merhabalar arkadaşlar. 2006 multijet grande punto sahibiyim bugün motor çalıştıktan ve ısındıktan sonra kaloriferi açınca aracın hiç ısınmadığını farkettim. motor sıcaklık çizgisi de normal gösteririyordu. varacağım yere vardıktan sonra kaputun altından buhar geldiğini fark ettim. kontrol ettim ve motor soğutma suyunun genleşme deposunda kalmadığını fark ettim. ve motorun sağ tarafının ıslak olduğunu ve buharın burdan geldiğini gördüm. sizce sorun nedir? Anadolu yakasında bu sorunu çözebilecek bir usta ismi verebilir misiniz?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Yedek su genleşme kabında, radyatörde veya hortumlarda çatlak olabilir. Suyun nereden kaçtığını bulmak gerek. Yedek suyu tamamlayıp motoru çalıştırın ve kaputu açıp su kaçıran bir yer olup olmadığına bakın.
Şu aşamada en dikkat etmeniz gereken şey, eksilme kaynaklı bir hararet yaptırmamak. Ustaya giderken de mutlaka ara ara su seviyesini kontrol edin, hızlı eksiliyorsa tamamlaya tamlaya gidin.
2006 multijet grande punto sahibiyim
bugün motor çalıştıktan ve ısındıktan sonra kaloriferi açınca aracın hiç ısınmadığını farkettim.
motor sıcaklık çizgisi de normal gösteririyordu. varacağım yere vardıktan sonra kaputun altından buhar geldiğini fark ettim.
kontrol ettim ve motor soğutma suyunun genleşme deposunda kalmadığını fark ettim. ve motorun sağ tarafının ıslak olduğunu ve buharın burdan geldiğini gördüm.
sizce sorun nedir? Anadolu yakasında bu sorunu çözebilecek bir usta ismi verebilir misiniz?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.