Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
137
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ABD'de 70'ten fazla Kongre üyesinden Biden'a 'Erdoğan'ın korumalarına yaptırım' baskısı
N
4 hafta
Er
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

ABD'de 70'ten fazla Kongre üyesi, Dışişleri Bakanlığı'nı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koruma ekibinin 2017 yılında Washington'daki Türk büyükelçiliği konutu önündeki eyleme yönelik müdahalesiyle ilgili Türkiye'ye baskı yapmaya çağıran bir mektup imzaladı. 

2017'de Sheridan Circle'daki Türk büyükelçiliği konutu önünde toplanan protestoculara yönelik müdahalede çok sayıda kişi yaralanmış, en az bir kişinin kafasına aldığı darbeler nedeniyle beyninde hasar oluşmuştu. 

Al-Monitor'dan Amberin Zaman'ın haberine göre; imzacı Kongre üyeleri, "ABD hükümeti adına hareket eden ve Kongre'nin iradesine saygı duyan Dışişleri Bakanlığı'nı, iki ülke arasındaki ilişkilerin temel bir unsuru olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk yetkililerle bu konuyu görüşmeye çağırıyoruz" diye yazdı. 

Habere göre Demokratların önde gelen isimleri tarafından imzalanan mektup, "Dışişleri Bakanlığı'na Kongre'nin, çoğu Kürt olan protestoculara yönelik müdahalenin Amerikan topraklarında kaymasına izin vermeyeceğini hatırlatmayı" amaçlıyor. 

O dönemde Cumhuriyetçi Senatör John McCain Türkiye büyükelçisinin ABD'den kovulmasını talep etmişti. 

Mektup hassas bir döneme denk geliyor

Önde gelen Demokratlar tarafından böyle bir mektubun imzalanması, ABD-Türkiye ilişkilerinde hassas bir döneme denk geliyor. Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onaylamasının ardından yükselişe geçen ilişkiler kapsamında ABD, Ankara'nın F-16 savaş uçakları satın almasına izin vermişti. 

Ancak İsrail-Hamas savaşı 7'nci ayına girerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hamas'ı "direniş hareketi" olarak nitelendirmesi ve İsrail karşıtı bir tutum alması iki ülke ilişkilerinde kısmi bir duraklamaya neden oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu ay başında Beyaz Saray'a yapmayı planladığı ziyaret ertelendi. 

T24





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2024 -- 16 Mayıs 2024; 17:59:24 >

T
4 hafta
Yarbay

Terörister hem saldırıp hem küfredince ABD polisi: *uyku modu*

Türk tarafı polise şikayet edip tutuklanmalarını talep edince ABD polisi: (Türklere doğru bağırarak) *calm down*

Türk tarafı: *ben de kendim yaparım*

Malum kişi: 1000 hamaslıya hastanede tedavi (ekmeklerine yağ sürer gibi)

ABD: yaptırım





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 17 Mayıs 2024; 15:39:32 >

K
4 hafta
Yarbay

Ama felaket dövmüşlerdi ya mükemmeldi... Bizdeki teröristlere de aynısını yapmaları şart. Komaya sokacaksın beyin öldü deyip fişi çekeceksin.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.