Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
2324
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Adsl ve Vdsl Portları Farklı mı?
J
6 yıl
Er
Konu Sahibi

Adsl ve Vdsl Portları Farklı mı oluyor?
Yoksa her iki dsl de aynı porttan mı çalışıyor?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

G
6 yıl
Yarbay

Bu porttan kastın nedir ?



T
6 yıl
Binbaşı

modem üzerindeki soketten bahsediyorsan aynı soket



J
6 yıl
Er
Konu Sahibi

Saha dolaplarındaki porttan bahsediyorum.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
6 yıl
Yarbay

Saha dolabında adsl ve vdsl destekleyen kartlar olur, hatta her 2 sinide destekleyenleri olabiliyor bunlar (adsl / vdsl) saha dolabında aynı portları kullanırlar ancak merkezi sistemde ayrışırlar, kısaca her 2 sinyalde (adsl / vdsl) bu kartlardan çıkışta bilindik bakır telefon kablolarıyla çevreye dağılır.

Bazı bölgelerde güncellenmiş kablolar mevcutsa vdsl sinyali apartmanlarda bir swiç'e girip ethernet kablolarıyla dairelere (hipernet, ultranet adı altında) verilebiliyor fakat bu güncelemeler henüz yeterince yaygınlaşmadığı için genel manada vdsl sinyali'de halen evlere standart telefon kablolarıyla ulaşır, haliyle adsl kablosu üzerinden evine vdsl sinyali yollanabilir ama saha dolabında o sinyali yollayacak kart olması gerek, kart varsa ama üzerinde (senin dairene giden kablonun takılacağı) boş slot yoksa ve sen vdsl sinyali almak istersen haliyle sana port yok denilir, bu durumda o dolaba yeni bir kart eklenmesi gerek ve oda 1 kişi için eklenebilecek bişey değildir 1'den fazla başvuru gerekir v.s.




Bu mesajda bahsedilenler: @Jzecs
E
6 yıl
Yüzbaşı

Benim modeme adsl2 geliyor bunu telefonla arayarak vdsl2 ye çevirebilirmiyim yani?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
6 yıl
Yarbay

https://www.milleni.com.tr/fiber-nerede burdan veya isp firmanızı arayarak vdsl desteği olup olmadığını sorduğunuz takdirde geçiş yapabilirsiniz elbette. (Boş port var ise.)




Bu mesajda bahsedilenler: @ErrorVerenHesapMakinası
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.