Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
573
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ağır Hasarlı ve Pert
P
9 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar herkese iyi forumlar.

Yaklaşık 2 hafta önce VW Polo 9N 2004 model bir araç aldım. Aracı yakın bir tanıdığımızdan aldık. Zaten arada bir bindiğim ve kullandığım bir araç olduğundan baktırma gereği hissetmedim. Yürürü on numara, hiçbir yerinde işleme yok, yakın arkadaşımız sadece aracın kaputunun ve tamponunun değiştiğini, çamurluklarda 2 parça boya olduğunu ve 6000 tl hasar kaydı çıktığını söylemişti. Bana bunları söylediğinde henüz araba satın alma durumları yoktu ortada. Fakat plakadan sorgulattığımda aracımda 1 adet anahtar çalınması 150 tl, bir adet çarpma ve bir tane de ''ağır hasarlı'' kaza görünüyor. Bu iki kazanın değeri görünmüyor sorguda. Herkes ağır hasar demek pert kaydı demektir diyor, bu yakın arkadaşa soruyorum abi araba pert kayıtlıymış, ağır hasarla pert aynı anlama geliyormuş diyorum, kesinlikle pert kaydı yok, arabayı sen zaten biliyorsun, pertli araba böyle mi olur, VW'nin parçaları zaten pahalı kaza değeri 6000 çıkıyor ben sorgulattığımda demişti. Araca zorunlu trafik sigortası yaptırdık pertli falan demediler, ilk ruhsat ve 30 yaşından küçüğüm diye 1.200 tl bedel aldılar. Sizce ne yapmak gerekir? bu araç pert kayıtlı yani toplama mı yoksa kaskodan para alabilmek için hasarı mı büyük gösterdiler? bu iki kazanın hasar bedelini nereden öğrenebiliriz?



A
9 yıl
Yüzbaşı

elinizde ruhsat sahibi olarak yetkili servisten arac hakkında detayli bilgi alabilirsiniz, pert olayını sadece yetkili servisler verir, eğer oradan bir sonuc almazsanız tanıdık sigortacıdan sorgulatabilirsiniz


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
9 yıl
Yarbay

Arkadas, amca, dayi demeden araci baktirmak en mantiklisi. Cikan sonuca gore karar verirsin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
9 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Elimde şu anda geçici ruhsat var, yine de servisler bu bilgiyi benimle paylaşır mı? bir de kaza tespit tutanağı sorgulamaya girdiğimde araçta hasar kaydı olmasına rağmen ''Kayıt bulunamadı.'' diyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @ahmety
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.