Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
34
Cevap
821
Tıklama
0
Öne Çıkarma
2023 Model Samsung Neo Qled 8k 800C sorunu ??
S
4 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Herkese Merhaba

Aynı mesajı QLED forumuna da açtım, TV konusunda bilgisi olanların yorumlarını bekliyorum.

2-3 ay önce 65QN800C 8K Neo Qled bir televizyon aldım. Samsung bayisi geldi kurdu ve ekranda ışık parlamaları vardı. Tutanak tutuldu ve 3 hafta gibi bir sürede tv sıfırı ile değiştirildi.

Samsung yeni tv gönderdi ve servis tekrar kurulumunu yaptı. Gözümü tırmalayan bişi yoktu. Samsung kurulumdan sonra, kısa aralıklarla çeşitli zamanlarda arayarak memnun olup olmadığımı sordu ve memnundum.

İzledikçe izledikçe bazı şeyleri fark etmeye ve rahatsız olmaya başladım. Daha önce bu tarz bir tv deneyimim olmadığı için bana rahatsızlık veren olayların sadece benim tv'ye mi özgü olduğunu yoksa teknolojinin doğası kaynaklı mı olduğu konusunda arada kaldım.

Şöyle ki, özellikle geceleri, odanın ışığını kapatıp misal netflix izlediğimde, hepiniz bilirsiniz siyah zemin üzerine kırmızı bir N harfi geliyor. Ben orada siyah ve kırmızıyı geçişini net beklerken, kırmızının kenarlarında beyaz hareler gibi aydınlıklar oluyor. bahsettiğim sınırları çizilmiş beyaz alanlar değil, sanki N yi aydınlatan ledlerin parlaklıklarının siyah alanlar üzerine düşen ışıklarının verdiği beyazlık gibi. Umarım anlaşılır olmuştur. Ya da mause kumanda ile beyaz oku (imleci) hareket ettirdiğimde özellikle tv kenarlarına yaklaştığımda oku'un etrafının da beyazlaşarak, ok'tan daha büyük bir alanın renginin açılması gibi. Ancak bunları sadece ışık kapalı iken fark edebiliyorum. Gündüz veya odanın ışıkları açıkken seçilmiyor.

En son yine bir karanlık izlemede tv'nin kenarlarından yine ışık sızmaları gördüm. Ekte paylaşıyorum. Alt kısımda gördüğünüz parlaklıklar, yukarıda anlatmaya çalıştığım Netflix N'sinin etrafında ya da mause ok'unun etrafında olan gibi. Eşim çok fazla bunu dert etmiyor, gündüzleri, aydınlık ortamlarda belli olmuyor diyor ancak ben tatmin olmuyorum.

Sizlerin bu konudaki görüşlerinizi almak istiyorum. Benzer durumda olanlar var mı? Yoksa bu panel vs arızası veyahut ayıplı bir ürün mü? ikinci bir değişim yapılabilir mi?

Teşekkürler
< Resime gitmek için tıklayın >



D
4 ay
Çavuş

Öncelikle bende samsung kullanıcısıyım. QLED ekrana göre biraz absürt kaçmış. Ne kadara aldın bilmiyorum ama fiyatları az çok tahmin edebiliyorum. TV'nin orta sağ alt kısımlarından en sağa doğru belli oluyorki ledler düzgün takılmamış. Fabrika hatası olabilir. Beni rahatsız ederdi açıkçası çünkü siyahları parlatıyor. O yazıların öyle olması normal bendede öyleydi. Onu ayarlar kısmından "film, standart, normal vb." görüntü seçenekleri var. Oradan ayarladığında hâlâ aynısı oluyorsa ki ben hep *filmde izliyordum. TV'nin uzman ayarları var oradan ayar çekebilirsin.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

H
4 ay
Yarbay

Alt kenardaki ışık sızmaları bu seviyedeki bir ürün için asla kabul edilemez fakat işin kötüsü yeni modelde de olmayacağının garantisi yok.

Diğer bahsettiğiniz durum blooming, ondan da kaçınmak için OLED panel almanız laızm, diğer taraftan TV görüntü ayarları ile oynayarak biraz daha iyileştirebilirsiniz ama farklı detaylar kaybolabilir karanlık görüntülerde bu sefer de...



S
4 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Forumdaşlar değerli cevaplarınız için teşekkür ederim, görüntü ayarları için öneriler var mı? baktığımda koca forumda bu model için denk gelemedim.

@Hicks değişen tv'de bundan kat be kat daha fazlaydı. Bu tarz görece yüksek model tv'de bu sorunlarla bu kadar sık karşılaşılması çok hayal kırıklığı oldu. Yenisinde olmayacağının garantisi yok ama bu süreç daha ne kadar sürer? Gönderdiğim foto kabul edilebilecek sınırlarda mı? Işıkta veya gündüzleri belli olmuyor. Ama aklım hep orada :(

@Desicion "QLED ekrana göre biraz absürt kaçmış" bu ifadeyi tam anlamadım sanırım. Ne demek istediniz?

Selamlar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siexs -- 23 Ocak 2024; 17:34:7 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hicks , @Desicion
H
4 ay
Yarbay

Karanlıkta belli olur zaten o problem. İki probleminizin de çözümü OLED panel aslında.

Deneyip göreceksiniz, ne kadar rahatsız ettiğine ve ne kadar sabrınızın kaldığına göre değişir...




Bu mesajda bahsedilenler: @siexs
D
4 ay
Çavuş

Yani demek istediğim kişisel değil. Koskoca dünya markası global bir şirket nasıl olurda aynı müşteriye 2. Kez hatalı ürün veriyor. Para iadesi alabiliyorsanız alıp LG'ye dönün derim.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
4 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

















ışıklı ve ışıksız ortam çekimlerini ekliyorum. Çiçeklenme dediğimiz olay tam olarak bu mudur? Alt kenardaki ışık sızması için değişim talep etmeli miyim? Teşekkürler

@Hicks @Desicion


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hicks , @Desicion
H
4 ay
Yarbay

Evet blooming tam olarak budur, en iyi MiniLED de olsa tamamen önüne geçmenin herhangi bir yolu yok, ancak her bir pikselin arkasına 1 LED gelecek kadar küçülürse (MicroLED bile demiyorum bakın) o zaman, ki bu teknik olarak mümkün değil.

Panel seçimi sizin hangi sorundan ne kadar rahatsız olacağınıza göre değişir, blooming ve bleeding sizin için sorun ise OLED panel tercih etmelisiniz mesela.

Aşağıdaki gibi bir starfield testinde OLED panellerle diğer LED teknolojileri karşılaştırıldığında sonuçlar inanamayacağınız kadar farklı olacaktır:

https://www.youtube.com/watch?v=PMJiHJoE0L8
Sonuç olarak rahatsız ediyorsa değiştirin ama dediğim ve tecrübe ettiğiniz gibi gelen panelde bleeding olmayacağının garantisi yok, çok daha fazlası da denk gelebilir, hiç olmayan da denk gelebilir, blooming ise zaten olacak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @siexs
S
4 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla blooming standart yaşayacağım bir durum. şikayet etmek anlamsız. Nadir olarak full siyah üzerine gelen renkli objelerde yaşıyorum. Olmasa çok daha iyi ancak mevcut durumda bunun makul bir çözümü yok. Oled'de de yanma yaşayanlar var vs vs. Akan görüntüde hissetmiyorum. (Kendimizi avutalım)

Ancak bleeding şans işi, daha iyi de çıkabilir daha kötü de. Bu kısmı markadan bağımsız olarak soruyorum. TV üreticileri bunu garanti etmek zorun olmalılar. Benim tv'min sağ altında var sol altında yok, üstlerde yanlarda yok. Demek ki "yok" olabiliyor ise, bana bu sağlam tv'yi sağlamalılar. Haksız mıyım? ilk tv bu yüzden değişti. şimdi ikinci için başvuracağım. 3. de böyle gelirse vs vs bu işin sonu nereye varacak??

Bi noktada eeaaaah diyeceklerdir????


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hicks
H
4 ay
Yarbay

Rica ederim... Blooming yaşayacağınız bir durum ama video'dan mı bilmiyorum bu kadar kötü durumda olmaması lazım bu modelde, genel bir grilik de var, garip geldi...

Blooming için, önce özellikle şu alttaki seçenekleri ve sonrasında aynı menüdeki diğer seçenekleri bir test edin bakalım:

Menü > Ayarlar > Tüm Ayarlar > Görüntü > Uzman Ayarları > Yerel Karartma 

"Bu işlev Standart, Yüksek ve Düşük ayarlarını destekler. Standart ayarda, görüntü kalitesini ayarlamak için ortam
parlaklığı algılanır."

Menülerin detayına kullanım kılavuzundan ulaşabilirsiniz, onu da aşağıya bırakayım:
https://downloadcenter.samsung.com/content/UM/202310/20231027164431974/BN81-24055C-401_EM_OSPDVBEUC_EU_TUR_230720.0.pdf

Bleeding şans işi, kutuyu açıp çalıştırmadan onlar da bilemez, o sizin ve onların sabrına kalmış...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @siexs
D
4 ay
Çavuş

Şunuda belirtiyim dediğim gibi Samsung kullanıcısıydım. Bizim TV ortalama 24 saatin 18-19 saati açık kalıyordur. Akşamları her türk babası gibi benim babamda TV karşısında uyuyor. Aldığımız zamandan 2-2.5 sene sonra TV'nin reflektörü kırıldı. (TV ekranının arkasında beyaz bir karton gibi düşün.) Reflektör kırılınca ekranda kararmalar oluyor. Bizim TV de kararmalar oldu. Bir müddet sonra bu kararmalar gittikçe arttı ve TV'nin %70'ine vardı. Her ne kadar Samsung'u sevsem de, SmartThings'i çok kullansam da LG markasına döneceğim.



S
4 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

bunu yüksek olarak ayarladım , teşekkür ederim


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hicks
H
4 ay
Yarbay

Rica ederim... Farkedilir bir değişiklik oldu mu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @siexs
S
4 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

daha iyi gibi. Yalnız şunu fark ettim. iphone ile çekimlerde çok fazla beyazlık var ancak gözle bu kadar görülmüyor. Ultraviyoleye benzer. Göz fark etmiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hicks
H
4 ay
Yarbay

Öyle olmalı zaten bizim videodan gördüğümüz kadar kötü durumda olmamalı, bir kaç ayar ile de rahatsız etmeyecek duruma geliyor olmalı zaten. Kendiniz ayarlarla oynamalısınız biraz kendi göz zevkinize göre...

Aynı menüdeki "Kontrast İyileştirici" nin de kapalı olması öneriliyor mesela, onu denediniz mi?




Bu mesajda bahsedilenler: @siexs
P
4 ay
Yüzbaşı

Bende aldım bu TV den..Maalesef..Daha ilk gece altta falan ışık sızmalarını görünce kan beynime sıçradı. Birde bi tane ölü pixel gördüm, orda deliye döndüm zaten gecenin 3 ünde. Ne yaptıysam tv yi değiştirtemedim. Ah aptal kafam ah. O kadar para ver yaşadığın şeylere bak. Kafalarına göre kural sölüyolar bide bana. Teksnosa dan almıştım. O kadar pişmanım ki oradan aldığıma anlatamam. Şunu çok iyi anladım ki, param sınırsız bile olsa asla ama asla bit TV ye 30 binden fazla verilmemeli. Bunu o kadar iyi anladım ki anlatamam. Bunu eğer zengin biri okuyosa lütfen bu yazımı çok dikkate alsın. SAKIN SAKIN BU TV YE BU PARAYI VERMEYİN. VALLAHİDE BİLLLAHİDE DEĞEN BİR YERİ YOK.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatriotTeam -- 2 Şubat 2024; 22:4:53 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
4 ay
Yarbay

Geçmiş olsun… Teknosa ile işiniz yok, servis çağırıp tapor alın, o raporla Teknosa’ya gidip değiştirin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @PatriotTeam
P
4 ay
Yüzbaşı

Servise göre normal..Buna normal diyo ya kafayı yiyeceğim. Ben buna bir ton para veriyorum ya.. İki tv daha var evde onlarda neden yok diyorum abuk sabuk cvp veriyo bana..Teknosa zaten bir sürü film çevirdi orda.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PatriotTeam -- 2 Şubat 2024; 22:21:3 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hicks
H
4 ay
Yarbay

Ölü piksel ve ışık sızması normal olamaz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @PatriotTeam
H
4 ay
Yarbay

Ne filmi çevirdi Teknosa? Anlatın da yönlendirelim…
Servis normal diyor ise servisi Samsung’a şikayet edin. Normal olduğunu belirten rapor isteyin Tüketici Mahkemesine başvurun.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @PatriotTeam