Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3393
Cevap
199041
Tıklama
14
Öne Çıkarma
Cevap: 2021-2022 Philips TV (MiniLed, Oled, DLed) (2. sayfa)
Z
geçen yıl
Yüzbaşı

NAS cihazından ya da ağ üzerinden herhangi bir şekilde dosya oynatımı denemedim ancak; bir iki gündür usb portuna taktığım harici harddisk üzerinden 4k Ultra HD film dizi izliyorum. Tv'nin kendi player'ını kullandım. Remux ve direk bluray m2ts dosyalarını sorunsuz oynattı. Yalnız bir iki kere videonun yarısından fazlasını izlemişken videoyu sonlandırdığı oldu. Ancak tekrar açıp ileri sarıp kaldığım yerden devam etmede herhangi bir sorun yaşamadım. Kablo uzunluğunu kabloya erişmem zor olduğu için birebir ölçemedim ama dışarıdan ölçtüğüm şekliyle min. 1.5m. En fazla 2m'dir.

Bunun dışında tv ile ilgili bir durumu da sanırım net olarak belirledim. 2015 model ARC ve Dolby Atmos destekli bir Pioneer SC-LX58 av receiver'ım var. Amfi 5.1.4 Atmos kurulumlu hopörlörlerimi besliyor. Amfinin portları HDMI 2.0 ve sadece ARC destekliyor. Disney+, netflix vb stream servisleri zaten sıkıştırılmış ses formatları ile film, dizi sundukları için bir problemim yok. Hepsinde dolby digital plus (yani sıkıştırılmış) Atmos ses ya da DTS ses alabiliyorum. TV kumandasından amfinin ses kontrolu, otomatik olarak tv kapanınca amfinin de kapanması ya da açılması gibi HDMI CEC fonksiyonları da çok düzgün çalışıyor. Ancak harddiskten kayıpsız True Hd Atmos ya da DTS HD MA gibi ses formatlarını maalesef oynatamıyorum. Yani sesler dolby digital plus ve DTS olarak oynatılıyor.

Amfi eARC destekli olmadığı için oynatamaması normal zaten. Ancak kayıpsız ses formatlarını ARC, eARC desteği olmayan HDMI 1.3 portuna sahip cihazlarda bile çalınmasını sağlayan HDMI 2.1 eARC Audio Extractor cihazlar var.

https://www.amazon.com.tr/FeinTech-VAX01202-Extractor-Fernseher-AV-Receiver/dp/B08TX473Z8
Yani bluray player, konsollar vs herhangi bir HDMI kaynağından gelen sinyaldeki video ve sesi bölüp kayıpsız ses sinyalini amfiye, görüntüyü de direk tv'ye verebiliyorsunuz. Bende de böyle bir cihaz var.

HDD'den izlemek istediğim filmlerde bu cihaz bağlantısıyla denemeler yaptım ve gördüm ki tv'nin maalesef eARC üzerinden direk trueHD ya da DTS HD Master iletme yeteneği yok. Bu formattaki sesleri amfiye yine dolby digital plus ve DTS olarak gönderiyor. Yani true hd Atmos bir film oynatırsanız kayıpsız Atmos yerine sıkıştırılmış Atmos duyacaksınız. Dolayısıyla kayıpsız ses formatlı filmleri layıkıyla oynatabilmek için tv dışında bir çözüm bulmak gerekiyor.

Bir bluray player'ı, bir konsolu ya da pc'yi direk tv'ye bağlayıp eARC üzerinden kayıpsız sesleri bu şekilde ses sisteminizden duymak mümkün değil. Tek seçenek bu cihazları direk tv yerine önce yukarıda linkini verdiğim gibi bir HDMI sinyal bölücüye bağlayıp o cihazın eARC çıkışını tv'ye, eARC ve HDMI 2.1 olmayan çıkışını da amfinin girişlerinden birine vermek. Ben de bluray player ya da konsol olmadığı için bunu ancak pc ile deneyebilirim. Ancak yeterli uzunlukta HDMI 2.1 kablom olmadığı için henüz deneyemedim. Aşağıda sipariş verdiğim 10m'lik fiber HDMI 2.1 kablo inşallah gün içinde elimde olacak.

https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0B3W1DNLN/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1
Böylece kayıpsız ses formatları ile ilgili durumu daha net belirlemiş olacağım. Ayrıca şu ana kadar deneyemediğim 4k 120hz oyun performansı ile ilgili de artık bir yorum yapabileceğim.

Burası Philips tv'ler için genel bir başlık olduğundan ve daha önce paylaştığımız bilgiler önceki sayfalarda kaybolduğundan sadece Oled 907 ile ilgili deneyimlerimizi aktarıp, paylaşım yapabileceğimiz şu başlığı açtım.

https://forum.donanimhaber.com/philips-oled-907-2022-2023--154610318

Takipte kalın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZvAnA -- 10 Aralık 2022; 7:56:52 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cancancan23
3
geçen yıl
Teğmen

Dostlar PML9507 aldım xboxı bağladığımda oyunlar Dolby vision ile açılmıyor nedenini bilen var mı acaba ? Xbox ayarları aynı önceki pus8506’da hem Dolby bildirimi geliyordu hem de görüntü tarzında dolby seçeneği çıkıyordu bunda bulamadım.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
geçen yıl
Binbaşı

Bende aranıza 75pml9506 ile katıldım. Sorusu olan arkadaşları cevaplayabilirim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
geçen yıl
Teğmen

Tekrar Merhaba,

Arada kaldığım bu duruma çok dönüş alamasam da belki başka arkadaşlar yararlanabilir diye yazmak istedim.

Son kararımı 75PML9506 (32bin) yerine 75PML9507 (38.800e mal oldu) 'den kullanmaya karar verdim.

Bunda hem aradaki farkın biraz düşmesi hem de 906 ve 907 arasındaki pixel yoğunluğu farkı neden oldu.

906'da pixeller arası mesafe (merkezden merkeze) 0.45mm olarak geçiyorken bu değer 907'de 0.43mm. Bu da pixel yoğunluğu avantajı getiriyor (56ppi yerine 59 ppi). Bu değer samsung qn serilerinde de 0.43mm. Tabi bu ne kadar gözün algılayacağı seviyededir emin değilim, ne yazık ki karşılaştırma imkanım olmadı. Bunula birlikte bir üst görüntüleme motoruna sahip olması ve siyahtaki (referans youtube videoları) başarı nedeniyle 75pml907'de karar kıldım. Umarım memnun kalırım. Dediğim gibi yazdıklarım umarım birilerinin işene yarar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paladyum -- 16 Aralık 2022; 19:52:14 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @paladyum
A
geçen yıl
Teğmen

Merhaba PML9506 ve 07 alanlardan ayrıntılı yorum alamadık..?
yaklaşık 1 aydır 75PML9507 kullanıyorum. Çok kısa artı ve eksileri anlatacağım.

Philips markasına yabancı değilim. Daha önce lcd ve 55 oled kullanmıştım. Eski bir Panasonic kullanıcısı olarak görüntü kalitesini yadırgamamıştım. Sony lerden bile daha çok beğeniyorum. 55oled tvde high end bir kumanda vardı. Sağlam, ağır, arkasında klavye olan taş gibi kumandaydı. İnsana üst seviye bir cihaz kullandığını hissetiriyordu. Yeni oledlerde nasıl bilmiyorum. Çok önemli bir eksiği vardı: menülerin gecikmeli gelmesi, yavaşlığı. Zaten o zamanlar forumda herkes bundan şikayetçiydi.

Gelelim 75PML9507'ye..
Kumanda kuş gibi hafif, kalite hissi kalmamış, ergonomik değil. Dümdüz bir yüzey. Menülerde hızlanma var ama yetersiz. Küçük odaya yeni aldığım 50 Hz TCL televizyonda android çok hızlı çalışıyor. Menüler tıkır tıkır işliyor. Kısacası TCL den sonra Philips menüleri insana ağır geliyor.

Görüntü kalitesine diyecek sözüm yok. Bir önceki LG55Oled tv den sonra ilaç gibi geldi Philips. Renkler canlı ama gerçekçi. Samsung'lardaki gibi sahte vivid renkler, lunapark ışıltısı yok. Ambilight işini baya geliştirmişler, hayran oldum. Gördüğüm kadarıyla 9506 dan farkı, geliştirilmiş işlemci ve imax enhanced. Disney+ aboneliği alırsanız farkı görürsünüz. Daha başka gözle görünür fark oldugunu sanmıyorum. Şu ana kadar ışık sızması denen olaya tanık olmadım. Film ve maç izlemek oledi aratmıyor. Siyahlar mis gibi.

Şimdi eksi bir yönünden bahsedeyim. Çözümü hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarını beklerim.
Youtube veya Netflix izlerken ekranı donduruyorum, tekrar playe basıncaya kadar sonsuza kadar öyle kalıyor. Kendi dahili ekran koruması ya da bütünleşik chromecastin ekran koruyucusunun devreye girmesi lazım. Menülerde hiçbir ayar bulamadım. Diyeceksiniz ki bunda oledlerdeki gibi logo yanığı vs olmuyor varsın öyle kalsın. Hyr çok rahatsız edici..!
Ekran donuk ve ambilight ledleri yanıyor vaziyette hiç hoş değil.

Gelelim asıl probleme..Hergün mutlaka bir kere oluyor. Netflix'de film izlerken ekran donuyor. Hani önbellek dolar ve şişer, cihaz kilitlenir ya ona benzer birşey. Kumandadan kapatma dahil hiçbir tuş çalışmıyor. Tek çözüm fişini çekip 10 sn kadar beklemek, tekrar takmak ve androidin sıfırdan açılmasını beklemek..Sinir bozucu birşey. Yazılımsal olduğunu düşünüyorum. Yeni gelen yazılımdan sonra bunu yaşamaya başladım. Son çare fabrika ayarlarına dönüp tekrar baştan başlamak. Başka yaşayan varsa tecrübelerini bekleriz.

Cihazlarınızı iyi günlerde sorunsuz kullanmanızı diliyorum..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpkalp -- 19 Aralık 2022; 0:18:46 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
F
geçen yıl
Er

Philips 75pml9507 modelini satın aldım. İlk aşamada bir sorun yok gibi gözüküyor. Görüntü kalitesi de çok çok iyi. Ancak kullanan arkadaşlar hangi değerleri kullanıyorlar merak ediyorum. Film izlerken maç izlerken normal Tv yayınında hangi görüntü ayarıyla izliyorsunuz ?



R
geçen yıl
Yarbay

hocam 8bit+frc ips panel bir tv nin görüş açısı haricinde hele hele miniledse 10bit va panele karşı hiçbir artısı olamaz göze güzel gelmeside imkansız ha siz parlaklığı düşük siyah gösteremeyen renk konusunda daha kötü bi modeli beğenebilirsiniz ama bu durum tamamen kişisel :)




Bu mesajda bahsedilenler: @Zeurest55
M
geçen yıl
Yüzbaşı

55pml9507 şu an mediamerktta 21.000 tl.almayı düşünenler kaçırmasın



B
geçen yıl
Yarbay

Hocam izleme mesafesi konusunda maalesef yanlış bir bilgi var. Sizin izlediğiniz mesafenin daha kısasından 85 inç televizyon izleyen arkadaşlarım var ve çok memnunlar. Kağıt üstündeki verilere çok fazla inanmayın, zaten bir çok yerde farklı veriler veriliyor. Şunu unutmayın ki bir tane altın kural vardır. İzleme mesafesi tamamen göz alışkanlığı ile ilgilidir. Bir gün size büyük gelen bir ekran bir müddet sonra küçük gelmeye bile başlayacaktır çünkü insan gözü buna alışır. Ornek olarak: ben zamanında duvarın içine projektör perdesi gömmüştüm.



< Resime gitmek için tıklayın >

Bu görüntü tam 100 inçlik bir televizyona denk geliyordu. İlk karşısına oturduğumda ki dört metrelik bir mesafeden seyrediyordum, ben ne yaptım çok büyük oldu buraya dedim. Üç hafta sonra ise keşke bütün duvarı yapsaydım diye hayıflanıyordum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkans -- 7 Mayıs 2023; 19:7:28 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ergin967
E
12 ay
Yüzbaşı

Televizyon askı aparatı ile verimli olmuyor,hem ambılıght çok verimsiz oluyor hem de arkaya hdmı optik kablo usb gibi şeyler takarken eziyet oluyor.

Yeni televizyonumu sehpa üstüne koydum duvar ile arasına 22 cm koydum çok fak etti.








Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ysn61
C
11 ay
Yarbay

Başka sitelerde zaten sıfırı 60 bin lira, sizden 6 ay daha az garantili olanını aynı fiyata almamız için bir sebep mi var?




Bu mesajda bahsedilenler: @cchacalls
E
11 ay
Yüzbaşı

2 aya yakındır pml'yi kullanıyorum,daha önce de 9 yıllık PDL 8908'İ kullanıyordum ki görüntüsü üst düzeydi.
Lakin pml özellikle siyahlarda ve aydınlıkta çok başarılı hd filmler bile uhd gibi,verdiğim her kuruşun hakıını veriyor.



E
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

9636 nın bence en büyük avantajı üzerinde çok kaliteli bir soundbarı barındırması.. Zira kaliteli bir Soundbar demek nerdeyse bir TV maliyetine katlanmak demek oluyor.. Dilerim bu modelin fiyatı nispeten uygun gelir... İnceleme sonuçlarını da beğendim açıkçası..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @serkan1216
O
3 yıl
Yarbay

Bu modeller Ağustos sonunda duyurulacak gibi duruyor. Ancak sonbahar aylarında satın alınabilir bu durumda. Tpvision açıklama yapmış. Bir de 65 inch için 2200 Euro ve 75inch için 2800 Euro gibi rakamlar telaffuz ediliyor. OLED ile aynı skalada olacak diyeceğim ama onlardan bile pahalı veya yeni OLED modelleri de oldukça pahalı gelecek.

Philips LED ürün gamında üst seviye modellere yer vermiş ama o rakamlar doğru ise bölgesel fiyatlama ile bile 65 inch 18-19K ve 75 inch en az 25K’dan başlar TR’de.

https://www.tpvision.com/blog/tp-vision-announces-its-august-september-online-launch-events/



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
3 yıl
Yarbay

@engin_cakir Bu konuyu Philips 2021 TV'leri olarak genişletebiliriz. Aşağıdaki forumda bir kullanıcı tarafından 2021 serilerine ait güzel bilgi ve görseller paylaşılmış. Flatpanelshd. sitesinde de detaylı özellikleri mevcut. Kaynak atfı yapıp burada yer versek sanırım o kullanıcı açısından da bir sorun olmaz. 9000 serisi ile LED segmentinde de güzel TV'ler geliyor. VA,DirectLed, 100-120Hz 9206 var mesela. MiniLED isteyen için 9506 veya 9636 seçenekleri olacak Ama Philips'in 100Hz nispeten uygun fiyatlı modeli de 9206 olacak.

https://tavsiyeforumu.com/konu/philips-tv-2020-2021.6760/page-21

Not: Philips 55PUS9206 için 1100 Euro fiyat konuşuluyor. Sanırım bu modelin TR fiyatı 12K gibi olur. VA, DLed,100Hz, HDMI 2.1 modeller arasında şimdiden geriye düşmüş olur bu fiyat ile. 2020 modeli de olsa Sony 55XH9096 modeli şu an indirimlerde 8500-9000TL'ye satılıyor ki panel FALD. Philips'te ise FALd modeller 9506 ile başlıyor ve fiyat çok daha yukarıda.

Philips Ambilight avantaji var ve Sony 2021 modelleri de pahalı gelecek ama 9000 serisinin alt modelleri bile sağlam fiyata gelecek gibi duruyor Philips tarafında da.

2021 model TV'lerde 55 inch için indirim zamanı bile 10-11K'yı gözden çıkarmadan düzgün TV alınmayacak sanırım genel olarak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 16 Mayıs 2021; 15:18:36 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @engin_cakir
E
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: engin_cakir

Yani şu döviz kurları ve fiyatlamalardaki durumdan sebep bir an önce çıkması çok önemli olur mu? bilemedim.. Ekonomik göstergeler ortada, tasarruf politikası isteniyor ve haliyle Cari açık kaleminde büyüme olmasın diye kısıtlamalar olacak. Vergi tarafında bir iyileşme uzun süre olmayacak, kredi kartı ile alanlar için vade sürelerinin kısaltılması riski gündeme gelebilir. Bir diğer unsur, markaların satış rakamlarının düşmesinden sebep düşük stok politikası benimsemesi olacak. PS5 i aldım ama açıkçası PS4 Pro sahibiyken, acele ettiğimi düşünüyorum. Oyun sayıları kısıtlı, rakamlar yüksek. PS5 e uygun TV alamamış oldum, nimetlerinden faydalanamıyorum. Sony XJ90 bakınıyordum, ilave olarak Soundbar maliyeti vs. konulunca, orada da bir hayal kırıklığı oldu. 2022 için umut beslemekten başka çare kalmıyor gibi.
Hocam zaten tam da bu sebeplerden çıkabileceği en erken zamanda çıkmasını istiyorum ben. Tv işini olabilecek en hızlı sürede halletmek gerekiyor artık çünkü ileriyi çok parlak görmüyorum ben maalesef. Aralık-Ocak ayında dolar ın 9.5 olmayacağını kim garanti edebilir :) Biz tv yi alana kadar fiyatlar daha da uçacak diye korkuyorum açıkçası. PS5 i ben de erken aldığımı düşünüyorum ama bilinçli olarak stok bulduğum anda aldım. 2 ay sonra 8.300 tl, 6 ay sonra 9.300 tl olmayacağının garantisi yok çünkü :) Bu güvensiz ortamda en mantıklısı aklımızdaki ürünü erkenden alıp işi bitirmek oluyor.



F
3 yıl
Teğmen

Yazdıklarınızın hepsine katılmakla Tcl C825 modelini de bir gözden geçirmenizi önereceğim sizlere arkadaşlar. VRR, ALLM, HDMI 2.1,4K 120Hz, MiniLed giib özellikler var. ONKYO soundbar var. Parlaklık 500 nits peak olarak 1000 nits gösteriyor. Kağıt üzerinde değerleri iyi.

Ben de Ps5 için kullanacağım. Haliyle Burn-In den uzak durmaya çalıştığım için OLED'i eledim. Bekliyorum bakalım. Bu ay sanırım Türkiye'de de piyasaya sürülecek.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: digi_boy2006

https://www.rtings.com/tv/reviews/best/ps5
Ps5 için en iyi TV'ler arasında LG c1 oled'den sonra Samsung qn90a görünüyor, sizce Samsung almak mı mantıklı yoksa Philips miniled'i beklemek mi?

Alıntıları Göster
Hocam Avrupa'ya özel olan QN95A Türkiye'ye de gelseydi QN95A'yı alın geçin derdim. Ama Samsung sanırım fiyatlar zaten uçukken daha da pahalı olan QN95A'yı Türkiye'ye getirmek istemedi. QN95A'da ps5'in yeni nesil özelliklerini kullanabileceğiniz 4 adet hdmi 2.1 girişi vardı. Ancak ülkemize gelen QN90A modelinde sadece 1 adet var maalesef. Philips ise miniled modellerine 2 adet hdmi 2.1 koydu. Philips'in miniled modellerinin Samsung'tan performans olarak daha kötü olacağını düşünmüyorum hatta Samsung'ta 792 adet yerel karartma bölgesi varken Philips 1024 adet bölge ile çıkacak. Ayrıca Samsung Dolby Vision desteklemiyor. Bir de ben zaten hali hazırda Philips kullandığım için ambilight teknolojisi olmazsa olmazım oldu. O yüzden ben Philips miniled modellerini bekleme taraftarıyım. Bu arada rtings zaten o sıralamaya Philips marka tv leri koyamaz çünkü rtings ABD'de olan bir firma ve Philips'in ABD'de satışı yok. O yüzden de inceleyemedikleri markayı listeye alamazlar tabi ki.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
3 yıl
Yarbay

Evet. Aklımda olan bir TV idi ama 19-20K bandında iken almak istemiyordum. Sonra MM ve Teknosa arka arkaya indirim yapınca aldım. Philips TV'lerde alınabilecek 2 model bence zaten onlar ve tabi ki aslında 9636. Ama ne yazık ki fiyatlar artık böyle. Sony yeni serileri de (hem de LED) çok pahalı giriş yaptı. Büyük ebatlarda OLED fiyatları da zaten pahalı. MiniLED'ler de ucuz değil. 2021 model 65 inch ve üstü iyi TV almak isteyen 25-30K TL'yi gözden çıkartacak gibi duruyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 3 Ağustos 2021; 13:25:23 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Exheo
R
3 yıl
Binbaşı

selamlar

xh9505 efsane vs. değil bence
sony fald tv leri satın alınabilir seviyede master serisi hariç 2017 yılında sundu
Xe90 xe93 xe94 çok dengeli tv ler
kaldı ki xe93 ve xe94 tepe modelin üstü biraz videofil tv sayılırlar
işlemcisi her ne kadar zayıf kalsada ben mesela xe94'ü tek geçerim müthiş resim kalitesi vardır
bir daha prime tepe serisinin üstünde tv üretmedi sony burayı oledler ile doldurdu

xe90'nın ardılları xf90 xg95 xh95 sadece palaklık yükselterek tasarım değişikliği yapmadan güncellendiler
işlemci yükseltmesi oldu motion gelişti vs.
kaldı ki her yeni seride tekdüzelik azar azar bozuldu
görüntü işlemcisi gelişir iken panel üretiminde kalite bir miktar düştü
xe90 ve xe93 te rahatsız etmeyen bloming ardıllarında yüksek nitten dolayı bir miktar yüksek oldu
sony bir kaç kuşakta bir efsane çıkartır ama xh9505 efsane değildir bence
sadece prime serisinin o yılki tepe modeli
ardılları xh9505'ten resim kalitesi olarak geride değiller

esas dikkat çektiğiniz olaya gelince evet xj95 xh95 iyi değil gibi görünüyor
contrastı bozan geniş açı filtresi ve bu moda oldu artık
tekdüzelikte ardılları gibi azar azar değil bu sefer daha yüksek bozulma var
bir tek yerel karartmada da daha iyi olmuş ama bu fark işlemciden geliyor sanırsam
tekdüzelikteki zayıflığı fazlası ile kapatıyor
her şey iyi de panel üretiminde ucuza kaçılmış gibi görünüyor xe90 dan xf90 geçilirken de böyle olmuştu
ilginç olan başka bir şey de xj95 precalibration bir miktar daha kötü panel kalitesinde düşüş neden oluyor herhalde

ve asıl kötü olan şey ise artık prime tepe serisini sony türkiye getirmiyor

bu arada konu başlığı sony değil farkındayım
konunun sahibi ve kullanıcılarının affına sığınarak boş bulundum cevapladım

hürmetler





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 22 Ekim 2021; 17:24:48 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Backstreet