Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
125
Cevap
4278
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: Alien: Romulus (16 Ağustos 2024) (7. sayfa)
M
8 ay
Yüzbaşı

Valla helal olsun, belli ki aşırı ilgilisin bu konulara. İlgin olmasa böylesine tutkulu bir yazı ortaya çıkmazdı zaten. Ben yaptığın hesaplamalardan bir şey anlayamadım ama özetle gerçekçilik yok demek istiyorsun onu anlıyorum. Hiç bu gözle bakmadım filmi izlerken. Sondaki Alien'da tam biz insan oğlunun perspektifindeki uzaylı şekli bu arada.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal Head -- 13 Kasım 2024; 22:0:6 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kartal Göz
K
8 ay
Yarbay

Eyvallah. Evet bir ara astronomiye fena sarmıştım. Meret de sardıkça sarıyor, merak ettikçe okutturup daha da çok merak ettiriyordu. O zamandan kalma bilgiler tabii köreldi gitti biraz kopya çektim bilgi verirken ama bana kazandırdığı bakış açısı kaybolmadı. Tabii biraz algı meselesi. Bu yazdığım yazıyı hiçbir yerde okumadım mesela. Tamamen kendi farkındalığımla yazdım düşündüm. Hocam hesaplamalar sadece büyüklük farklarını gösterebilmek içindi. Hani belgeselerde anlatırlar ya bilmem kaç bin olimpik havuz büyüklüğünde, bilmem kaç adet olimpiyat stadı genişliğinde diye. Hani bahsettikleri şeyin büyüklüğünü düşün aklında canlandır diye. Bu sayılar da onun içindi, yoksa ezbere gerek yok. Bütün bu anlatım sadece büyüklük, küçüklüğün çok ciddi derecede tutarsız olduğunu, bu yüzden yaratılan o uzay atmosferinin gerçekçiliğinin baltalandığını anlatabilmekti. CGI'ı yapan görsel efektçiler bile ebat farklılıklarını hayal edemiyorlar, dolayısıyla görselleştirmiyorlar diye yorumluyorum ben bunu ve veya astronomi konusunda yeterince bilgi sahibi değiller, bilgileri yok gibi bir şey. Veya bu işten kimler sorumluysa artık. Buna tamamdır diyen yönetmen de bu işten çakmıyor demek ki. Ya da kurcalama boşver nasılsa milyarlarca insan farkında olmayacak ya da umursamayacak diye düşünmüş de olabilirler.

Biraz geç yazdım ama geç fark ettim ve fark ettiğimde yazacağım zamanlarda hep unuttum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Metal Head
B
8 ay
Yarbay

Beğenenlerin neden beğendiği belli.

Alien ve Aliens arasi zamanda geçmesi ve oyunun atmosferine daha fazla benzediği için beğenildiğini düşünüyorum.

Bilim-Kurgu teen slash’e dönmüş. Cabin in the woods gibi hissettirdi. Para kalmayinca sagdan soldan diversity pornosu adi altinda ucuza kim varsa calistirmislar. Covenant sonrasi bir timeline da gecse millet soverdi. Atmosferi icin 4/10


Kimsenin fark etmediği koca gemiyi kezolar fark ediyor öyle mi ? Köle misali calistirilanlarin altinda uzay araci var ve kimseye hesap vermeden rahatça atmosferin disina cikiyorlar Ash Cgi’i feci siritti. Alien ve aliens filminden duydugumuz replikleri tekrar duyunca abi oha alien ve aliens da kullanilmisti bu replikler wow falan mi dememizi beklediler acaba ? Koca murettabati tek basina hasat eden alien varken 30 saniyelik tufek kullanim egitimi ile patates etti tum xenomorphlari cakma 40 kilo 1.40 ripleyimiz. Sudan cikmis balik gibi cirpinmaktan baska bir sey yapmayan androide ripley’in repligini soyletmisler su bogazimda kaliyodu .



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 ay
Yarbay

Eğer Prometheus, Alien Covenant gibi bekliyorsanız büyük hüsrana uğrarsınız. Seriyi çok seven biri olarak izlerken ne heyecanım oldu ne merakım. Zaten izlerken ne olacağını tahmin ediyorsunuz.

Xenomorph dediğin avını yakalayınca acımadan yok eden bir varlık. Ama bunda pembe dizi gibi her seferinde avını yakaladıktan sonra 20 saniye bakışlar olması ve diğer elemanların arkadaşlarını kurtarması gibi klasik sahneler dolu. Koca Xenomorphları evcil kediye çevirmişler.

Çerezlik niyetine izlenir. Ama izlemeseniz de hiç bir şey kaybetmezsiniz. Bir Prometheus ve Alien Covenant'ın yanından geçmez.

@Batman  Teen Slash olayına katılıyorum daha filmin başında bunu bize hissettirdi.

Filmin son sahnesinde oturup espri muhabbetine dönmeleri. Hanıma da dedim birazdan aydınlanıp harekete geçecek diye.
Yani hiç ters köşe, sürpriz olmadı. İzleyen filmin gidişatını çoktan anladı zaten. Benim puanım 4.5/10




Bu mesajda bahsedilenler: @Batman
P
7 ay
Binbaşı

Ne zaman şu filmi izlemeyi düşünsem araya saçma sapan bir film giriyor ve onu izliyorum. Vardır bir hayır herhalde ama kararlıyım artık bu hafta izleyeceğim. Spoiler yememeyi de başarmış durumdayken izlemem lazım artık.



T
5 ay
Moderatör

Fede Alvarez, 'Alien: Romulus' devam filminin çekimlerine bu yıl başlamayı hedeflediğini açıkladı.



S
5 ay
Yarbay

Kendi adıma filmi beğendim tamam ilk Alien filmlerinin havasından uzak ama yinede kendini izlettirdi.



E
5 ay
Yarbay

Fede abim filmlere Predator katılmasınıdan hoşnut olurmuş, ama bunu yaparsakta gizli olmalı seyirci onları filmde görüp şok olmalı diyor, iyi fikir bence 👍





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 24 Şubat 2025; 20:33:1 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

W
geçen ay
Yarbay

filmi yeni izledim daha önce prometheus izlemiştim ama alien izlediysem de hatırlamıyorum. film güzel seri olarak izleyeceğim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 10 Haziran 2025; 8:57:30 >

E
4 hafta
Çavuş

Uzun bir süredir düzgün filme denk gelemiyordum. Alien: Romulus gerçekten gayet iyi bir film olmuş.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.