Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
293
Cevap
11525
Tıklama
1
Öne Çıkarma
AcerVN7 791G sorular ve çözüm önerileri
T
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,

edit: istek üzerine bu konu acer 791g modeli ile ilgili sorular ve problem çözümüne çevrildi. Ana konusu da var gerçi ama burayı ayrı bir "sorun giderme kısmı" olarak görebiliriz.

Update: Acer v17 ile ilgili ssd kurulumudur, formattır vs işlemleri anlatan videoları hazırlayan ve paylaşan c_ugurdo arkadaşımıza teşekkür ederiz. Bu linkler bir nevi Sıkça Sorulan Sorular ( SSS ) kısmını da kapsıyor, incelemenizde fayda var.

linkler aşağıdadır:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLPESIb1ITHds3FuLDCiTJSD8_0fDJiSvU
https://www.youtube.com/channel/UCa_OQlj_vnBglRdVmPJCWVQ/videos


Update:
1. Wi-fi sorunu: Wi-fi ile rahatsızlık yaşayanlar, Acer'in web sitesinden destek/sürücüler kısımına girip modelinizi seçiyorsunuz ve sürücülerin olduğu kısımda Yamalar diye bir sekme mevcut. Bu dosyayı indirip yönetici olarak çalıştırıyorsunuz ve Windows güç seçeneklerinde kendi otomatik ayarlama yapıyor. Herhangi bir şey yüklenir gibi gözükmüyor o yüzden çalıştır dedikten sonra bir tepki alamazsanız olmadı sanmayın.
Çözüm olarak ben wi-fi yi test ettim, sinyal mesafesi hala kısa ama anlık kopmaları yaşamadım, yani işe yarıyor diyebiliriz. Ben antenli bir USB wifi alıcı kullanıyorum, çok memnunum.

2. SSD takma: SSD takmak için aşağı kısımda kendi yaşadığım zorlukları belirttim. Youtube'dan(üstteki link) takılış videoları bulabilirsiniz, ama eliniz yatkın değilse dışarı yaptırın cüzzi bir miktara derim, çünkü uğraştırıyor gerçekten. Kingston m2sata 128/256 GB alıp takabilirsiniz, bu işlemleri yapmadan önce de 32GB lık bir flash diske windowsu yedeklerseniz direkt m2sataya kurarak devam edebilirsiniz. Normal HDD'nize de format atıp benim gibi depo olarak kullanabilirsiniz.

3. IPS ekran ışık sızması sorunu: IPS ekranların hemen hemen bir çoğunda ışık sızması vardır, ama Acer'in özellikle i5'li modellerinde ciddi bir sorun. Almadan iyi bakın derim, özellikle ışıksız ortamda, karanlık sahneler içeren bir film izlediğinizde çok detaylı bir şekilde görebiliyorsunuz.Siyahlar net olmuyor ve kenarlarda ışık parlamaları net bir şekilde gözlemleniyor. Eğer ciddi rahatsız edici boyuttaysa değiştirmenizi öneririm, ama alacağınızın daha da kötü olma olasılığı var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.C.Eylem -- 18 Ocak 2016; 22:54:09 >

S
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: T.C.Eylem

haydii. e üstten demişlerdi girişine klavyeyi açıyosunuz bıla bıla. Siz eminsiniz dimi m2sata girişi var ona göre alacağıom çekemiyorum 5400 rpm i artık

Hocam youtube da var adam açmış arkada msata var, benim gözüm kesmedi anakartın arkasını açmaya gidip 256 gb normal ssd alıp taktım. Linkteki videoya bakın 9.18 de msata gösteriyor.

http://youtu.be/pS6eAxTj7MQ



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

m2sata SSD

http://www.vatanbilgisayar.com/120gb-m2-sata-ssd-okuma-hizi-550mb-_-yazma-hizi-520mb.html

bunu taktım. Anakartı açarken çok dikkat edin, çok fazla bağlantı var ben unutmamak için sayı olarak not tuttum açıkcası anakart üstündekileri sadece. klavyeyi çıkarması da ayrı dert takarken 10 dk harcadım yahu.

ama kesinlikle değiyor, eliniz yatkın değilse(benim gibi) gidin az bişi para verin düzgün bir bilgisayarcıya yaptırın, ama siz de başında olun ne olur ne olmaz adam baştan savma iş yapmasın. Ben kendim taktım ama çok zorlandım, saçma bir risk aldım yani.

ve recovery dwen kurduğum windowsun hızınıda beğenmedim. kendim 0 dan 8.1 yükledim. şu acerin appları çok rahatsız ediyor beni. silsende sistemde kalıyor hep bişiler.

Şimdi windowsum ve 1-2 oyun programlar SSD'de müzik, film i de 1tb'lık sabit diskte depo olarak kullanıyorum

ilave tavsiyeler:


- kasa altı vidaların hepsini açtıgınızdan emin olun, yoksa kırarsızın klavyeyi
- klavye kısmını açarken köşe uçlardan yavaşça esneterek açın, bu noktada çok zorlarsanız klavyeyi deforme edersiniz.
- vidaları kapatırken hepsini iyi sıkın, ama abartı sıkmayın birdaha açarken zorlanabilirsiniz. az sıkılırsa da klavye üzerinde gevşeklik oluyor cokrahatsız ediyor.
- m2sata slotu için üstteki arkadaşın attıgı linkteki videoyu izleyebilirsiniz, her adımı sindiresindire yavaş ve emin geçin
- anakart üzerinde çok bağlantı var, benim gibi not ederek geçin ( sol taraf 4: orta :5 sağ: 4 , 3 vida gibi )
-m2 sata slotu anakartın altında, çok rahat bir şekilde ram takar gibi takabilirsiniz. ram slotu da hemen yanında bulunuyor. Ram update istiyorsanız bence bir kere açmışken aradan çıkarın. Ben takmadım ihtiyacım yok 16gb'a
-m2 satayı vida ile sabitlemeniz gerekiyor, benim msatadan vida çıkmadı, bir şekilde bilgisayarcıdan ya da bi yerden vida temin etmek lazım küçüklerden
- kapatırken de aynı özenle tam tersi istikamette gidin. klavyenin girişini takmak çok yordu beni. iyi bir el koordinasyonu istiyor.
- eğer başarılı olursanız, ilk power tusuna basıp acarken f2 ile biosa girin, orda SSDyi göreceksiniz hddnin üstüne çıkıyor hemen. Kingston kodlu





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.C.Eylem -- 5 Aralık 2014; 15:08:16 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
9 yıl
Yüzbaşı

4 gb ramla m2 sata ssd siparişini verdim.önümüzdeki hafta takmaya çalışacağım.

Ram olarak linkdeki ürünü aldım.Doğru mu?
http://www.vatanbilgisayar.com/kingston-4gb-ddr3-1600mhz-cl11-tek-modul-notebook-ram.html





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anarki24 -- 14 Aralık 2014; 12:03:23 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @T.C.Eylem
A
9 yıl
Binbaşı

Arkadaşlar bu ekranda ışık sızması yaşayan var mı? Karanlıkta siyah ekrana bakarsanız anlarsınız

https://store.donanimhaber.com/c9/cf/1e/C9CF1E2B1AC2FB4140CE39AB5FCD8AA8.jpg


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
9 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: T.C.Eylem

merhaba, bende i5'li Acer Vn7-791G modelini geçen günlerde media markttan aldım. Almak için gitmemiştim ama gittim gördüm hoşlaştım ve aldım. SSD sıkıntısı dışında bence o fiyatlar için 10 numara bir cihaz.

17" ekranı gayet güzel, klavyesi de hoşuma gitti rahat, hoparlörler bir MSI olmasa da başarılı sesi var. oyun performansı güzel, ısınma sıkıntısı falan da yaşamadım gayet temiz çalışıyor.

gel gör ki bazı problemler gene mevcut.


- Sorun 1. WI-FI
Wi fi çekim gücü berbat, ve arada kopma yapıyor. torrent yükleme yaparken farkettim. Macbook'um sabit 5mb/sn yükleme yaparken acer 5ile 1mb arasında gidip geliyor, ve arada kopma yapıyor. Wi-fi sinyali 5 dereceden 1le 2 arasında sürekli. Oysa daha uzağa koydugum macbook,ipad iphone bile ondan iyi çekiyor. yabancı forumları okudum, driver güncellemesi falan demişler, acer'in sitesinde eski sürüm mevcut, ben quallcom/atheros un sitesinden modeli buldum ve driverını güncelledim. az da olsa düzeldi gibi ama bence halen yetersiz. Benim gibi ethernet imkanı olmayan wi-fi ye bağl ıoyun oynayan kullanıcıalr için oldukça sıkıntı. Mesafe de max 4 metre falan arada duvar var ama çekmemesi imkansız yani, oldukça başarısız buldum wifi kartını.

2. sorun SSD. Bilgisayar çok güzel ama bu 5400 rpm hdd ile çalışmak işkence, hele benim gibi 3-4 senedir ssd dışında bilgisayar kullanmayan biri için kabus oldu. neye tıklasam bekliyorum, takır tukur o harddisk sesini de duymak kabus gibi gerçekten. ben kesinlikle değiştircemhttp://www.eksenbilgisayar.com/urun/kingston-hyperx-fury-shfs37a240g-25-240-gb-sata-solid-state-drive.aspx model uygun olur mu? 2.5"'lik sata3lerin montajında sıkıntı yaşamam herhalde.

Sorum hiç bu cihazda ssd değiştiren var mı? garantiyi bozmuyormuş onu öğrendim, ama ben cd romu çıkarıp 1tb 'ı oraya atmayı ve harddisk yerine de ssd koymak istiyorum. Konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardımlarınız bekliyorum.
teşekkürler.

edit: istek üzerine bu konu acer 791g modeli ile ilgili sorular ve problem çözümüne çevrildi. Ana konusu da var gerçi ama burayı ayrı bir "sorun giderme kısmı" olarak görebiliriz.

Media markt dan almıştım bende 2 hafta olmadı. 2499 tl fare de hediye ettiler. Bilgisayardan çok memnunum gayet hızlı. Ama sizin ulaşmak istediğiniz hız nedir bilmiyorum. Belki zamanla aynı sorun bendede oluşur. Ama ben şu anda yaptığım işlemde fazla beklemiyorum. İnternette bazen sayfa yüklerken bekliyorum o kadar. Ssd ye geçersen garanti devre dışı kalır. İstersen ilk önce yetkili servis ile irtibata geçip karşılıklı çözüme gidin derim. Bende hdd yi çıkartıp ssd taktırmak istiyorum ama orjinal Windows u bozmaya kıyamıyorum. Belki ilerde buluruz bir çözümünü.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

http://www.acer.com.tr/ac/tr/TR/content/drivers

buradan VN7-791G modelini seçin sürücüleri çıkacak. orada realtek driverını indirin.

eğer zaten buradan indirmişseniz görmemiş olabilirsiniz, winzipi açın biryere içinde ki klasörlerden birinde dolby var, oradan kurabilirsiniz.




Bu mesajda bahsedilenler: @anarki24
A
9 yıl
Yüzbaşı

hocam selamlar,

ssd ve ram eklemsi için ben de servisle görüştüm.parçaların bizim tarafımızdan takılmasından kaynaklı garanti kapsamı dışında kalması söz konusu değil.fakat donanımsal bir arıza alırsanız örn: yuvanın bozulması anakartın yanması vs. gibi durumlarda ürün garanti dışında kalıyor.şu anda bende de m2 ssd ve ekstra ram var.windows'un orjinal ürün kimliği biosa gömülü olduğu için herhangi bir yerde yazmaz bilgisayarın altında da w8.1 lisans etiketi de mevcut değil. RWE everything diye bir program var.hatta linkini verdiğim sitede detaylı anlatımı mevcut.programı indirdikten sonra gerekli arayüze girdiğinizde orijinal ürün anahtar kodunu verir.format attığınızda aynı ürün anahtarını kullanırsınız.

http://www.hasangok.com.tr/334/biosa-gomulu-windows-8-urun-anahtari.html


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cem2014
C
9 yıl
Yüzbaşı

Response Via Email(Mehmet) - 02/01/2015 16:56
Degerli Müsterimiz,


Acer Iletisim Merkezine göndermis oldugunuz elektronik posta mesaji için tesekkür ederiz.


_______Cihaziniza SSD takilabilir. Ücret konusunda bilgi için cihazin servisimize gelmesi gerekmektedir.__________


Acer ürünleri ile ilgili bilgi almak ya da ögrenmek istediginiz diger konular için Acer Türkiye internet sitesininwww.acer.com.tr adresini ziyaret edebilir,http://www.acer.com.tr/ac/tr/TR/content/ask-acer adresinde yer alan Çevrimiçi Ürün Destegi Araçlarini kullanabilir veya musteri.hizmetleri@acer.com adresine e-posta gönderebilirsiniz.


Ayrica, Acer Iletisim Merkezine 0850 222 22 37 (0850 222 ACER ) numarali telefondan hafta içi 09:00 – 18:00 saatleri arasinda ulasabilirsiniz.


Saygilarimizla,


Acer Iletisim Merkezi


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
9 yıl
Binbaşı

i5 lisini almak üzereyim ve wirelles konusunda kullanıcılara yardımcı olabileceğini düşündüğüm birtakım veriler buldum. Deneyip bilgilendirirseniz sevinirim:
Kaynak:http://community.acer.com/t5/Notebooks-Netbooks/Aspire-VN7-791G-WiFi-Drops/td-p/325859

Davidsm
Visitor
Aspire VN7-791G WiFi Drops
December

Hello. Probably there are a lot of posts about the same problem, but I am quite tired surfing the net so I am making post for my convenience.

I recently bought this laptop and I encountered few problems.
First my wifi droped every 5-10minutes and stayed disconected for about 2minutes and sometimes was Limited Connectivity. So I disabled BT, but my WiFi still was dying every 5 mins or so the only benefit by disabling BT I got was that all i needed to do was Reconnect and WiFi was back up. Also, internet is much slower than on my other devices.

Windows 8.1

WNA-Qualcomm Atheros AR5BWB222/Latest Drivers.
I have tried everything. From trying to install different drivers to changing power settings.
My rooter is fine, 100% sure.
So the question is, did acer put faulty parts inside quite expensive laptop or is it problem with the drivers?

Is there a fix or should I send computer to warranty? Because it is frustrating, when you can't use features
that laptop was desined for. Plus i am sure, that with WiFi usb adaptor internet would be fine, but what's the point
of occupying usb port when you already have WNA?

And other problem is cracking noice. I am aware that that's hdd, but shouldn't it be less noisy? Or on every laptop it's quite loud?
I am sorry for a quite long post, but i wanted to be specific.

Message 1 of 4 (245 Views)

philetus
ACE Pioneer philetus
ACE Pioneer
Re: Aspire VN7-791G WiFi Drops
December

This is a known problem with the VN7/Qualcomm Atheros AR5BWB222/Windows 8.1 combo. It might help to set your router to 5GHz.

Message 2 of 4 (234 Views)


Davidsm
Davidsm
Visitor
Re: Aspire VN7-791G WiFi Drops
December

My router doesn't have such options, well it's quite old, buying new would not be a problem, but still, other devices seem to be fine and if the problem would persist that would be truly a waste of money.
If it's a known issue does acer do something about it and will warranty do someting about it?

Message 3 of 4 (224 Views)


philetus
ACE Pioneer philetus
ACE Pioneer
Re: Aspire VN7-791G WiFi Drops
December

I completely missed the "cracking noise" last night. You shouldn't be getting any loud noises from the HDD. You might want to run a HDD test and/or contact Acer about that and your dropping Wifi.http://us.acer.com/ac/en/US/content/service-contac​t



Kaynak 2:http://www.notebookcheck.net/Acer-Aspire-V17-Nitro-VN7-791G-759Q-Notebook-Review.126701.0.html

Communication
The WLAN module Atheros AR5BWB222 does not support Gigabit WLAN, but works with the less crowded 5 GHz networks and the usually flooded 2.4 GHz networks. This is always an advantage if there are many wireless networks in one area, for example, in office buildings or metropolitan areas in general. First, we check if there are issues with the transfer rate in the individual setup of the author with a distance of around eight meters (~26.3 feet) and two walls between the device and the router, but that was not the case. Next, we decrease the distance to the router while we add structural barriers like a stairwell. The signal quality was average in this case. There should only be issues if you have a very low signal quality.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

bu ürün zaten fiyatına göre en iyisiydi ben aldığım dönemde 3 ay önce, şuan bilmiyorum araştırmadım, kurlarda fırladı tabii.

http://www.hepsiburada.com/liste/tp-link-tl-wn722n-150-mbps-n-kablosuz-yuksek-kazanimli-4dbi-degistirilebilir-antenli-wps-usb-adaptor/productDetails.aspx?productId=bd97008&categoryId=103939

bu model var bende. hiç sorun yaşamadım, ne evde ne de başka bir yerde basit ucuz ama yeterli bir alet kanımca. boyutu da büyük usb 3.0 flash diskler kadar. 5x2 cm2




Bu mesajda bahsedilenler: @turkdogdu
C
9 yıl
Yüzbaşı

şarjı tamamen boşalttıktan sonra prize taktım. sonuç:

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @T.C.Eylem
C
9 yıl
Er

A
9 yıl
Teğmen

T
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: u_do

Bende aynı sorunu yaşadım. En güzeli UEFİ modunda kurulum flaş oluştur ve Temiz kurulum yap. Enpedi.com dan detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz


arkadaşın tavsiyesine katılıyorum, bu siteyi bilmiyordum güzel bilgiler mevcut herkesin faydalanabileceği.
www.enpedi.com





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.C.Eylem -- 19 Nisan 2015; 15:54:39 >


Bu mesajda bahsedilenler: @ardalia
C
9 yıl
Yüzbaşı

Bu site hazinedir ;)
M.2 Sata yı GPT yapın.
Windows kurulumda Dil tercihinde sonra Özel kurulumu seçin ve tüm disk bölümlerini tek tek SİLİN.

http://8.enpedi.com/2012/12/windows-8-uefi-modunda-temiz-kurulum.html?m=1

GÜZEL Haberim VAR
ACER Aspire V Nitro Kasa Açılımı Anakartın SÖKÜMÜ , SSD Ram Terfii Yükseltmesi Videosunu Hazırladım Paylaştım .
İşte Link : http://youtu.be/bQKgDKoCGzk (bugün Saat 23:50 den sonra )

< Resime gitmek için tıklayın >

Tüm gereken Sürücü ve Uygulamaları Aşağıdaki video linkine giderek Görebilir detayları öğrenebilirsiniz, indirin kurun.
ACER Sürücüler ve Dust Defender nasıl İndirilir VİDEOM :https://www.youtube.com/watch?v=H_kbIA6YSoo





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.ugurdo -- 22 Nisan 2015; 22:53:40 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ardalia
C
9 yıl
Yüzbaşı

Kurtarma Bölümünü RECOVERY Formattan Sonra Kullanamazsın
Gereksiz yer kaplamasın - SİLİN
Üstad Tüm detaylarıyla anlatmış : http://www.enpedi.com/2013/04/gizli-kurtarma-bolumunu-recovery.html

Bu program harikadır
Kolayca Windows ayarları yedeğini al - sistemi kurtar :https://www.youtube.com/watch?v=Nc4uirpzrIs

SÜRÜCÜLER KURULUMU ..?
video işe yaradımı , eksikleri varmı ..?
SSD HDD Disk Bölümleri NASIL YAPILANDIRDINIZ (EKRAN GÖRÜNTÜSÜ YÜKLERMİSİN)

GEFORSE EXPERİENCE Ekran kartını Güncelliyor - OYUNDA KAYDEDİDİYOR





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.ugurdo -- 20 Nisan 2015; 1:42:06 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ardalia
C
9 yıl
Yüzbaşı

Temiz Kurulum FORMAT Videosu

https://www.youtube.com/watch?t=31&v=4ATxLG71hWM

43 . saniyede tüm disk bölümlerini silmeniz iyi olur .
yani SSD ve HDD Sadece birer bölüm olarak görünsün . toplam 2 ayrı bölüm , alt alta . kurulumdan sonra hdd en sağ (yani diskin sonuna ) 50 gb kurtarma bölüntüsü oluştursanız sistem yedeklerini alır , kolayca windowsu kurtarırsınız


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ardalia
C
9 yıl
Yüzbaşı

Türkçe Video bana ait olanmı yoksa farklı SSD yükseltme Videosumu acaba..?

youtube.com/c/ugurdo

https://plus.google.com/+ugurdo/posts/e1VdmyXpTmy?pid=6148420703395667730&oid=117153588269343116895





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.ugurdo -- 13 Mayıs 2015; 21:15:59 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @que 123
C
9 yıl
Yüzbaşı

merhaba
Sürücü güncelleme
manuel grafik kartı gtx860m seçimi detaylı anlattım , umarım sorun YAŞAYANLARA çözÜM OLUR
Kanalım Yeni DESDEĞİNİZE ÇOOK MEMNUN OLURUM :)
youtube.com/c/ugurdo

https://www.youtube.com/edit?video_id=XBmwk_N0VmM&video_referrer=watch
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @T.C.Eylem