Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
327
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Alcatel-Lucent’tan yeni mobil reklamcılık çözümleri
M
14 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Alcatel-Lucent''tan yeni mobil reklamcılık çözümleri

 

Alcatel-Lucent''ın yeni Mobil Reklamcılık Çözümü, mobil operatörlere abonelerini birer reklam alıcısına dönüştürmede yardımcı oluyor. Çözüm, mobil operatörler ile reklamcılar arasında köprü kuruyor.

 

Alcatel-Lucent, yeni Mobil Reklamcılık Çözümü ile mobil operatörlerin reklamverenlere kolaylıkla sunabileceği çok özel bir medya envanteri yaratıyor. Çözüm, mobil operatörler için ek gelir olanakları geliştirmenin yanı sıra abonelere daha kişiselleştirilmiş deneyimler sunma imkanı da veriyor. Reklamverenler, duyarlılığı yüksek, izin ve tercih tabanlı mobil pazarlamayla daha geniş ve odaklı bir izleyici kitlesine ulaşabiliyor. Birden fazla mobil operatör genelinde bütünleştirilen bu pazarlama yaklaşımıyla kampanya rezervasyon süreci basitleştirilip merkezileştiriliyor. 

 

Çözümün kalbinde, yüksek oranda ölçeklenebilir ve kullanım kiralamalı bir reklam platformu yer alıyor. Bu platform, mobil operatörlerin pazara girişlerini kolaylaştırıyor, reklamverenlerle kolayca ve doğrudan bağlantı kurmalarını sağlıyor. Teknik yeteneklerin ötesine geçen çözüm, operatörlerin pazara çıkış stratejilerini destekliyor, reklamverenler için medya satış ve kampanya yönetimi becerileri sunuyor. Yenilikçi iş modeliyle operatörlere pazarda daha önemli bir rol oynama imkanı veriyor. Söz konusu model, abonelerin izin ve tercihlerine dayanarak cep telefonlarına reklam mesajı gönderilmesini mümkün kılıyor. Böylece aboneler, ürün ve hizmetlere yönelik indirim fırsatları gibi, ilgi alanlarına göre belirlenmiş etkileşim kuralları ile sevdikleri markalarla sürekli iletişim halinde oluyor.

 

Mobil operatörlere yeni gelir kaynakları yaratmak üzere medya envanterlerini hizmete sunma imkanı veren Mobil Reklamcılık Çözümü, Alcatel-Lucent''ın Etkin Uygulama Açılımı''nı destekliyor. Bu vizyon, telekom operatörlerinin yeteneklerini webin hız ve yenilikçi özellikleriyle birleştirerek son kullanıcılara ve kurumlara daha zengin ve güvenilir web deneyimi sunulmasını öngörüyor.

 

Mediacom Doğrudan Pazarlama Sorumlusu David Kyffin konu hakkında şunları söylüyor: ''En ideal envanter, açık tercihlerle tamamlanan kullanıcı izinlerini içerir ve mobil iletişimden bir pazarlama kanalı olarak yararlanabilmek için geniş bir ölçek sunmalıdır. Müşteriler, farklı bölgelerde büyük çaplı kampanyalar düzenleyip düzenleyemeyeceklerini soruyorlar. Alcatel-Lucent''ın operasyon modeli ve birden fazla mobil operatöre erişimi, bu ihtiyaçların karşılanmasında önemli bir adım."

 

Alcatel-Lucent, Orange Austria gibi mobil operatörlere, aboneleri ile ilgi alanlarına giren markalar arasında bağlantı kurma, ayrıca bilgi ve tekliflere erişim sağlama imkanı veriyor. Orange Austria Reklamcılık Başkanı Juergen Pillinger konu hakkındaki görüşlerini şöyle aktarıyor: ''Alcatel-Lucent ile birlikte çalışarak ilgi alanlarına dayalı reklamlar sunmak suretiyle abonelerimiz için değer yaratabiliyoruz. Aynı zamanda operasyonlarımızı karmaşık hale getirmeden gelirlerimizi artırabiliyoruz. Mobil Reklamcılık Çözümü, abonelerin gerçekten almak isteyecekleri türden reklamlar yayınlamamızı sağlıyor. Markalar ve medya ajansları için de duyarlılığı yüksek bir kanal sunuyor."

 

Medya sektörüyle yakın ilişkiler geliştirme çabasında olan Alcatel-Lucent, bu yeni lansmanın bir parçası olarak Optism çözümünü de sundu. Mobil Reklamcılık Çözümü''nün medya kolu olarak işlev gören Optism, global marka ve ajanslarla ticari ilişkiler kurulması amacıyla deneyimli reklam ve mobil pazarlama uzmanlarını bir araya getiriyor. Ekosistemin bir araya getirilmesiyle çapraz mobil servis sağlayıcı medya envanterinin satışı kolaylaşıyor.

 

Alcatel-Lucent Türkiye/Azerbaycan Ülke Direktörü Ali Kançal konuya ilişkin olarak şu değerlendirmeyi yapıyor: ''Mobil operatörler, mobil reklamcılığın büyümesinde önemli bir rol oynayacak. Çözümümüz, bu potansiyeli ortaya çıkarıyor, operatörler, reklamverenler ve daha önemlisi aboneler için güçlü bir öneri sunuyor."

 

Alcatel-Lucent, mobil reklamcılık ve pazarlama alanında gittikçe artan rolüne uygun olarak Mobil Pazarlama Derneği''nde (MMA) kıdemli bir üye ve aktif bir katılımcı haline geldi.

 




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.