Nette gösterildiği gibi tp link modemimi acces point olarak ayarladım. Yani lan ayarlarından dhcp yi kapalı konuma getirip, ip adresini de 192.168.1.2 olarak ayarladım ana modem(airties) ile çakışmasın diye. Wifi ismi. Ve şifresini de ayrı yaptım tabi ve bunları bilgisayara lan kablosu ile bağlayarak yaptım. Ancak pc den wifi ile baglanabiliyorum, bazi telefonlar da baglanabiliyor ama misal ana modemin wifisi ne bağlanıp sonra acces pinte bağlamak istediğimde IP baglanıyor diyor. Öyle kalıyor. Nerde hata var neden çakışıyor. Pc sorunsuz bağlanıyor ama telefonlar TV ler bağlanmıyor. Ya d bir süre sonra bağlaniyor. Sonra wifi değişikliği yaptığımda geri bağlanmıyor. Yine ip arıyor.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
IP dağıtan cihazın (bu durumda sizin modeminiz oluyor) 92.168.1.2 numaralı IP'yi vermemesini sağlayın, verirse çakışma olabilir. IP başlangıç değerini 92.168.1.10 gibi bir değer yapabilirsiniz.
Ana modemin airties 192.168.2.1 veriyor. Az önce denedim 192.168.2.50 yaptım acces point olan tp link modemi. Ama yine bağlantı sağlamıyor. Daha önce bu modemin(tp link) eski sürümünü sadece Adsl olan sürümünü rahatlıkla yapıp kullanıyordum. Şimdi bu aldığım tp link vdsl router modemi yapamıyorum 🤷♂️ bir oluyor bir olmuyor
Ana modem de böyle yazıyor. Acces pointte dhcp yi kapatıp ip olarak 192.168.2.50 olarak girdim ki aynı aypi farklı parametre olarak gözüksün diye çünkü nette videolarda öyle diyor acces pointe ana modem de bulunan ip uzantisinin son rakamları değiştirilerek girilmesi gerkendiyor. < Resime gitmek için tıklayın >
İlk mesajınızda "ip adresini de 192.168.1.2 olarak ayarladım" demişsiniz. Modeminki 192.168.2.1 ise APnin IPsini 192.168.2.2 yapın. Yani her iki cihaz da aynı IP bloğunda olsun.
Öyle de denedim böyle de denedim malesef. İlk anda alıyor bağlanıyor sorun yok. Ama ben ana modemin wifisi ne telefonu ya da pc yi bağlayıp nete girip sonra accecs point e tekrar bağlandığımda ip bağlanıyor diyor bekliyorum. 🤷♂️ Bi 15 dk sonra baktım yeni bağlandı. Ama başka yere geçip tekrar dönünce yine bağlanmıyor bekliyor 🤷♂️
Her iki cihazda da DHCP sunucusunu açık olarak ayarlayın. Biri 192.168.2.20 ile 192.168.2.100 arasında IP dağıtsın, diğeri 192.168.2.101 ile 192.168.2.200 arasında IP dağıtsın.
Bu dediğinizi de deneyeyim. Başka bir şey denedim. Tam tersi bağlama yaptım çalışıyor bu şekilde. Yani tp link modemi ana modem yaptım. Airties modemi ise acces point yaptım. Bu şekilde telefonda pc de sorunsuz hem de iki modem arasında geçiş yaptığımda da sorunsuz bağlanıyor. Ama tp link i acces point yaptığımda bir türlü almıyor. Benim airties i ana modem yapma sebebim 5Ghz olduğu için kendi odamda onu kullanıyorum. Ana baglantinyeri de benim odamda. Ama tp linkte 5ghz olmadığı için onu acces point yapayım dedim diğer odalar için. Gerçekten ilginç bir durum. Hayır hata var desem aynı marka Adsl özellikli modemi yapmıştım sorunsuz çalıştı 2 sene boyunca. Ama bu anlamadım neyin çakışması.
Nerde hata var neden çakışıyor. Pc sorunsuz bağlanıyor ama telefonlar TV ler bağlanmıyor. Ya d bir süre sonra bağlaniyor. Sonra wifi değişikliği yaptığımda geri bağlanmıyor. Yine ip arıyor.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >