Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
2
Cevap
874
Tıklama
0
Öne Çıkarma
6 pin/8 pin sorunu
M
3 yıl (507 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Merhabalar,

Elimde 750W FSP 80+ Bronze güç kaynağı var. 1.5 yıllık.

Powerdaki kablolar 6 pin anakarttaki 8 pin. Fakat 6 pin kabloyu takınca gayet çalışıyor. Uzun süredir kullanıyorum oyunda vs. sorun yok. (X570)

Yeni aldığım gtx 1070 ekran kartında 2 tane 8 pin giriş var bunlara da 6 pin kabloları takıyorum ve sıkıntısız çalışıyor. Bir kaç saat denedim oyun vs. 68-70derecelerde kart.

Gtx 970 varken 2 tane 6 pin girişi olduğundan sorun yoktu.


Kafama takılan şu; gtx 1070, 2 tane 6 pin kablo ile sağlıklı çalışır mı? İleride sorun yaratır mı? Bu şekilde devam mı edeyim?

Yoksa böyle bir çevirici mi takmalıyım?https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-6-pin-to-8-pin-ekran-karti-mining-kart-bakir-power-guc-kablosu-966647634/detay

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MTD -- 9 Mayıs 2022; 17:23:49 >

H
3 yıl (5324 mesaj)
Yarbay

PSU nuzda 4+4 pin işlemci beslemesi olması gerekiyor öyle kullanmayın arıza çıkabilir kart yüke bindiğinde.

4+4 anakarta
2x8 pin ekran kartına

takın



C
3 yıl (4243 mesaj)
Yarbay

1 adet 24-Pin anakart, 2 adet 6+2-Pin PCIe, 1 adet 4+4-Pin CPU, 8 adet SATA, 2 adet IDE ve 1 adet FDD bağlantısı gözüküyor. Eksik yaptığınız bir şeyler var. Zaten 8 pin cpu ve 8 pin pcie bağlantısı olmaması 750W'lık bir psu için imkansız.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.