Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
2293
Tıklama
0
Öne Çıkarma
'98 Alfa Romeo 156 2.0 TS hakkında bilgi
V
8 yıl (1 mesaj)
Er
Konu Sahibi

Öncelikle herkese iyi forumlar dilerim. Şu sıralar kendime kısa vadede bineceğim bir araç bakmaktayım bütçem 20.000 TL ama bildiğiniz üzere araç piyasası da malum boş araçlara fahiş paralar istiyorlar. Dün bir tane 156 2.0 TS 98 model buldum. Şuan ki sahibi conta, kapak taşlama, devirdaim, su deposu, termostat, 8 bujinin tamamı, eksantrik sensörü, trigeri değiştirmiş. Varyatördede sıkıntısı yokmuş. Sizlerden bu araçların kötü/olumsuz yönlerini yazmanızı rica ediyorum.(çok yakar demeyin 2.0 motor araçtan bahsediyoruz sonuçta :D ). Şimdiden teşekkürler.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi valiantes -- 6 Ağustos 2017; 15:43:50 >

F
8 yıl (15765 mesaj)
Yarbay

Öncelikle hangi şehirdesiniz?

Alacağınız aracı güzelce serviste kontrol ettirin.İstanbul'da iseniz Sportivo,Ankara'da iseniz Alfin,İzmir'de ise Rosso servislerini tavsiye ederim.Parça sıkıntısı yaşamazsınız,her türlü parçası ülkemizde mevcut.

Aracım km'si nedir?Geçmişinde lpg var mı?156'larda bazı iç trim parçaları kozmetik ve teknik açıdan kronik çabuk yıpranır ve dayanıklılığı yüksek değildir.(Sol güneşlik,cam açma tuşları,yolcu airbag kapağı,torpido kapağı,vs...)

Piyasada, her araçta olduğu gibi diri ve ölü araçlar kol geziyor.Düzgün bakılan bir 156 sizi mahcup etmez.Şehir içi trafikte benzin olsun lpg olsun farketmez 12-15 lt arası rahat yakar.

Deri döşemelerin,direksiyon,topuz,sol kapı pandizot derisi gibi yerlerin kondisyonu tatmin edici ise güzel,değil ise hor ve bakımsız kullanıldığına işaret eder.

Twin Spark motorlar yapısı gereği bir miktar fazla yağ yakarlar,ancak pekçok servis ya da kullanıcı bunun önüne geçmek için kolay yoldan km farketmeksizin direkt 10/60 yağ koyarlar,bu olay uzun vadede zarar verir.Sizin almayı düşündüğünüz aracın yağ geçmişi nedir?Normalde 10/40 olması lazım.Bujilerin orijinal ise gayet güzel,zira orijinal Ricardo Ricambi Ngk bujiler 400 tl civarı,piysada çokca sahtesi mevcut,alt takım hassastır,buna yollarımızın durumu da eklenince çabuk deforme olur alt takım.

Yani gacırtı gucurtu eksik olmaz buna hazır olun.Kaymak asfaltta aracın tadını alırsınız o ayrı mesele.Varyatör hayati bir parça değil zaten,sadece toplumumuzda adı çıkmış bir parçadır.Genelde değişim yerine bol bol tamir edilir.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.