Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
250
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ABD Deniz Kuvvetleri pilotsuz helikopter geliştiriyor
E
6 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



Otonom sürüş tekniklerini daha çok otomotiv sektöründe duyuyoruz ancak askeri tarafta da bu konuda ciddi çalışmalar var. Hatta otomotiv sektöründen daha uzun bir süredir bu çalışmalar devam ediyor.


 


Otonom helikopter


 


Gelen bilgilere göre ABD Deniz Kuvvetleri otonom şekilde uçabilen bir helikopter konsepti üzerinde çalışıyor. Testlerine başlanan helikopter projesi ekipman desteğinden personel takviyesine kadar pek çok alanda kullanılabilecek.


 


Uzun süren veya yaralı verilen çatışmalarda helikopter ile destek alabilmek oldukça önem taşıyor. ABD ordusu destek taleplerini daha hızlandırmak ve olası kazalarda insan kaybını en aza indirmek için AACUS adını verdikleri otonom bir sistem geliştirmiş.


 


Ayrıca Bkz.Giza piramidinin büyük sırrını kâşif balonları araştıracak

UH-1 Huey modeli üzerinde denenen otonom teknoloji, helikopterin merkez üzerinden kontrol edilmesini sağlarken, sahadaki birlikler ise yanlarındaki tablet üzerinden helikoptere destek çağrısı yapabiliyor. Çeşitli sensörlerle donatılan sistem en güvenli rotayı hesaplıyor, güzergahtaki engelleri yaklaşmadan tespit ederek alternatif rotalar oluşturabiliyor. Özellikle Afganistan ve Irak operasyonlarında bu tür bir taşımaya fazlaca ihtiyaç duyulmuş.


 


Çağrıyı alan helikopter mevziye doğru en güvenli rotadan uçarak talep edilen ekipmanları aktarırken, gelecekte personeli de mevziye taşıyabilecek. Sistemin en büyük avantajı herhangi bir pervaneli helikoptere monte edilebilmesi. Böylece hem zamandan hem de maliyetten tasarruf yapılabilecek.


 


Ordunun farklı birimlerinde de kullanılması düşünülen sistemin test süreci halen devam ediyor. Elde edilen sonuçlara göre yakın zamanda kullanıma sunulması gündeme gelecek. 


 

 Haberi Portalda Gör

K
6 yıl
Yarbay

Ani manevra gerektiren durumlarda ne yapacak? Esas mesele o



Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
6 yıl
Teğmen

ABD Deniz Kuvvetleri daha önce de Fire Scout denemeleri yapmıştı. Ancak çok fazla sorunla karşılaşılınca otonom helikopter olayı biraz sürüncemede kalmıştı. Yani bu, çok da yeni bir şey değil.




O
6 yıl
Yüzbaşı

Ani manevra ve arazideki değişken koşullar bayağı sıkıntı. Ama yapılmaz diye bişey yok tabi.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

K
6 yıl
Yarbay

Gecikme süresi olacağından ,ani menevra ya da yere inme durumunda sıkıntı olabilir.




G
6 yıl
Binbaşı

Zaten bu işin geleceği bu. 3. Dünya Savaşı insansız araçlarla yapılacak büyük ihtimal.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

1
6 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Kerim5100

Ani manevra gerektiren durumlarda ne yapacak? Esas mesele o

f-35 son insanlı savaş uçağı olacağını açıklamışdı abd.şu an ki ihaların hiçbiri it dalışına girme kabiliyetine sahip değil ama amaç o noktaya ulaşmak değil mi zaten. uçaklarda yaparsan helikopterde de yaparlar diye düşünüyorum.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.