Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
150
Tıklama
0
Öne Çıkarma
23 Yaşında İlk otomobil bmw e39 almak?
Z
geçen yıl
Er
Konu Sahibi

Herkez'e selamlar öncelikle kendimden bahsedeyim. 23 yaşında kendi işinde, gücünde, sessiz, sakin, kendi halinde olan birisiyim.

Bir çok erkekte olduğu gibi küçüklüğümden bu yana içimizde serüven olarak biriktirdiğimiz otomobiller var. Bu bende 12 yaşıma kadar devam etti. Daha sonra babam işe git gel için ekonomik açıdan daha iyi olacağını düşündüğü için kendisine motosiklet almıştı. Tabi ki buda bende motosiklet merakını öne çıkardı. Babamın aldığı motosikleti kullanmaya başladıktan sonra ki 12 yaşımdan bu yana motosiklet üzerinde olmaya devam ettim. Bir çok motosiklet sahibi oldum, onun üstünde bir çok turlara çıktım. Ben motosikleti genellikle hobi amaçlı kullanırdım ama hayatımın bir çok yerinde 'de vardı. Bu süre zarfında sürekli ailem ve çevremdekiler motosikleti bırakmam gerektiğini söylüyor bense onlara kulak asmadan devam ediyordum. Ta ki 18 Ekim 2021 tarihinde en büyük kazamı gerçekleştirene kadar. O zamandan şimdiye bir çok sağlık kontrollerinden geçtim. Çok şükür vücudumdaki bir kaç izler hariç bir kaybım olmadı. Halen daha kullanmaya devam ediyorum.(evet akıllanmadım ) Fakat artık bir şeylerin farkındayım bunlar hiç göründüğü kadar basit şeyler değil. Artık çevremdekilerin daha da çok baskısına ait onlara hak veriyorum.

Şimdi asıl Konuya gelmek istiyorum.
-Kendime ait otomobilim hiç olmadı.
-Aktif olarak trafikte hiç otomobil sürmedim.(yok denecek kadar az 70-80km belki)
Şu iki sırayı göz önünde bulundurmanızı istiyorum.

Alacağım otomobil kesinlikle otomatik vites olucak. Aracı haftanın 1-2 günü %80 şehir içinde kullanacağım.

Yıllardan beri aklımda yatan e39 kasası çok hoşuma gidiyor. Bir çok kişi o kasanın tipini beğenmese de benim hoşuma gidiyor.
Fakat ailem bu araca sıcak bakmıyor. Eski olduğu ve bmw olduğu için. Daha çok 'VAG' grubunda hatchback araçları veya fiesta,clio,astra gibi araçlara yönelmemi istiyorlar. Onları haksız bulmuyorum.
Ama benim gönlüm halen e39 ' dan yana daha çok basıyor.
Eğer e 39 alıcaksam 5.23i , 5.25i veya 5.28i alacağım. Aracı alıp her boşlukta gazlayıp, her kavşakta yan vermeyi düşünen biri değilim.

Şimdi sizlere soruyorum. Günümüz şartlarında bu kasa araç halen alınabilirmi? Beni pişman edermi? Bakımını yağını, suyunu eksik etmediğimde bile bana çok masraf açarmı? Herhangi bir yedek parça bulma konusunda zorlanırmıyım?
Ustası bulunurmu? Bu araç ilk araç olabilirmi?

Yoksa bu sevdadan vazgeçip ailemin sözünümü dinlemeliyim. Teşekkürler.



< Resime gitmek için tıklayın >



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.