Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
1214
Tıklama
0
Öne Çıkarma
2011 megane 3 privilege, kart üzerindeki lapı açma kapama çalışmıyor
Ç
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

2011 megane 3 privilege, kart üzerindeki lapı açma kapama çalışmıyor arkadaşlar. Kapıya yaklaşınca otomatik açılıyor, burda bir sorun yok ama karttaki hiçbir tuş çalışmıyor, pil bitik desek kapıya yaklaşınca da açmaması lazım



M
3 yıl
Binbaşı

Megane 2 den sonrası olan kartlı sistemin baş belası bobin sorunu.

Kart devresine bağlı olan bobinlerin lehimleri zamanla çürüyor ve atıyor.


Çürümenin sebepleri, aşırı sıcağa maruz kalması, sıvı teması, düşme/çarpma sonucu darbe alması.


Çözüm, kart açılıp devre üzerindeki lehimlerin yeniden yapılması.

Yalnız kartın kabı fabrikada press olarka üretildiği için bir kez açıldığında eskisi gibi kapanmaz.

Yeni kart kabı almanız gerekiyor. Onlar yapıştırılarak yapılıyor. Ustasına göre işin sonucu değişir. İşçilik baya önemli.

Yalnız alacağınız yeni kabın çok dandik Çin malı olmamasına özen gösterin.

Nasıl anlarım derseniz dokunduğunuzdaki hissiyatı ve kabı elinizle hafifçe bükmeye çalışın çatır çutur ses gelmeden rahatça esneyerek bükülüyorsa iyi kalitedir.

Düşük kaliteli kab aldığınızda başınıza gelecekler ;

Pil, kaba büyük geleceği için şişkinlik yapar. Bu da zamanla kabın yeniden açılmasına sebep olur.

Kalitesiz plastikten imal edildiği için mukavemeti çok düşük ve gevrek bir yapıda olur. Cep hizasından dahi sert beton zemine düştüğünde mutlaka ya çatlar ya kırılır yada dağılır.

Bu işlem için ödemeniz gereken maksimum tutar 100-150TL civarındadır. Anahtar kabı fiyatını hem bilmediğimdem hemde kalite kalite fark ettiği için fiyattada farklılık olduğundan 150TL + anahtar kabı fiyatı şeklinde düşünebilirsiniz.


Ben bunlarla hiç uğraşmak istemiyorum derseniz yetkili servise gidip sıfırdan kart basılmasını istersiniz. Onlarda 300-400TL'lik işleme 1000-2000-3000TL fiyat verirler. Sizde sinirlenip sanayiye geri dönersiniz. Geçmiş olsun.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.