Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
138
Tıklama
0
Öne Çıkarma
4 Ram Slotuna 3. Ram Takmak?
N
3 ay
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar. Geçtiğimiz aylarda 32gb(2x16) ram'li pc toplamıştım. Anakartımda 4 Ram slot olmak üzere 2 tane 16gb ram'i Dimm 2 ve Dimm 4 slotuna takmışlar. Yükseltmek için aynı marka ve model Kingston marka 32gb tek modül ram aldım ve 1. değil de boş olan 3. slota taktım. Pc açtım dxdiag dan baktığımda bellek 64gb olarak görünüyordu, yani taktığım ram görünüyor. Ama aklıma takıldı, öncelikle Dimm 1 slotuna mı takmalıydım? Performansı etkiler mi? Veya dual olan ramlerin yanına single takılmaz mı? Yardımcı olursanız sevinirim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nareturkey -- 22 Ocak 2024; 18:58:32 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
3 ay
Yarbay

N
3 ay
Teğmen
Konu Sahibi

Hocam peki bu yaptığım pc performansını olumsuz etkiler mi? Sonuçta aynı marka model ramden 1 tane daha taktım. İşlemci veya anakarta olumsuz etkisi olur mu? Isınmasını filan etkiler mi? Bilmediğim için soruyorum da?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Jake Lockley
J
3 ay
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >


https://www.youtube.com/watch?v=cfbT03fsDYU
biraz fark var oyunlarda. 2x16 ve tek 32gb 3 ram olunca sende single channel olur. o 32gb'yi iade et 2x16 al yerine 4x16gb olsun o zaman dual channel olur.




Bu mesajda bahsedilenler: @nareturkey
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.