz olduğunu bir kesin gerçeklik olarak alıyorum. Böyle bir sorun yaşadığımda sorunu çözmek için bir uslüp geliştiriyorum. Kendi durumumda Şirket ağzından şirketin CEO'su imzalı bir şikayet mektubunu Doğuş genel müdürlüğüne gönderiyorum mesela. Ama arabayı Doğuş'a değil, Doğuş'un yetkilendirdiği başka bir yetkili servise götürüyorum mesela. Böylece o servis Doğuş'tan çekindiği için işimi görüyor mesela. Böyle bildiğin strateji geliştirmek gerekebiliyor. MUZ CUMHURİYETİ OLUNCA NORMAL.

Hyundai konusunda ya o servisin ya Hyundai Türkiye Genel Müdürlüğünde tepedeki isimlerden tanıdık bulacaksın. Silsile halinde herkes birbirini haşlayacak, işini göreceksin. Başka çaren mi var? Ben bir küçük Hüseyin, tek başıma Türkiye'deki aşağılık hukuk sisteminin işleyişini değiştiremem ya? Ama insanım. En büyük özelliğim uyum sağlamak. Uyum sağlarım. Bu çakallara işimi gördürecek yöntemlerle yaklaşırım. Böyle çanağa böyle iktidar.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.