Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
159
Cevap
25003
Tıklama
86
Öne Çıkarma
Cevap: 9 Aylık Mcdonalds maceram Ve Öğrendiklerim (6. sayfa)
C
7 yıl
Yüzbaşı

İste bu yüzen Burger King



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

T
7 yıl
Çavuş

Bunu yazacaktım.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Tonyukuk
T
7 yıl
Çavuş

Onasıl bir tespitti üstad?



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ahmetbayram5
D
7 yıl
Yüzbaşı

Ayakkabı firmasında çalıştım 3 ay hayattan soğudum hizmet sektöründe çalışacaginiza hiç çalışmayın daha iyi bir ülkenin insanları bu kadarı mi tiksindirici olur onu anladım hizmet sektöründe



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: NitroNos

Çıkmakla doğru yapmışsın Ben 2.5 yıldır çalıştım ve sonunda çıktım müdür oldum fakat gider temizleme ve bazı ameleliği sana yaptırmak gerçekten insana koyuyor ayrıca 7,5 saatten yarım saat bile çalışsan ekstra puan senin hakkın nasıl bu şekilde davranıyorlar anlamadım.
Müdür olarak şunu biliyorum eğer bir kişinin herhangi bir açığını veya performans kaybını , iş kazanç gelirleri düşükse atılması gerekiyorsa çürükleri seçip mobing yane psikolojik baskı devamlı uygularlardı bende mecbur kalırdım eğer psikolojik baskıdan dolayı çıkmadıysa herhangi açıkları dahilinde 5 dakika geç kalsa hemen açıklaması alınırdı 3 açıklama sonra sepet işe 3 gün üst üste gelmezse gene şahit alınır ve gene noter ile sepet yane gerçekten Fast Food gibi yerde çalışacaksanız neden çalışın biliyor musunuz sigorta girişiniz yapılsın 16 yaşında başladığı için şanslıyım.

Zaten karınca gibi çalışıyorsun ortam sıcak saniyelerle yarışıyorsun bir de azar işitiyorsun aldığın maaş asgari ücret müdür olsan bile 100-200 lira yane pek bir anlamı yok ekstra yükler artıyor haftalık sayım,aylık sayım,yıllık sayım bunlar zaten başlı başına sorundur ayrıca gün sonu para saymalar ve kasadaki paraları saymak eksik çıkmaması lazım eğer çıkarsa sistem açık verir ve o para tam olmadan işten çıkamazsın.

Eksik para çıkarsa senin cebinden gider , müdürsün ve gene amelelik yapıyorsun pek bir icraatın yok eleman yoksa gerekiyorsa sende çıkış elemanının işini yaparsın.

Herhangi cihaz arızasında veya lamba patladığında gene dışarıdan bunu temin etmen gerekir baya uğraşırsın gene amelelik yaparsın elindeki malzeme yetersiz gelirse onu başka restorantlardan temin etmen lazım gene amelelik yaparsın.

Çalışan arkadaşlar bilir 10:1 Et 4:1 Et 3:1 Et kutularının üzerinde bir sürü çeşitli maddeler var ama soran olursa %100 et diyoruz tamam et ama içinde yağ ve bir sürü baharat gibi maddeler var bu nasıl olacak.

Diyelim ki restoranttan birisi yemek yedi ve midesi bozuldu sağlık bakanlığına başvurdu oradaki sağlık bakanlığındaki personel bizi arardı şu gün geleceğiz derdi dondurma makinası komple tekrar yıkanırdı ve numune alıp giderdi Fast Food restorant genel müdürlükteki ekipler ansızın gelip denetleme yaparlardı o zaman bir çok soru sorar ve temizliğe bakardı aslında olması gerekeni şirket kendi yapıyordu aslında bunu sağlık bakanlığı yapması gerekirdi ülkede neler doğru düzgün yapılıyor ki.

Sevkiyatlara gelecek olursam haftada 2 gün yapılırdı tamamen amelelik bir kola şurubu veya fanta şurubu 20 kilo tabiki de müdür sadece sayım doğru mu diye bakıyor eğer sayım doğru ise faturayı onaylıyor eksik var not alıp bildiriyor.

Eğer eleman az ise kendide amelelik yapıp istifliyor.

Arka oda denilen temizlik yeri var her gün genel bütün parçalar yıkanır su içinde yüzersiniz ve UR , DR sırasıyla konur bunlar devamlı kimyasaldır.

30 Dakika'da 1 eller yıkanır fakat bunu malesef kimse uygulamıyor bence eldiven takıp ta hamburger yapmak daha sağlıksız ama burası Türkiye malesef.

Devamlı ayakta duruyorsunuz , suyu oradaki çeşmeden içiyorsunuz klor makinasından geçiyor , yemek puanınız 18 fazla çalışırsanız ekstra artıyor yemek molası 30 dakika ve ekstra çalışma ile bu mola ekstra artıyor sadece bu zamanlarda oturabiliyorsunuz ve müdürünüz ne zaman uygun gördüyse o zaman sıra sıra yemeğe çıkıyorsunuz ve illa ki o sağlıksız fast food hamburgerlerinden her gün yemek zorunda kalıyorsunuz aç karnına biz bunun mücadelesini verdik ama sonuç alamadık.

Daha da açıklanacak durum var şu anlık bunlar yeterli eğer böyle işlere gireceksiniz 16 yaşında 1404 lira maaş ve sigortanız için girin saatiniz tam değilse oradan da kesinti olur fazla çalışırsanız ekstra izin verirler.

Arkada ızgara 218 derece üst tarafı vardı değişmiş olabilir ona çok dikkat edin elinizi yakabilirsiniz.

Patates kızartma makinası kısmında veya Tavuk kızartma makinası kısmında patates 168 , Tavuk 178 Derece ona göre elinize dikkat edin patatesler çıkınca tuz döküp karıştırıyorsunuz eliniz yanabilir dikkatli olun.

Dışarıdan yemek yemek daha sağlıklıdır ben büyük firmada çalışıyorum halen yemek sektörü denilince benim için bitmiştir diyorum.

Hocam kola şurubu başka bir tüpte ki carbon ile mi karışıp bardağa akıyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
7 yıl
Binbaşı

nugget kokan hareketler bunlar



M
7 yıl
Yarbay

modern kölelikmiş resmen. Kardeş umarım bu kötü olaydan ders cıkarır daha nitelikli bireyler oluruz da bu saçmalıklara maruz kalmadan ömür geciririz. (not: nitelikli birey olmakdan kastım üni okuyup kpss hazırlanıp bir ömür tembellik yapmak değil)



_
7 yıl
Yarbay

MC Donalds gibi yerler Modern Köleligin nasil oldugu hakkinda belgesel cekmek icin en uygun yerlerdir. MC Donaldsta calismak yerine sanayide calisin cok daha iyidir. Insanlari cöp yemeklerle zehirleyerek topluma bir yararlari olmadigi gibi, iscileri kötü sartlar altinda calistirarakta az parayla köle muamelesi yapiyorlar. Avrupada MC Donaldsta genelde isci olabilmek icin mülteciler calisir. Calisma iznini koparanlar birdaha oraya ugramazlar.

Dünya geneline bakiyorumda yeryuzunde en bilincli toplum Izlandada yasamakta, MC Donaldsin dunyada barinamadigi tek yerdir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 26 Eylül 2017; 9:49:41 >

T
7 yıl
Yarbay

Bu tarz işlere düzgün, sürekli bir iş olarak bakılmıyor zaten okurken harçlığını çıkar sonrasinda da koy götüne gitsin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TIGERSHARK -- 26 Eylül 2017; 9:59:28 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
7 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: john mclane


quote:

Orijinalden alıntı: pUnduli

Kimse bu tür yerlerde isteyerek bayılarak çalışmaz, o yüzden beylik "başka iş mi yok?" kısmına gerek yok. Mecbur kalır, hızlıca iş lazımdır vs vs.

McDonald's gibi yerlerin özelliği zaten yüksek turn-overa (eleman değişimi) sahip olmasıdır, sistem primat düzeyinden yüksek zekası olan herkesin çalışan olabileceği kadar spesifik ve dökümentedir. O nedenle bugün X yarın Y nin çalışması şirketin umrunda değildir, çalışana yatırımlık bir durum yoktur.

Ama bu saçma sapan "ne var bir tane nugget yuttuysak" çıkışını haklı hale getirmiyor, bankada çalışıp "ne var bir deste 200 lük aldıysak" tan bir farkı yok.

İşin muhteşem bir iş olmadığının , çalışma saatlerinin berbat olduğunun farkında olsanızda ister istemez çalışmak durumunda kalınabiliyor.

Bankada ki para ile nugget genellemesi bir değil.
Orada çalışan insanlarda sonuçta insan, normalde orada olan ürünlerden yemeleri zaten hakkı olması lazım.
Ama mcdonald gibi yerlerde oranın cahil müdürleri bu gibi şeyleri engellemeye çalışırlar.
Franchise sistemi ile çalışan çoğu yer böyle.
Normalde bir gıda fabrikasında çalışan kişiler orada üretilen ürünlerden dilediği kadar yerler ve kimse de onlara sen ne yapıyorsun demez...
Bundan yıllar önce Karacabey’de nestlenin fabrikasına çalışmıştım, gerçekten kurumsal ve dört dörtlük bir yerdi.
Nestlenin hangi ürünü varsa her çalışan onlardan dilediği kadar yiyebilirdi...

Her yerde öyle değil, ben de gıda fabrikasına çalıştım, ürünlerden yemek yasaktı, istiyorsan fabrika satış mağazasından parasını ödeyip alıyor öyle yiyordun. Sadece çalışanlara indirim vardı yüzde on mu yirmi mi ne o kadar. Bir de bayramda falan ürünlerden hediye paket verilirdi.
Kural buydu da arada çaktırmadan yiyordu herkes, pokunu çıkarmıyorsan pek ses edilmiyordu.



A
7 yıl
Binbaşı

Hocam hata etmişsin işten çıkmadan önce 1 hafta rapor patlatacaktın. İşe gelince ben hayret ediyorum öyle yerde çalışanlara ben. De zamanında. Benzer yerde çalıştım ve dedimki köpek gibi kıvrana kıvrana aclıktan ölürüm birdaha çalışmam genede. Böyle işlerde şuan Allaha şükür işim iyi birde bizim adana da kebap daha ucuza zengin 7 çeşit salata menüsüyle gelirken abuk subuk saçma mc donald burger yemek garip geliyor. Ocakbaşı kıyma ciğer kuşbaşı dururken işçisini ezen asgari ile çalıştıranları zengin n ediyor milletimiz işte bunları kimse düşünmez.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
7 yıl
Yüzbaşı

Mc Bk gibi yerler de genelde ogrenci tayfasi dedigimiz genclerin calismasinin sebebi belli zaten.Devamlilik yoktur .Daha once buralar da calismis arkadasimin dedigi sey ; Buralar da yukselmek icin cok efsane yalama+omurgasiz olman lazim demisti.Zaten oda cok durmadi baska sektore gecti.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
7 yıl
Yüzbaşı

Hamburger yiyeceksem, butik burgerciye giderim ya da Gloria's.



M
7 yıl
Yarbay

MC Donalds larda genelde bu sorunu ben de görüyorum. Direk müşteriye de yansitiyorlar. Çalışma ortamının aşırı sıkıntılı ve stresli olduğu çok anlaşılıyor. Direk çalışanların yüzünden anlıyorsun. Müşteri olarak ben bile bir kaç kez şahit oldum azarlamaya ya da direk aşırı sert emir kipi ile konuşmalara.



Burger King de de tam tersi. En azından benim gittiklerim. Millet kafasına göre sen şakrak. Muhabbet ediyorlar. Gülüyorlar eğleniyorlar. Güzel muhabbet dönüyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
7 yıl
Yüzbaşı

Mc te çalışıp memnun olanların sayısı %1-2 yi geçmez herhalde. Ben o şanslı yüzde içerisindeyim.
En önemlisi sigorta başlangıcımı yaptılar (2000 öncesi) bunun ne demek olduğunu anlamak için orta yaşa yaklaşmak gerek :)

İnanılmaz sıcak bir ortam vardı, şimdiki gibi çoluk çocuğun eğitmen-müdür-mağaza sorumlusu olduğu dönemler değildi.
İşe yeni bile girmiş olsan en küçük yıldızdan en sorumluya kadar herkes ile rahatça konuşabiliyordun, asık suratlar yoktu.
Vardiyalar ayarlanıp restoran olarak Karadeniz kıyılarına gezi/pikniğe bile gitmiştik.
Yemeklerde puan sistemi uygulanırdı ama 1-2 puan aşımına ( sık sık yapmamak şartı ile ) kimse ses çıkarmazdı, hatta sorumludan isteyebiliyordun. Ben hep külah dondurma yerdim, çalışanlar bilir, külah doldurulurken 2 (veya 3 ) tur yuvarlak yapıp sonra ortaya bi tepecik yapardık. Benim külahın üzerindeki turların sayısı sayılamazdı, bardağa ters çevirip koyardım bardak taşardı, sorumlu/müdür görünce gülümserdi.

Temizlik çok önemliydi, en azından kendi restoranımda çok rahat yiyip içerdim. Tezgah arkasında dalavere yoktu.

Günde 3-5 saatte çalıştım 36 saat kesintisiz çalıştığım da oldu fuar zamanları.

Bu konuya yazılanları haklı buluyorum çünkü fuar zamanları diğer restoranlardan yardıma gelirlerdi. Gelenlerin hemen hepsi asık suratlıydı ( belki genel yapısı öyle, belki farklı restoran olduğundan belki de işini sevmediğinden ) ama akşam çıkarken hemen hepsi gülümser ve sorumlular hatta müdürlerle olan ilişkimize hayran kalıp bizim restorana geçiş yapmak isterlerdi.

Olumsuzluklar olmuyormuydu, tabi ki oluyordu. Hepsi medenice kendi aramızda sessizce halledilirdi.
Kasada dalavere yapanlar yakalandı (biri kız biri erkek ) sessizce işine son verildi, vardiya arkadaşları bile işten çıkınca haberdar oldu.
Kasada çalışırken bana sahte para verildi, ( fuar zamanı yoğunduk, paradan kıllandım ama müşterinin gözünün önünde parayı kontrol etmenin hoş karşılanmayacağını düşündüm, makine de yoktu, attım kasaya ) , kasa kapandıktan sonra çağırdılar odaya sahte para aldığımı söylediler, sanırım 50 TL idi, o zamanlar sıfırı boldu :). Parayı delgeç ile delip panoya astılar örnek olsun diye. Kimse bana olumsuz bir şey söylemedi, ses bile yükseltmediler. Ama maaşımdan kesildi mi kesilmedi mi net hatırlamıyorum (sanırım kesildi)

Yaz dönemi başlamıştım, ara dönemde tekrar döndüm aynı restorana, bir dahaki yaz da ara ara devam ettim.
İşten tamamen ayrılınca bile ziyarete gittim, restorandan ayrılan sorumluları/ müdürleri yeni yerlerinde bulup sohbet bile ettim.

Bir çok iyi arkadaşlıklar edindim biri ile hata hala görüşürüz ( aynı semtte oturuyoruz ). Çoğunun adını bile zor hatırlarım ama unutmadığım isimleri yazayım ki eğer olur da bu satırları okurlarsa onları hala unutmadığımı bilsinler.

Rıdvan Abi
Bora Abi
Nejdet Abi

Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.
(Bu arada abi dediğime bakmayın bu kişiler müdür ve mağaza sorumluları, "bey" diyemedim)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
7 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: Ruscall

mcdonalds da işe başladım gençler merak ettiklerinizi sorun bakalım

Sanki nasa'da işe basladın.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
7 yıl
Yüzbaşı

Ben mİgrosda calışıyorum ve kariyer yolunda ilerleyenler var ama söyle sıkıca bir adamın olcak yoksa bizdeki arkadaş gibi 8 yıldır tezgahtar olursun.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @john mclane
J
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: DJWORD

Ben mİgrosda calışıyorum ve kariyer yolunda ilerleyenler var ama söyle sıkıca bir adamın olcak yoksa bizdeki arkadaş gibi 8 yıldır tezgahtar olursun.

Mağazalarda ki gelecek kariyerin de taaaaa...
Hocam anladın sen onu.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
7 yıl
Binbaşı

Et mi lastik mi ne olduğu belli değil. Nasıl yiyorsunuz o şeyleri?



G
7 yıl
Yüzbaşı

başlık bana ait değil gördüğün gibi. fikir konusunda başlığa yardımcı olması amacıyla attım linkini beynini kullan dostum




Bu mesajda bahsedilenler: @UquR2