Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
599
Tıklama
0
Öne Çıkarma
4 GB mı 8 GB mı ?
M
5 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

4 GB RAM i olan laptobum var. Ram i artırmak istiyorum. 4+8 yaparsam 4+4 göre bariz performans olur mu ? Premiere pro çalıştırmak istiyorum. Bu noktada etkisi çok olur mu? Fiyat farkına değer mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
5 yıl
Yüzbaşı

ram yükseltmesi premier ya da diğer adobe programlarında tabi ki gözle görülür artı etki yaratıyor.verdigin paraya değer vu şuanda ramler aşırı ucuzladı.anakartin nasil destekler ne desteklerse ona göre ram tak.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

M
5 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Sanırım soruyu yanlış sordum. RAM her türlü alacağım ama 4+4 mü yapayım yoksa 4+8 mi dual Channel felan diyorlar 4+8 olursa sıkıntı olur mu verim konusunda?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
5 yıl
Yüzbaşı

her zaman 4 arti 4 daha stabil ve destek konusunda daha kesin diyorlar. anakartinin destegine göre 4+4+4 de olur.ancak laptobunun 3 lu destege sahip oldugunu sanmam. kontrol etmek gerek. ayrıca adobe programlarında 8 den fazlasi her zaman daha iyidir. 12 gb ram sorun olusturursa 4 lu set halinde 16 gb kullanirsan daha iyi olur herşey



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

G
5 yıl
Yarbay

windows 10 kullanıyorsan 4GB yetmiyor. 2 chrome sayfası açtınmı nanay. 8gb yeterli. 12 olursa daha iyi tabi 10-15 tane tab açınca anlarsın farkı



G
5 yıl
Yarbay

Premier kullanacaksan 8 ekle 12 olsun bence dual channel olmaz öyle bildiğim kadarıyla ama render alırken rami su gibi içtiği için 8 gb a göre daha rahat edersin diye düşünüyorum. Bende 12 gb kullanıyorum after effects de render alırken dibine kadar kullanıyor ram i.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grkwnxs -- 30 Temmuz 2019; 2:30:10 >

O
5 yıl
Çavuş

4'ü de sök 8x8 yap



*
5 yıl
Yarbay

Premiere pro kullanacaksan 4+8 RAM yap ama Dual Channel olmaz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.