Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
22
Cevap
1254
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: acordun neyi var ki???? (2. sayfa)
B
15 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

1)Japon arabaları ancak D segmentine kadar (D hariç) yarışabilir Avrupalılarla.
2)Dizel motoru yok,büyük eksiklik.Hem de çok büyük.
3)Otomatik vitesinde iş yok(-muş).Çok yakıyor az kaçıyor.DSG gibi bir nimet yok.

Accord'un çok az satması gayet normal.


1-suv,mpv,pick-up,hybrid otomobil ,elektrikli otomobil gibi pazar payı yükselen ve gelecekte daha da önem kazanacak segmentler dururken yüksek yakıt tüketen ve çevreciliği az olan lüks segment araçlarına yönelmek ne kadar mantıklıdır.ayrıca japonlar araçlarını tüm dünya pazarını düşünüp öyle pazarlıyor.dünyanın her ülkesinde civic,corolla satılabilir ancak 5-serisi, e klass,A8 gibi araçları ancak ekonomik olarak güçlü pazarlarda hacimli rakamlarda satabilirsiniz.avrupalı araçlarla yarışmak demek bu rekabet için yüklü miktarda finansman ve iş gücü gerektirir.bu da şirketleri ekonomik olarak çok satmayacakları araçlar için gereksiz yaıtırm olur.sonuçta toyota ve honda isterse bu araçlarla rekabet edecek hatta geçebilecek araçlar üretecek teknolijiye ve imkanlara fazlasıyla sahip ancak bugün c segmentinde bile araçların avrupa piyasasında avrupai markası olması fazladan tercih sebebi olduğundan lüks segmentlerde kendilerini zor bir maceraya atarlar.ayrıca toyota lexus,honda acura,nissan infiniti ile bu segmentlerde de araçlar üretiyorlar. ve müşteri memnuniyeti toplam fayda/maliyet endekslerinde prestijli alman markalardan daha üst sıralardalar.tabi burada işin medya ayağı da var.artık herkesin bildiği üzere alman basını kendi markalarını (doğal olarak kendi ekmek yedikleri kapıyı kötüleyemezler ayrıca alman hükümetinin yabancılara karşı tutumu ortada iken) tabiri caizse kayırıyorlar.
neyse bu mevzu uzar gider.
2-dizel motoru var ancak 2.2lt olduğundan vergielrden doalyı ülkemizde yok.ayrıca honda'nın bu konuyu önemsediğini de düşünmüyorum.sonuçta türkiye'de d segmenti pazar payı belli kendilerinin önem verdiği pazarlar belli iken honda'dan türk vergi sistemine göre bir motor beklemek de yanlış olur.sonuçta kaç firma bu ülke pazarını kaale alıyor ki.

3-bu konuda kullananlar yorum yapsa daha iyi olur.



O
15 yıl
Yarbay

Çok güzel bi araç olmasına rağmen aynen bende galeride içine binince inanılmaz hoşuma gitmişti benim gözümde passat'tan iyi bi yerde olan bi araç donanım olarakda çok dolu fakat motorunun getirdigi bi dezavantaj söz konusu o yüzden çok yüksek satış rakamlarına ulaşamıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
15 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

honda başlığında okudum 2003-2005 arası 2,4 Accord'ların yıllık vergisi 1893.00 TL 2,0 Accrod'ların MTV'si 1340.00 TL gerçekten ciddi rakamlar...passat mı honda mı derseniz gerçekten passat motor hacmi seçenekleriyle ağır basıyor ama konfor derseniz kullanana sormak lazım... ama şu bir gerçek mondeo ve avensis ne passat ne de acord ayarında...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.