Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
514
Tıklama
0
Öne Çıkarma
204 1,4 Hdi Yüksek Devir Ses Sorunu
S
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaslar 207 1,4 hdi aracimda yüksek devirlerde yani 4000 4500 arasi birden bir ses baslıyor. Bu ses hava sesi gibi tıss diye basliyor gazdan ayagimi cektigimde duruyor yeniden bastigim da gene baslıyor. Ankara da Turbocu ümit e gosterdim araci turboda sorun olmadıgını ama bir yerde hava kacagi oldugunu soyledi. Sizce bu kacak nerede olabilir.

Araca Yetkli serviste yapilanlar.

Sıfır turboyla denendi
Manifold kontrol edildi
Hava dozeri kontrol edildi yenisiyle denendi

Ama ses gecmedi bir türlü bulamadılar nereden geldiğini. Fikri olan varsa paylasirsa cok sevinirim. Aracin garantisi devam ediyor.



Z
13 yıl
Yarbay

Anlatıklarınıza göre motor biryerden hava alıyor.ıslık sesine benzer sesler için öncelikle turboya bakılırki onu zaten yaptırmışsınız.

bu motorlarda genelde disbürütör kapakları veya motor kapaklarından kaynaklı sorun oluyor benzer sıkıntılar ford'larda da var.Tavsiyem motor kapakları ve disbürütör kapağı kontrol edilsin.Özellikle disbürütör kapağının kontrolü sesi dinleyerek yada gözle olmaz.Görnümeyen yerlerde döküm kapak olduğundan patlak çatlak olabilir buda motora hava aldırır ve ses yapar.

Eğer bunlarda birşey yoksa tekrardan manifold ve manifold contasına kadar kontrol yaptırın benzer sıkıntıları bende yaşadım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Cidden dostum yardimlarin icin saol. Gercekten artık sıkıldım bu sesten , bulunamaması araciminda heryerinin devamli kurcalanmasi canimi sikiyor. Dediklerini not aldım birde onlara bakılcak artık.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

benim arabamda disbritor kapagi yokmus. Sıfır manifold takıldı sorun hala devam ediyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
13 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

T
13 yıl
Çavuş

Kayışın gergi çubuğuna baktırmanı tavsiye ederim



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.