Yok estağfurullah Donanım olarak koltuk ısıtma kritik , deri koltukta ise ön koltuk soğutma kritik , olmayan Mercedes BMW ler var Zaten 3 ve C hem küçükler hem de anlamsız bir donanım durumları var , deri koltuk koymuş koltuk soğutma yok , kiminde direksiyon ısıtma yok vs Bunlar prestige de var superb tarafında , Passat da öyle zaten , Passatın en büyük artısı cam tavan Ben 10 yıldır Opel kullanıyorum son 7 yıl insignia , uzun araca alışığım , tasarımdan anlaşılmıyor ama insignia bir önceki superb den sanırım çok az uzundu ( 4990mm ) , hatta insignia Sw Audi a6 Sw den uzundu Donanım olarak Passat / superb durumuna çok halim değilim açıkçası
2024 Eylül ayında sıfır kilometre olarak Yeni Passat satın aldım. Araç garanti kapsamında olmasına rağmen çok kısa sürede birkaç defa arıza yaşadım. Benzer tecrübesi olan var mı diye paylaşmak istiyorum.
Yaşadıklarım: • 13.05.2025 → Araç çalışmadı. Servise götürüldü, yazılım güncellemesi yapılarak ertesi gün teslim edildi. • 09.08.2025 → Seyir halindeyken “Tahrik sistemi”, “48V/12V batarya”, “Start-Stop”, klima ve şanzıman dahil birçok sistem devre dışı kaldı, araç kullanılamaz hale geldi. • 11.08.2025 → Servise teslim ettim, yazılım güncellemesi yapıldığı söylenerek bir gün sonra teslim edildi. Teslim sırasında “Yağ eksik” uyarısı çıktı, servis formu açılmadan sadece yağ ilavesi yapıldı. • 23.08.2025 → Arka park kamerası devre dışı kaldı. Reset işlemi uygulanarak sorun geçici olarak giderildi.
Toplamda 3 ay gibi kısa bir sürede iki kez serviste kalmak zorunda kaldım. Yapılan işlemler genellikle yazılım güncellemesi veya reset oldu, bu yüzden sorunların kalıcı olarak çözüldüğünden emin değilim.
Ayrıca müşteri hizmetleriyle iletişime geçmeme rağmen henüz geri dönüş alamadım.
Kesin şundan kaynaklı demek çok zor. Bende alalı bir ay oldu. Ciddi bir sorun yaşamadım. bir kere anahtar algılanmadı uyarısı aldım . Yedek anahtarla çalıştırdım . Sonra normal iki anahtarla da çalıştı. Daha Bir yıl olmasına rağmen çok fazla sensör hataları ile karşılaştı insanlar. Bu durum sadece passat sw değil . Vag gurubu araçların yenilerinin bie çoğunda oluyor. Kodiaq da ilk çıktığında çok fazla hata veriyordu. Ben donanımsal değil de yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum. Zamanla çözülecektir diye umut ediyorum. Benim de orta hoparlörden telden müzik dinlerken bazen cızırtı pazarazit şeklinde ses geliyor. Onu da yazılımsal diyorlar ama bazı arkadaşlara sordum yazılım yapıldığı halde düzelmediğini bazılarında düzeldiğini söylüyorlar. Genelleme yaparsak bu kadar kısa zamanda olmaması gerektiğini düşünüyorum. Netice bu asistanlar sadece vag gurubumda yok .
2025 Mayıs ayında teslim aldığım superb de geçen hafta çalıştırmak için tuşa bastığımda tahrik / 48v arızası dedi ve araç çalışmadı , 2 dk bekleyip tekrar bastım çalıştı sorun yok , araç 20 bin km ve bu sorunu tekrar yaşarmıyız yaşamazmıyız göreceğiz
Bugün 40-45 dakika kadar dörtlüler açık kaldı, sonrasında aracı çalıştırdığımda aşağıdaki hatayı verdi.. 1,5 yıldır bir çok hata vermesine karşın ilk kez bu hatayı alınca a-ha dedim araç kendiliğinden güncelleme alıp tabela okumayı aktif hale getirdi bi de üstüne hata verdi.. 😂 Kapat aç yaptım geçmedi, bi 15-20 dakika bir çok hata uyarısı alarak yol aldım. Sizde hiç bu hata uyarısı çıktı mı arkadaşlar?
2024 model aracı ben de 2025 Nisan ayı içerisinde bayiden sıfır aldım. 5000 km’ye kadar iki farklı tarihte 48V besleme hatası verdi, çalışmadı. Ancak bir iki saat sonra hiçbirşey olmamış gibi çalıştı. İkincisi seyahat halindeyken oldu, eşimde bulunan yedek anahtarla çalıştı. Aracı tatil bitimi servise götürdüm, güncelleme yapıldı, servisin de konuya hakimiyeti yok gibiydi, ancak 10 bine dayandık şimdilik bir sorun görünmüyor.
Tam olarak neyden kaynaklandığının sebebini bulabilseler en azından nasıl çözüleceğini biliriz . Servis de yazılım yüklüyor yada resetleyip bir kaç ay böyle hataları erteliyorlar sanırım
Donanım olarak koltuk ısıtma kritik , deri koltukta ise ön koltuk soğutma kritik , olmayan Mercedes BMW ler var
Zaten 3 ve C hem küçükler hem de anlamsız bir donanım durumları var , deri koltuk koymuş koltuk soğutma yok , kiminde direksiyon ısıtma yok vs
Bunlar prestige de var superb tarafında , Passat da öyle zaten , Passatın en büyük artısı cam tavan
Ben 10 yıldır Opel kullanıyorum son 7 yıl insignia , uzun araca alışığım , tasarımdan anlaşılmıyor ama insignia bir önceki superb den sanırım çok az uzundu ( 4990mm ) , hatta insignia Sw Audi a6 Sw den uzundu
Donanım olarak Passat / superb durumuna çok halim değilim açıkçası
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesajda bahsedilenler: @Westside202