Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
6333
Tıklama
0
Öne Çıkarma
A3 aldım arızası çıktı
K
14 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba

Bu sene ötv kampanyasından yararlanarak bir audi a3 aldım ama aracın mekatronik denen parçası arıza yaptı ve garanti kapsamında değiştirdiler. Arıza fabrikasyon hatası ama bana yansıyor nedense. Sebebi ise bu arıza servisce kayıt altına alındı ve ben aracı satmaya kalksam ekspertiz raporu alacak kişi bunu görecek ve istediğim fiyata satamayacağım.

Ben de aracın modelini değiştireceğim diye audiye başvurdum ve baan bir fiyat verin benim araçla takas yapayım dedim. Aracıma son derece düşük bir fiyat verdiler.

Şimdi fabrikasyon hatası olduğu için benim haklarım nelerdir? Bilen var mı acaba? Doğuş otoya açtım ama henüz 1 hafta olmasına rağmen dönmediler.



A
14 yıl
Çavuş

Detaya girmek istemiyorum ama zerre kadar hak iddia edemezsiniz ticaret kanuna göre. Dua edinde aracınızda nakliye sırasında oluşan çizik, darbe sonrası boyama tamir olmuş olmasın, ki bunlarda dahi belli ORANLARA kadar kanunla SATICI korunmaktadır. Bugüne kadar canlı şahidi olduğum, haberlerde okuduğum olaylar da oldu. Sonuç değişmedi..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
14 yıl
Çavuş

Mekatronik diye parçamı varmış?, mekatronik mekanik ve elektroniğin birleştiği bilim dalı değilmi?.
Adamlar fabrikasyon hatası demişler parçayı garanti kapsamında değiştirmişler, ne yapsınlar aracı komplemi değiştirsinler?Ayrıca kimsenin ekspertiz raporunda bir parça değişmesini takıcağını sanmıyorum.Verdikleri fiyatı bilmiyorum ama çok düşük vermemişlerdir bence piyasa değerinin 1000 2000 altını vermişlerdir ki buda normaldir.Siz sahibindende çoğu kişinin yaptığı gibi aracınıza bir kaç yıl binip sıfır fiyatına satmayı düşünüyorsanız orası ayrı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
14 yıl
Yarbay

hocam o parça aracın 2. el değerini hiç etkilemez merak etme, garantiden değiştirmişler daha ne yapsınlar?

parça bozuldu diye arabayımı komple yenileyecekler?

2. elde önemli olan aracın kmsi ve kazasının olup olmadığıdır, kimse garantiden değişen parçaya bakmaz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
14 yıl
Yarbay

mekatronik dsg şaznımanın yani s-tronic şanzımanın en önemli parçası. sizin aracınızda arıza meydana gelmese bile dsg ve s-tronic şaznımanın 2. elde araca değer kaybettirceğini düşünüyorum. çünkü bu şaznıman hakkında oldukça fazla arıza ve arıza sonrası mekatronik oda olmadı şaznıman değişimi yapıldığı görülüyor.
bi kere adı çıkmaya görsün. garanti sonrası tamiratlarda en az 5000 tl den başlıyor...
saygılar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
14 yıl
Yarbay

Ya bu A3 ün problemleri nedir böyle bitmek tükenmek bilmez...açın tfsi.net i şikayetler diz boyu.değişen şanzımanlar,vites kutusu,titremeler,ses şikayetleri vs.En beğendiğim araçtı şu zamana kadar ama bence A3 AUDI nin yüz karası durumuna geldi gelecek. yazık ki insanlar 60-70 bin tl verip servislede maskara oluyorlar.Halbu ki dört dörtlük bir araç ve kesinlikle favorim.(idi)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
14 yıl
Binbaşı

Eski tiptroniclerde bir problem yok. Problemler S-Tronic şanzımanın gelmesiyle başladı.

Parça değişimi yapıldıysa da size sıfır araç vermemeleri doğal. Eğer tamir edilemeyen bir problemse veya garantiden parça değişimi yapılmadıysa ancak o zaman hak iddia edebilirsiniz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.