Araç kafasına göre hata ışıklarını yakıyor , 3-5 dakika sonra söndürüyor . Sensör hatasımıdır . Gerçek arıza mı var çözemedim . Aynı durumu yaşayan var ise izlediğiniz yol nedir ? Anında servise mi götürülmeli ? Yada bilindik bir şey midir ?
Mantıklı sebepleri vardır mutlaka kafasına göre yanmaz. Mesela ikinci resimdeki ön çarpışma önleyici, yolcu koltuğuna biri oturup emniyet kemeri takmadığı zaman yanar.
Yanan lambalar genelde hep sensörlerle çalışan güvenlik sistemlerinin lambaları. Kış ayında olduğumuz için ön tampondaki veya camdaki ön görüş sensörleri kirlendiğinden bile yapabilir. Akü zayıftır ondan yapabilir bir çok sebebi olabilir en iyisi serviste cihaza bağlatıp görmektir. Yada kendiniz deneyin ön tamponu camı yani sensörleri radarları temizleyin kontak kapalı bir süre bekleyip çalıştırın gözlemleyin
Benzeri yaşandı araç bir tanıdığımdaydı 2023 corsa 1.2T EAT8 hemen servis randevusu aldık. Servise bırakıldığında araç çalışmıyor nasıl getirdiniz dediler bize, şans eseri yolda kalmadık ama tamamen ücretsiz ecu değişimi yapıldı(Kronikmiş sanırım farklı şekillerde yaşayan da var) şu an sorunsuz.
Araç kafasına göre hata ışıklarını yakıyor , 3-5 dakika sonra söndürüyor .
Sensör hatasımıdır . Gerçek arıza mı var çözemedim .
Aynı durumu yaşayan var ise izlediğiniz yol nedir ?
Anında servise mi götürülmeli ? Yada bilindik bir şey midir ?
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 16 Aralık 2025; 12:37:0 >