Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
31
Cevap
1580
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: 408 allure'dan f30 320ied 40. yıla geçilir mi (2. sayfa)
A
3 ay
Binbaşı

N13 araştırdığima göre dikiş tutmuyirmuş. Gerçi bmwnin bütün motorlqrı sorunlu



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
3 ay
Yüzbaşı

1. Arkadasinla ye iç alisveris yapma
2. BMW param var arabasidir , acacagi masraflar + yağ yakma sorun olmaz derseniz değer yani maddi durumunuzun biraz iyi olmasi gerekir.
3. 3 serisi araçlar özellikle f30 kasa temizini bulmaniz imkansiz , pasta cila + detayla gözünüze hoş gelen araba başka masraflariyla baş ağrıtabilir. Yetkili servis bakim geçmişi bilinen araç almalisiniz , servis bakimli ifadesi sanayi işi bakimdir.
4. Bu tarz arabalara geçecekseniz yasiniz biraz genç olmali , iç hacmi dardir , alti yere yakindir , rahat inip binemezsiniz, arkaniza oturan yolcular da keza rahat edemezler.
5. Trim ve sesi sorunu f30 kasanin kronik sorunudur, kapi fitillerinden de ses gelir + sanziman uğultusu bitmez.
6. Eğer illa BMW geçecekseniz f10 5.20i bakabilirsiniz , yok ben premium gecicem BMW harici marka da olur derseniz w205 kasa c180 veya c250 sedan bakmalisiniz, bunlarda teknolojik oyuncaklar çok yok ancak amg harici konfor + prestij acisindan tatmin eder.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

E
3 ay
Yarbay

408 in hedefi güzel tasarımla yeterli motor ve az tüketimle ailelere hizmet etmek,bence gayet iyi yapıyor o işi
408 verip F30 almak için aklını peynir ekmekle yemen lazim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @LaViTz
Z
3 ay
Yüzbaşı

Torsiyon olunca ne oluyorsa, yorumlar şaka gibi.

F30 320iED çöp bir araçtır, sıfır km gibi 1 yaşında 10.000km araçtan F30 320iED'ye geçmek Real Madrid-Konyaspor maçına Konyaspor kazanır demek gibi bir kumar oynamaktır.

Yağ yakma, radyatör suyu eksiltme, bitmek bilmeyen alt takım sorunları gibi envai çeşit sorunu olan bir araç tabi ki alınmaz.

Her zaman söylerim ikinci el BMW alınmaz isterse 1 yaşında olsun.

En son geçen sene 2021 model 2 yaşında 20.000km'de bir 5 serisi bakmaya gittiğimde, aracın OBD kablosunu kesip saklamışlar içine, meğerse araç 130.000km AVİS çıkması kiralık araçmış, detaylı ve iyi bir ekspere gitmesem patlayacaktı elimde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 ay
Yüzbaşı

Bu torsiyon fetişi son 2 yılda başladı. Eskiden forumda yoktu



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

N
2 ay
Binbaşı

3.20ied için çöp demişsiniz, 2.eli alınmaz falan.. Güldürdünüz. Bizde 2015 modeli var. 2016da aldık o zamandan beri bizde(kmsi 50bin olmadı). Bizim gibi kullanan birinden bulursa bal gibi alıp binilir :)
Bu arada bahsettiğiniz sorunların hiçbirini yaşamadık. Konu sahibi arkadaşın 408 aracıyla kullanım ve konfor anlamında bmwde bariz üstün farklar var ama yerinde olsam satıpta bu riske girip almam. Çünkü baktığı aracın hem kmsi yüksek hemde hasarları var. Masraf açma ihtimali eski olduğu için göze alınmaz. He riski alabilen alır keyifle binebilir o ayrı konu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zotacing
U
2 ay
Yüzbaşı

o kadar yazdık çizdik herkes yorumunu söyledi,konu sahibinden ses yok hatta tercihlerinde bmw logosu gözükmekte



Z
2 ay
Yüzbaşı

Yahu sen arabaya binmiyorsun, beni ilgilendirmez. Taksiye binsen daha ucuza gelir, 8 yaşında 50.000km araçta zaten bir sorun çıkmaz.

320i ED gayet çöptür, 100.000km'den sonra envai çeşit sorun baş gösterir.

F30'da başlangıç seviyesi 320d altı hepsi çöptür motor olarak.

Kendi geliştirdikleri 1.5 136hp'lik 318i'de çöptür, o sorunsuzdur ama o da fiyatının arabası değildir.

2013'de Türkiye'de neredeyse ilk alanlardan birisiyim, ezbere bildiğim araç.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zotacing -- 19 Haziran 2024; 6:28:21 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nightblueist
N
2 ay
Binbaşı

Bizde birden fazla arac var degisik degisik keyifle biniyoruz. 8 yaşında bir arabaya düzgün bakmazsan km yapmasan bile sorun çıkarır. Önemli olan araca nasıl baktığın. Eğer ben sadece yağını filtresini değişeyim masraf olmasın diyorsan aynı model yılında 1.6 toyota corolla var onlara bineceksin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @zotacing
G
2 ay
Yüzbaşı

Bende 2016 model M plus var. g20 kasa almak için satışa koydum, yetkili servis bakımlı ve ufak tefek kazası dışında bir sorunu olmadı. Şu an 100binde ve herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Bu araçta en püf nokta yetkili servis bakımlı olması çünkü servise her götürdüğünüzde o-ringler değiştiriliyor. Sanayideki usta bozulmadan anlamıyor fakat servis zamanı gelen parçayı değiştirdiği için ciddi sorunların oluşması önceden engelleniyor.



T
2 ay
Yüzbaşı

İnstagram’da takip ettiğim arabacıadamlar’ın kardeşi Kaan var f30 var kendisinde. Sıfır almış abisi sonra birine satmışlar sonra tekrar aldılar adam inanılmaz bakım yaptırdı onu bunu zamanı gelmemiş değişmesi gerektiğini düşündüğü her şeyi önceden değiştirdi. 150-160 binlerdeydi sanırım motor yaptırdı. Acil bir durumu yok ama böyle binemezdim falan dedi. Ben de Peugeot 2008 2022 model sahibi olarak çok heveslendiğim bir araçtı ama bu kadar dikkatli bakımı yapılan sürülen bir araç bile motor yaptırdıysa ve ben o aracı alacak olsam bu sorunu alırken anlayamacağım için hiç böyle bir topa girmemeye karar verdim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThumpS -- 4 Temmuz 2024; 21:43:34 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

M
2 ay
Binbaşı

Yaklaşık 100.000 km dir n13 motor f30 kullanıyorum. Arada 2 araç değiştirdim yine f30 a döndüm. İmkan varsa n47 3.20d. Yoksa n13 3.20ied. Arabadan anlamayan eşim bile bu araba başka bir güzel diyor. Ama n13 motor bakım istiyor. En ufak yağ-su kaçağını ihmal etmeye gelmez. Etmezsen çok keyifli ve güzel bir araç. Edersen lanet ettirir



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.