ARKADAŞLAR 30 LİTRELİK AKVARYUMUMDA KULLANDIGIM HAVA MOTORU ÇOK SES ÇIKARIYOR FAKAT SUYUN İÇİNE BATIRDIGIMDA SES ÇIKARMIYOR HİÇ İÇİNE HAVA VERİYOR FAKAT HAVA TANECİKLERİ GÖRÜNMÜYOR(ÇOK KÜÇÜK BALONCUKLAR) AMA ELİMİ HAVA MOTORUNUN ÖNÜNE KOYDUGUMDA ELİMİ YAVAŞTAN İTİYOR . ASIL SORUM HAVA MOTORUNU YARIYA KADAR İÇİNE BATIRSAM YİNE HAVA VERİR Mİ ????? TAM EMİN DEGİLİM HAVA VERDİGİNDEN ARTIK SESE KATLANAMIYORUM MOTORUN MARKASI: ALES 7WATT
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
bu iki ürün dışında hiç birinde ses sorununu çözemezsin.
Hava taşının nerede olduğu önemsiz zaten pompa , hava taşı ile suya hava basarak değil su kabarcıkları suyun üzerini dalgalandırdığı için suyu oksijenle temasa geçiri yüzeyden 1 cm aşşağıda dursa bile yeter. görüntü güzel olsun diye aşşağı koyuyoruz.
Eğer filtren varsa (iç filtre) onun hava hortumuda yeter pompayı takmana gerek kalmaz.
para yoksa bunu http://www.juenpetmarket.com/Product/sobo-wp-320f-internal-ic-filtre- varsa http://www.hepsiburada.com/sunsun-dis-filtre-hw-603b400-lt-h-6w-eurostar-biyolojik-filtre-malzemesi-hediye-p-PTM740HW603B (sanalpazarda hediye çeki ile 45 tl ye alınıyor) bunu al bunu alırsan hava pompası iç filtreye ihtiyacın kalmaz yastığın altına koyup sesizce uyursun. (iki modifiye gerek 1. si ters montaj 2.si yavruları çekmesin diye emme hortumuna ızgara maliyeti yok bu işlemlerin) Para önemli ama bir balık 5 tl desek 4 tane ölse 20 lira çöpe gidiyor, üzülüyorsun. bu filtreyi sanapazardan hediye çeki ile 45tlye al 30 lt akvaryumunda süper çalışır kafan rahat eder , yukarda verdiğim hava pompalarıda işini görür ama sesten kurtulamazsın pompa ses yapmasa hava taşı ses yapar ama dış filtreye şelale aparatı takarsan ve eğim verirsen ses en aza iner.
para varsa daha kaliteli dış filtre al ama sesiz olsun dersen sadece tetralar sessiz onlarda kampanya falan 150ye alınıyor ki bu ürün varken gereksiz senin için yeter akvaryumu büyütürüm dersen tetra 700 ex alman lazım ses olmasın dersen + eheim 100 hava motoru o da çok pahalı olur .
benim yattığım yer ile akvaryum arası 2 metre kadar ben şu üçlüyü aldım
Para varsa dış fitreden almaya başla , dış filtrenin suyun dönüşünü ayarlarsan hava pompasına gerek kalmaz balıklar çok daha rahat ederler. hava pompasına gerek kalmaz. en dandik dış filtre bile en iyi hava pompasından sessizdir. bu hava pompaları çok sessiz ama akvaryumdan hava kabarcık sesi gelir rahatsız eder, dış filtrede kulağını dayasan ancak anlarsın çalışıp çalışmadığını. Benim tavsiyem kesinlikle dış filtreden yana. yada pipo filtre + eheim de yapabilrsin o zamanda güzel ve ucuz bir sistem olabiliyor, ama ses olur biraz. Ben hepsini denedim en iyi sonuç dış filtrede elde ediliyor. 2 ay su değiştirmiyorsun değiştiriken yok bakteri kültürü ölür mü diye dert etmiyorsun falan filan..
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.