Merhaba 2009'dan itibaren kullandığım 1.4 TSİ 150 bg 4 motion aracım 120bin km oldu.4 çekerin haldex yağını ve filtresini değiştiren var mı? Periyodik bakım kitapçığında 60 bin yağ değişimi 120bin filtre ile yağ değişimi olmasına rağmen servis ''iş kaydında yok'' ''gerek yok'' diyor.Ama bu konuda doğuşa pek itimatım yok tecrübe ile sabittir.Yabancı sitelerde mutlaka değişimi öneriyorlar aksi halde çok masraflı sorunlar çıkabilir deniyor.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Bizde de 2011 4 motion tiguan var. Km 30.000 altında. Km düşük olduğı için umursamadım. Haldex yağı piyasada var. Febi veya SWAG üretiyor, filtre pek bulunmuyor. Youtube videoları var. Bir göz atın.
Haldex Sistemlerine Bakım yapan bir kaç yer duydum. Bir tanesi istanbul diğeri ise bursa'da.
Bursa Osmangazide "Defransiyelci Memiş" haldex sistemlerine tamir yapıyormuş.
İstanbulda "Diferansiyel Center" var. İki firmada köklü. 30 yıldan uzun süredir bu tarz işleri yapan ustalar.
Başka firmalarda uzun süredir bu işi yaptıklarını söyleyebilirler fakat onlar genelde yalan oluyor. Ben bizzat kendim deneyimledim. Dükkan sahibi ben 20 yıldır bu işi yapıyorum diyor, adamın dükkanı 5 yıldır faaliyette. Gidip başta anlattığım gibi şirketlerde çalışıp sonra kendi dükkanlarını açıp kendilerini avutan çok.
Memiş usta ve Bülent usta gerçekten bu işin içindeler, Marmara bölgesi için bu insanları tavsiye edebilirim. Hatta size tavsiyem yolunuz düşerse bu insanları ziyaret edin. Esnaf adamlar, misafir ağırlamasını bilirler, sohbet etmesi iyidir.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.