Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
737
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Alında Sivilce Neden Çıkar? Nasıl Geçer?
T
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Alnında çıkan sivilceler çok can sıkıyor değil mi? Sivilceler çıktıkları bölgelere göre farklı anlamlar taşır. Bu yazıda alında sivilce neden çıkar ve nasıl geçer sorularına yanıt veriyoruz. Yüzünüzün alın bölgesinde çıkan sivilceler için kesin çözüm arıyorsan bu yazımız tam da sana göre! 

Alında Sivilce Neden Çıkar?
Alında sivilce çıkmasına neden olan etkenler oldukça fazladır. Sivilcelenmeye sebep olan başlıca faktörler; cildinde biriken ölü deri, yağ ve kirdir. Fakat sivilcelenme nedenleri bölgelere göre farklılık gösterir. Yüzde kaşınan sivilcelere sahip olmak herkesin sinirini bozar. Birçoğumuzun sıklıkla karşılaştığı sivilcelenme bölgesi alındır.
Alın bölgesinde çıkan sivilcelerin birçok farklı sebebi olabilir. Bunlar uygun olmayan ürün kullanımı, eksik hijyen, ciltte fazla yağ birikmesi veya hormonal nedenler gibi birçok sebepten kaynaklanıyor olabilir. Alnında çıkan sivilcelerin neden kaynaklandığını doğru tespit edersen alındaki sivilcelerden kurtulmak oldukça kolay olur. Hadi alında sivilce oluşma sebeplerine bakalım!

Alında Sivilce Çıkma Sebepleri 
  • Cildin Yapısı: Cilt tipin karma veya yağlı ise, alın bölgende veya t bölgende sivilce problemiyle karşılaşabilirsin. Cilt bakımını düzenli yapmıyorsan, yüzünde biriken yağlar, ölü hücreler ve kir bunun başlıca sebebi olabilir. 
  • Hormonal Nedenler: Hormonlarındaki değişiklikler sebum üretimini artırarak yağlanmaya sebep olur ve bu da sivilcelenmeye zemin hazırlar. Ergenlik döneminde değişen hormonlar sivilcelenmeye sebep olur.
  • Saç Derisinin Yağlı Olması: Yağlı bir saç derisine sahipsen veya saçlarını sıklıkla yıkamıyor ve yağlı olarak uzun süre kalmasına neden oluyorsan saç derindeki yağ alnında birikerek gözenekleri tıkar ve sivilcelenmene sebep olur. Bu yüzden saç derinin düzenli olarak temiz olduğundan emin ol!
  • Saç Ürünleri: Bu ürünler hem saç çizginde hem de alnında sivilceler oluşturabilir. Saç temizliğini yaparken kullandığın şampuanlar, kremler; saçını şekillendirmek için kullandığın kozmetik ürünler sivilcelenmenin sebebi olabilir. Kullandığın ürünlerin içeriğinde bulunan argan yağı, kakao yağı, hindistan cevizi yağı gibi saçı besleyen yağlar sivilcelenmene zemin hazırlıyor olabilir. 
  • Makyaj ve Kozmetik Ürünler: Makyaj yaptıktan sonra cildini makyajdan arındırmıyorsan veya düzenli cilt bakımı yapmıyorsan cildin yağdan ve kirden arınamaz böylece sivilce oluşumuna sebep olur. Karma veya yağlı bir cilt tipine sahipsen cildinin yağlanması iyice artar. Hassas bir cilde sahipsen de kullandığın ürünler cildinde tahriş  oluşturur ve reaksiyon olarak sivilcelenmene sebep olur.  Eğer kaş ürünü kullanıp temizliğini sağlamıyorsan da kaş çevrende sivilcelenmeler yaşayabilirsin. Kaş etrafındaki sivilcelenmelerin bir diğer sebebi de kaş alımında ip, ağda gibi yöntemlerle kaş almak olabilir. Yöntem değiştirerek bu tarz kaş çevresi sivilcelenmeden kurtulmayı sağlayabilirsin. 
  • Kullanılan Malzemeler: Düzenli cilt bakımı da yapıyor olsan, saç temizliğine dikkat de etsen, içerik bakımından temiz ürünler de kullansan malzemelerinin temizliğini sağlamıyorsan alında sivilceler olabilir. Makyaj yaparken kullandığın malzemelerin temizliği bu konuda çok önemli. Düzenli olarak sünger, fırça gibi malzemelerin temizliğini sağlamazsan içerisinde biriken kir ve mikroplar cildine zarar vererek sivilcelenmeni sağlar.
  • Saç Modeli: Eğer kakül kullanan biriysen alındaki sivilcelerin sebebi saçlarının alnının hava almasını önleyerek yağlanmasına sebep olması olabilir. Bunun için evde olduğun zamanlarda kaküllerini toplayarak saçlarının alnına değmesini önleyerek, alnının hava almasını sağlayabilirsin.
  • Saç Aksesuarları: Saçın için kullandığın aksesuarlar; saç bandı, şapka, taç, eşarp gibi aksesuarlar kullanıyorsan alnındaki sivilcelerin nedeni olabilir. Çünkü bu eşyalar saç derinin ve alnının nefes almasını engelleyerek sivilce oluşumunu sağlar.
  • Beslenme ve Su Tüketimi: Dengesiz beslenme ve yağlı, sağlıksız yiyecek tüketimi alında sivilcelenmelerin başlıca nedenidir. Yediğin yiyeceklere ve su alımına dikkat ederek cildinin pürüzsüz olmasını ve nemini korumasına yardımcı olabilirsin. 
  • Stres: Hormonal değişikliklerin yanı sıra yoğun stres altında olduğun durumlarda da sivilceler oluşabilir. 
  • Kullanılan İlaçlar: Düzenli olarak kullandığın ilaçların yan etkisi olarak da alnında sivilce oluşumu görebilirsin.

Kaynak ve yazının devamı: https://bakimadair.com/alinda-sivilce-neden-cikar-nasil-gecer/



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.