Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
1097
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Acil Mac os X yardımı
J
16 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar MacBook'umu daha yeni aldım. Ayağının tozuyla da updatelerini yaptım. Security Update 2008 diye bir güncellemeyi indirme hatası verdi, devam diyince diğer indirdiğim güncellemelerin yüklemesinin tamamlanması için yeniden başlatmam gerektiğini söyledi. Yeniden başlatınca Mac os X açılmadı. Mavi bir ekranda fare imleci geliyor, ardından fare imleci kayboluyor ve dönen çizgilerden oluşan yüklemem ikonu geliyor. O bitince tekrar fare geliyor o gidiyor yükleme ikonu geliyor. Bu döngü saatlerdir oluyor. Bir türlü geçemiyorum ve işletim sistemi açılmıyor. İşletim sistemim Mac OS X Tiger.

Acil yardım bekliyorum..



M
16 yıl
Binbaşı

Şimdi ilk olarak yazılımsal bir hata olarak görünüyor... Tam olarak bilemiyorum update esnesinda herhangi bir hata mı yaptınız bilemiyorum ama ilk ve basit olarak önerebileceğim çözüm, kapatma düğmesine uzun süre basarak kapatın macbook'u ve açma tuşuna tekrar basım ama bir kere basıp çekme olarak değil, basın ve uzun süre basılı bırakın. Macbook'ın kumanda IR alıcısının yanında beyaz ışığı vardır sağ alt kısımda. İşte o ışık belli bir süre kapatma düğmesine bastığınız zaman hızlı hızlı yanıp sönmeye başlayacaktır. Bu yanıp sönme bittiği zaman sabit olarak yanmaya başlayacak işte o zaman elinizi çekin kapatma/açma tuşundan, macbook açılmaya başlayacaktır... Bu bilgisayarı resetlemedir aynı iPod'daki gibi basit bir işlerm...


Yine de sorun devam ediyorsa bu sefer macbook ile gelen Tiger DVD'si ile başlatmanız gerekiyor... Disk Utility'den bir Verify Disk Permissions yapın hard diski ve ardından Repair Disk Permissions deyin.. Bu işlem bittikten sonra tekrar açmayı deneyin... Yine bir hata ile karşılaşırsan sistem diski ile macbook'u 'D' tuşuna basarak başlat. Bu donanım hatalarını tespit etmek için sistem DVD'sinin içinde olan programı çalıştıracaktır... Extended seçeneği ile donanım taramasını başlat (Ben Leopard kullanıyorum, büyük bir olasılıkla Tiger da aynıdır...) Program donanımsal bir hata tespit ederse sana hata kodunu vericektir bu numarayı bir yere not et ve servise götürmeden önce telefondan bunu belirtir ve ne olduğunu öğrenirsin ve ona göre götürürsün servisine...

Bir sorun tespiti olmazsa eğer tekrar sistemi baştan kurmayı dene...


Sonra bize dön...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
15 yıl
Er

Merhaba,
Acemi bir kullanıcı olarak bir dizini sorulan bazı güvenlik sorunlarınıda güzelce cevaplayarak sildik. Şimdi başlatamıyoruz. Bu problemi nasıl giderebiliriz. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.