Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 misafir, 1 mobil kullanıcı
12854
Cevap
521882
Tıklama
81
Öne Çıkarma
Cevap: 360 Robot Süpürge (C50, S5, S6, S6 Pro, S7, S7 Pro, S9, S10) Kullanıcıları Kulübü (142. sayfa)
S
3 yıl
Yüzbaşı

130 m2 evim banyoları duş 100 m2 desek biraktigimizda tüm evi temizlesin tabiki isteriz sonrasinda gün gün yada gunde belirli saatler oda oda temizler evde 1 kedi ve bebek var . mop fazla kullanmayiz düşüncesindeyiz . f/p değil krali demenizi beğendim 😊 açıkçası s9 da güzel cihaz fakat 1000 tl fazla vermeye gerek görmüyorum ben ve arkadaşım 2 adet almaya niyetlendik bakalım yakın zamanda aranızda olacağız değerli yorumlariniz için ayrica teşekkürler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @oqi
O
3 yıl
Yüzbaşı

Teşekkür ederim yanıtlarınız için.
2)Nemin içerilere işlememesi için ne yapmak lazım? Sadece mop modunda yan fırça neden çalışır? ana fırça da çalışıyor mu mop yaparken? Eğer çalışmıyorsa süpür+ mop'dan vazgeçilse nem sorununa çözüm olur mu?
3)Moptan sonra ana fırça ıslandığı için nemli bırakmamak adına çıkarıp temizlemek ve kurutmak için cihazı ters çeviriyorum. su haznesini çıkarıyorum ama sanırım kanalda kalan sı akıyor bir kaç damla. Sorun olmaması için ne önerirsiniz?
5) Piyano Kawai cn29. Başarılı bir model. Müzikle ilgileniyor musunuz?
7)Hala aynı şekilde duruyor, sanki dolabın arkasında bir oda daha varmış gibi. Sınır dışı bölge ayarlamak orayı yok eder mi?
Ana fırçanın kapağındaki metaller koridoru temizlerken fayans derz aralarında çok ses yapıyor. Buna bir çözüm var mıdır?
Saygılar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
M
3 yıl
Yarbay

İyi olmanıza sevindim

"Mutfak sandalyelerinin ikisini kaldırmazsam masanın altına giremiyor"
Bu durum bende de aynı ama mutfak daha sık süpürülmesi gereken bir alan olduğu için ben genelde dört adet sandalyemi çıkarıp öyle görev veriyorum.

"Peki ya toz haznesini her kullanımdan sonra boşaltmak, temizlemek hatta yıkamak, alt fırçayı temizlemek? Bunları hergün yapınca baya bir vakit geçiyor, biraz abartıyorum sanırım"
Ben toz haznesini genelde günlük görevlerinden sonra kontrol edip hatta üşenmeyip detaylı olmasada enazindan kaba pisliğini boşaltıyorum ki robot süpürme yaparken daha rahat vakum yapsın, fan motoruna direnç az olsun, süpürme performansı yüksek olsun

Her temizlik sonrası ana fırçayı temizlemek, toz haznesini yıkayıp durulmamak biraz rolleri değişmek olur sanki, yani siz robota daha çok hizmet etmiş olursunuz bence. Hee ama vakit varsa ve bu detaylı temizlik ve bakımdan keyif alınıyorsa bakarsan dağ, bakmazsan bağ

2. Maddede mop' un temel mantığını anlatmak istemiştim aslında, neden derseniz sorunuz nemin fana zarar verip vermeyeceğiydi ki mantıklı bir yaklaşım ancak; nem HEPA filtreye, uzun vadede fan motoruna zarar verebilir bu konuda hemfikiriz. Ama budurumun daha kötüsü nemle birlikte balçıklaşan tozların işin içine yani hepa filtrenize girmesi, ana fırça bağlantı (sağ ve solundaki çıkabilen) aparatlarının birleşim noktalarına yapışması ve HEPA filtresinden nemin geçebileceği gibi toz zerreleride geçebilir ve bu ikili fan motorunuzun sargılarına yapışırsa
İşte bu yüzden mop sürecini en başından anlatmak istedim, yani bir odayı mop 'tan önce vakum + halıda güçlü modu aktifken süpürülmesini sağlayıp, daha sonra halılar kaldırılıp veya kenara yuvarlanıp mop görevinden önce en azından x1 standart mod vakum yaparak nem + toz = balçık ve zararlarından korursunuz demek istemiştim ( kusuruma bakmayın fazla detaycıyım)

Uğraşırım derseniz hem HEPA filtrenize tozun pisliğin direk temasını önlemek hem de nemin daha derinlerine inmesine bir tık engel olabileceğine inandığım uygulama;

https://forum.donanimhaber.com/360-robot-supurge-c50-s5-s6-s6-pro-s7-s7-pro-s9-s10-kullanicilari-kulubu--146676523-13#146715171
7. Daha testini gerçekleştirmeye sıra gelmedi ama; ayna olan odanın kapısını kapatarak koridoru ve etrafındaki odalara bir kaç kez temizlik görevi verin ve kapı kapalı olduğu için haritada odanın eşiğine denk gelen yere gri-siyah gibi olan oda sınırı çizgisi çekecektir. Bu sınır çizgisini gördükten sonra odada ki aynaları kağıt ile kaplayıp ve haritada varsa aynaya denk gelen yerler için önceden ayarlamış olduğunuz sanal duvar veya sınır dışı alan hepsini iptal edin ve bu odaya Oda belirtin veya Belirtilen alanı temizle görevi verin bir ya da iki görev sonunda haritada aynaların neden olduğu sanal alan yansıması temizlenecektir. Tabii ki harita revize edildikten sonra kağıtları çıkarmadan önce aynaların denk geldiği noktaları haritada "sınır dışı alan" olarak işaretleyin.

Bana göre sınır dışı alan daha garanti bir çözüm ama , banyo gibi tek giriş kapısı(seçilen sanal duvar çizgisinin sınırları dışında biryerden girme ihtimali yoksa) olan yerlerin eşikleri için sanal duvarda uygulanabilir.
Ayrıca eşiklerin harita üzerinde odaya veya oda dışına doğru (farklı renklerle sınırlanmış mesafeleri) açılarıyla bir tık oynayabilmek için; Gelişmiş işlevler / Bölme odası / haritada sadece Banyoyu seçin ve Bölünmüş alana basın / Haritayı büyültüp banyonun renginde olan eşiğe dokunup vermek istediğiniz sınır kesişimini tıpkı Sanal duvar çizgisi şeklinde çıkan kırmızı nokta nokta çizgiyi iki ucundan haritada yarlayıp kaydete ve tamama basın. Banyonuzu otomatik İsimsiz olarak yapacak yine banyo seçili şekilde Bölme odası içindeki Yeniden adlandır seçeneğiyle isim verebilesiniz .

Saygılar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mali_bu16 -- 13 Ocak 2021; 3:20:24 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @okircali
M
3 yıl
Yarbay

Evinizin ölçüleri ve beklentileriniz doğrultusunda S7 veya S7 pro sizin için ideal.

Mop' a çok anlam yüklememişsiniz ve ev ölçünüzde belli 360 S9 biraz keyfe keder tercih olur



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @setbys
O
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

hahahaha bendeki demo S5 filtresi de böyle yıkamış önceki çok bilmişler Aklımdakini yapmışsın süpersin


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mali_bu16
M
3 yıl
Yarbay

Durum aynı bro demo S7 pro ve kendi 360 S9 robotumun filtre manzaraları. Biz demo cihazlar için kırbaç, işkence esprisi yaparken başkaları vermiş coşkuyu
Üzüldüm



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @oqi
H
3 yıl
Yarbay

Sakalımız yok ki...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mali_bu16
S
3 yıl
Binbaşı

Bende Roborock S5 vardı, Aileme de 360 s7 pro alarak katıldık aileye :) Uygulamanın Türkçe oluşu ve DH ahalisinin olumlu geri dönüşleri tercih sebebi oldu.

Babam 2000'li yıllarda DH'de takılırken arkada hevesle onu izlerdim. Öyle başladı DH maceram, yıllardır hep ailemizin bir parçası oldu bu forum.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
3 yıl
Yarbay

Merhaba,

2) Mop ünitesini çıkardıktan sonra kurulamak her zaman işe yarar.
3) Kanalda kalan suyun çok da gidebileceği bir yer yok, sorun yaratmayacaktır.
5) Eşim Kawai Türkiye'nin eski müdürlerindendi, o zamanlar Elif-Bedii Aran çifti ithal ediyordu. Ben konservatuar klasik piyano bölümünü dışardan bitirdim, rahmetli Mithat Fenmen'in son öğrencisiydim.
7) Sınır dışı ayarlasanız da orayı yok etmeyecektir.
Ana fırça kapağının ses yapması bir tasarım hatası aslında, CHM(temizlik ünitesi) yuvasının aşağı yukarı hareketi fırça kıllarının gerisinde kalmalı daima. Cözümü biraz zor.

Saygılarımla


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @okircali
M
3 yıl
Yarbay

Aileye hoş geldiniz

Kıymetli büyüklerimiz sağlık, huzurlu günlerde kullansınlar inşallah

DH' in ülkemizdeki köklü geçmişi ve önemini çok güzel özetlemişsiniz




Bu mesajda bahsedilenler: @seberhan1907
M
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Hepsirobot

Sakalımız yok ki...
Hep söylüyorsun Ali abi, bizlerde hep vurguluyoruz ama birde ''eşofmanlı şevket hoca'' usulüyle görsellerle anlatmak istedim

Umarım yararımız olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
3 yıl
Yarbay

Cok daha etkileyici ve akılda kalıcı olmuş. Umarım işe yarar.




Bu mesajda bahsedilenler: @mali_bu16
M
3 yıl
Yüzbaşı

Selamlar, S7 Pro biraz önce kargodan geldi, akşam iş çıkışı evde gerekli kurumları yapacağım. Okudum bazı önerilen mesajları ancak ek tavsiye var mıdır? Bir de distile su kullanmak daha iyi olacaktır sanırım değil mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Yarbay

Hayırlı olsun

Güzel ve sağlıklı günlerde kullanılsın inşallah

Konumuzun ilk yorumundaki detaylara ve https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/146698094 baktıysanız ekleyecek çokta bir şey yok aslında. Yine de sorunuz varsa yardımcı olmak isteriz.

Distile sudan kasıt Damacana veya arıtma cihazındaki su mu?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mali_bu16 -- 13 Ocak 2021; 11:36:10 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mamihlapinatapai
M
3 yıl
Yüzbaşı

İkisi de değil. Saflaştırılmış su. Meslek dolayısıyla ulaşabiliyorum kolayca ve kireç vs riski olmaması avantaj olur diye düşündüm.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mali_bu16
M
3 yıl
Yarbay

Ben kendimi detaycı zannederdim, hoş geldin hocam

Normalde bu robotlar normal ev kullanıcısı için tasarlanmış olduğu için bu kadar detaya bir çok kullanıcı gerek duymaz ama ben damacana su kullanıyorum diye yadırganmıştım sizinkisi nasıl olur merak ediyorum :)

Bu soruya mühendis olarak cevap verebilecek üstad Ali abi dir @Hepsirobot

Bu arada meraktan soruyorum bahsettiğiniz su şu saçların renginin açılmasına neden olan (sanırım yöntemin adı balyaj) su mu?


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot , @Mamihlapinatapai
S
3 yıl
Yüzbaşı

Bakalım guzel bir haftasonu indirimi bekliyorum hepsiburadadan aranızda yer alacagiz hayırlısıyla



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mali_bu16
J
3 yıl
Teğmen

Akü lerde kullanılan saf su dan bahsediyor sanırım arkadaş.




Bu mesajda bahsedilenler: @mali_bu16
M
3 yıl
Yüzbaşı

O su değil. Bu belirli yöntemlerle (buharlaştırma vs) suya karışan maddelerden arındırılıyor. Laboratuvarlarda, hastanelerde, ilaçlarda vs kullanılıyor.
Aküler konusunda bilgim yok açıkçası.
Teknolojik ürünler her an sorun çıkarabilecek ürünler olduğu için mümkün olduğunca özen göstermeye çalışırım. Bu konularda okuyup, sorup öğrenmeden denemek istemem.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mamihlapinatapai -- 13 Ocak 2021; 13:50:10 >


Bu mesajda bahsedilenler: @mali_bu16
M
3 yıl
Onbaşı

2 sorum olacak birincisi bu yükseklikte ayna sanırım sorun olmaz. sizce?
ikincisi odalara isim vermek mümkün diye biliyorum ama beceremedim bilen var mı?

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.