Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
22573
Cevap
1496649
Tıklama
2
Öne Çıkarma
:::2006-2012 Honda Civic Ana Konu:::
H
18 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar , konu tarafıma aktarılmış olup , daha önce bu konuyu açan arkadaşa emeklerinden dolayı teşekkür ederiz. Kendisi forumdan uzaklaştığı için konu boşta kalmış ve sevgili yöneticilerimizden birinin ricası üzerine konuyu devraldım.


Biliyorsunuz ki bende 4 senedir FD6 kasa Civic sedan elegance otomatik sahibiyim.


Kendi açtığım konunun linki buradadır. Olabildiğince detaylı bi şekilde anlattım aracı.

http://resim.donanimhaber.com/m_60092510/mpage_1/f_/key_//tm.htm#60092510

Bildiğiniz üzere yeni civic'in biraz hayal kırıklığı yaşatması ve bu kasa civic'in de efsane olarak lanse edilmesinden dolayı , 2. elde bi çok kişi tercihini bu araçtan yana kullanıyor. (Bu konuda çok fazla pm aldım , halende alıyorum. Elimden geldiğince tüm konularda yardımcı olmaya çalışıyorum.)


Konu'nun daha önce ki arkadaşımız tarafından yazılan bilgilendirmeleri alıntı olarak aşağıya alıyorum. Kırık linkli resimleride en kısa sürede toparlayacağım.

Konumuzun temel amacı , aracın eksiklikleri , artıları , lpg uyumu , öneriler , şeklinde olacaktır.

Mümkün olduğunca tüm arkadaşlara gereken yardımı yapacağım. Bu konu sürekli güncel olarak kalacaktır.



quote:



Daha gelmeden çok konuşulan , çok tartışılan sadece fiyatı için sayfalarca konuşulan bir araç olan Yeni Honda Civic artık tam anlamıyla piyasaya girmiş bulunuyor.

İlk olarak Yeni Honda Civic 'in HB modelini inceliyelim.


Honda yine mükemmeli hayal etti ve gelmiş geçmiş tüm otomobil nesillerini geride bırakan olağanüstü bir model yarattı. Her ayrıntısıyla sürüş deneyiminin zirvesi Yeni Honda Civic Hatchback...

< Resime gitmek için tıklayın >

Fütüristik detaylar, devrim yaratan estetik ve baştan çıkaran performans... Alışkanlıklarınızı unutun, Yeni Honda Civic Hatchback ile standartları uçurun!

< Resime gitmek için tıklayın >


Teknik Özellikler

Civic Hatchback 1.8 Sport Düz

Motor Su soğutmalı, 4 zamanlı
SOHC i-VTEC, 16 supap, Enine yerleştirilmiş, 4 silindir.



Maksimum güç 140 PS / 6300 rpm
Maksimum tork 174 Nm / 4300 rpm
Şanzıman Düz 6 ileri, 1 geri
Frenler Ön: Hava soğutmalı diskArka: Disk
Süspansiyon Ön: McPherson kol, helezon yay, gazlı amortisör,viraj denge çubuğu. Arka: Yarı sabit aks, helezon yay, gazlı amortisör, viraj denge çubuğu
Ebatlar
Uzunluk (mm) 4248
Genişlik (mm) 1765
Yükseklik (mm) 1460
Aks mesafesi (mm) 2635
Ön tekerlek izi (mm) 1504
Arka tekerlek izi (mm)1510
Boş ağırlık (kg) 1205
Lastikler 225/45 R17
Yakıt deposu (lt) 50
Bagaj hacmi (lt) 415
Maksimum sürat (km/s) 205
Hızlanma 0-100 km/s (sn) 8.9
Yakıt tüketimi (lt/100 km)* Şehir içi (lt) 8.4 Şehir dışı (lt) 5.5 Birleşik (lt) 6.6



Donanım (Standart)
Sürücü ve yolcu hava yastıkları
Yan hava yastıkları
Perde hava yastıkları
Aktif kafalıklar
Ön ve arkada emniyet kemeri uyarı sistemi
Önde aktif gergili emniyet kemerleri
ABS fren sistemi
EBD - Elektronik fren gücü dağıtımı
Acil durum fren desteği (Brake Assist)
Ön ve arkada disk frenler
VSA (Araç Denge Kontrol Sistemi)
ISOFIX çocuk koltuğu bağlantı noktaları
Otomatik yanan farlar
Radyo/CD çalar + MP3
Hıza duyarlı müzik sistemi
Direksiyondan kumandalı müzik sistemi
Cama entegre anten
Hız sabitleyici (Cruise Control)
Hoparlör 6 adet
EPS - Elektronik kontrollü direksiyon sistemi
Elektrikli ön ve arka camlar
Uzaktan kumandalı merkezi kilit/anahtara entegre
Güvenlik alarmı
Immobilizer
Otomatik klima
Derinlik ve yükselik ayarlı direksiyon
Multiplex Göstergeler
Yol bilgisayarı ve çoklu bilgi ekranı
Soğutmalı torpido
Yatırılabilen ve yukarı katlanabilen arka koltuklar
Alüminyum pedallar
Yolcu koltuğu arka cebi
Deri kaplama direksiyon simidi
Ön sis farları
Isıtmalı ve elektrikli yan aynalar
Elektrikli katlanabilir yan aynalar
Ayarlanabilir fasılalı ön cam sileceği
Yağmur sensörü
Jant 17 inç alüminyum alaşım jantlar
Çift egzoz çıkışı

< Resime gitmek için tıklayın >

Güvenlik


Keyfini güvenle sürmeniz için Honda tüm ayrıntılarla ilgilendi. Kendi sınıfında en güvenli otomobillerden biri olan Yeni Honda Civic Hatchback'te ABS'nin yanı sıra maksimum frenleme performansını ve dengesini sağlamak için Elektronik Fren Gücü Dağıtım Sistemi (EBD) bulunuyor. Yeni Honda Civic Hatchback'te ayrıca sürücüye dönüşlerde, hızlanmalarda ve ani manevralarda aracı kontrol etmeye yardımcı olacak Araç Denge Kontrol Sistemi (VSA) mevcut... Bu sistem fren kuvvetini duruma göre sağ ya da sol tekerleklere yönlendiriyor, fren ve gaz sistemlerini düzenliyor



Performans


Sportif ve dayanaklı... Kısaca i-VTEC. Honda'nın motordaki uzmanlığını sportif bir otomobilde yaşamaktan daha keyifli ne olabilir? Sürüş rahatlığı, dizelleri kıskandıran yakıt ekonomisi, düşük emisyon değerleri ve benzersiz performans seviyeleriyle bu Honda efsanesini kullanmaya doyamayacaksınız.



Konfor


Yeni Honda Civic Hatchback ile kokpit deneyimine hazır mısınız? İç donanım standartları yeniden tanımlanıyor, yenilikçilik, kullanışlılık ve ergonomi özellikleri bir üst seviyeyle tanışıyor. Çift kademeli gösterge paneli, biri görsel bilgileri sağlayan ve digeri de çeşitli kumandaları içeren iki kademeden oluşuyor. Ön paneldeki Multiplex göstergelerde aracın sürati de dahil olmak üzere sürüş ile ilgili önemli bilgiler üst kısımda yer alıyor. Hız göstergesinin yanı sıra yüksek devir uyarı ışığı, ekonomi uyarı göstergesi, odometre, seyahat kilometre sayacı, dış ortam sıcaklığı, yol bilgisayarı gibi bilgileri içeren bir ekran ve uyarı sinyalleri, ön paneli kullanışlı kılıyor. Çok fonksiyonlu direksiyon simidinin üzerindeki müzik kontrol, cruise control ve bilgi erişim butonları maksimum kumanda kapasitesi sağlarken, sürücünün tepkilerine da anında yanıt verebiliyor. Özgün tasarımlı pedallar ise tüm bu sportif kokpit havasının tamamlayıcı unsurları olarak göze çarpıyor.


Renk Seçenekleri.

Gümüş
< Resime gitmek için tıklayın >

Lacivert
< Resime gitmek için tıklayın >


Siyah
< Resime gitmek için tıklayın >


Fiyatlar (26.05.06)


Ahhh ahhh mazide kaldı bu fiyatlar.

Civic Hatchback 1.8 Düz 44.590-YTL
Civic Hatchback 1.8 i-Shift AMT 46.380-YTL


------------


Yeni Honda Civic Sedan

Standartlardan kop, yükseklere uzan!

Yeni, yine, yeniden Honda Civic.


Yeni, yine, yeniden Honda Civic Sedan... Honda'nın efsanevi teknolojisinden, eski nesillerin ve tüm rakiplerinin sıradan standartlarını sarsmak için yeniden yaratılmış öncü bir otomobil. Daha güçlü, daha konforlu, daha büyük, daha ekonomik...

Şimdi siz de alışılmıştan uzaklaşın, yeni bir sınıfla yükseklere uzanın.

< Resime gitmek için tıklayın >


Performans


Yeni Honda Civic'in benzersiz motor ve tasarım özellikleriyle, mükemmel performans sizinle... Honda mühendisliğinin en kuvvetli geleneklerinden dayanıklılık, üstün performans, sürüş keyfi, düşük emisyon ve yakıt ekonomisi, yüksek standartları yaşatmak için bu ayrıcalıklı otomobilde buluşuyor.

Sadece Honda modellerinde bulabileceğiniz ayrıcalıklı teknolojilerle Yeni Civic, düşük motorların tutumluluğunu ve güçlü motorların performansını bir arada sunuyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

125 PS sunan 1.6 i-VTEC ya da 140 PS'lik 1.8 i-VTEC seçenekleriyle beklentilerinizin tam karşılığı Yeni Honda Civic, kusursuz yakıt ekonomisini ayrıntılarda yakalıyor.

Yakıt kayıplarını kayda değer ölçüde azaltan motor teknolojisi bu sıradışı ayrıntılardan sadece biri...

1.6 motorla, 0-100 km/s hızlanma 10,3 saniye ve 6.7 lt/100 km birleşik yakıt tüketimi; 1.8 motorla, 9.0 saniyelik 0-100 km/s hızlanma ve 6.6 lt/100 km birleşik yakıt tüketimi..

Bu rakamlarla Yeni Honda Civic'in performansı kesinlikle rakipsiz!

Otomatik vitesli Yeni Honda Civic için rampa ya da düzlük farketmiyor… Grade Logic System (Akıllı Eğim Sistemi) ile sürücüsüne her koşulda konforu yaşatıyor. Bu sistem, yolun eğimine göre sürücünün frenleme ya da hızlanma tepkilerini otomatik algılayarak aracın uygun viteste ilerlemesini sağlıyor. Böylece hem motor ekonomik olarak kullanılıyor, hem de yüksek sürüş keyfi sağlanıyor.

Ayrıca, direksiyondan da kumanda edilebilen 5 ileri otomatik şanzıman, otomatiğin yanı sıra düz vites kullanım keyfi de sağlıyor.



Güvenlik


Honda'nın üstün mühendislik gücünün yarattığı mükemmel güvenlik teknolojileri, sizin için Yeni Honda Civic Sedan'da buluştu.

Klasik çarpışma tasarımlarından farklı geliştirilen ACE (Advanced Compatibility Engineering -Gelişmiş Uyumluluk Teknolojisi) gövde yapısı güvenlik açısından oldukça yenilikçi... Ön ve arkadan oluşabilecek çarpışmalarda oluşan enerjiyi yolculara zarar vermeyecek noktalara dağıtan bu teknoloji, Honda'nın insan odaklı teknoloji anlayışını yansıtıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Ön koltuklarda bulunan aktif kafalıklar, çarpışma anında sürücünün ya da yolcunun baş bölümü ile uyumlu hareket ederek boyun zedelenmelerini minimuma indiriyor.

i-SRS yani akıllı ön hava yastıkları, çarpışma durumunda araç hızına bağlı olarak iki kademede açılabiliyor. Yan ve perde hava yastıkları ise yan darbelerde olası baş ve boyun zedelenmelerini minimuma indiriyor.

Yeni Honda Civic'te arka koltuk ISOFIX bağlantıları (çocuk koltuğu bağlantıları) ve tüm koltuklarda yer alan üç noktalı kemerler sizi ve sevdiklerinizi her zaman, her yerde koruyor.

Dönüşlerde, hızlanma ve ani manevralar sırasında gücü dengeli biçimde tekerleklere dağıtan VSA (Araç Denge Desteği) yardımıyla, sürücü zor durumlarda aracı güvenle kontrol edebiliyor.

ABS (Anti Bloke Sistemi) ile ani frenlerde bile tekerleklerin kilitlenmesi engelleniyor ve kusursuz direksiyon hakimiyeti güvence altına alınıyor. Yeni 4 kanallı EBD (Electronic Brake Distribution - Elektronik Fren Gücü Dağıtım Sistemi )ile fren gücü tekerleklere ayrı kuvvet uygulayarak aracı rahatlıkla dengede tutuyor.

Cruise Control (Hız Sabitleyici) yardımıyla araç, sürücünün belirlediği sabit hızda ilerliyor. Böylece direksiyon başındayken sürekli hız göstergesini takip etmeniz gerekmiyor.


< Resime gitmek için tıklayın >


Konfor


Daha fazla iç mekan, daha fazla genişlik... Honda tasarımcıları ve mühendisleri, Yeni Civic Sedan için öncelikle sofistike bir yaklaşım oluşturdular. En yeni teknolojiye, geniş iç hacime ve yenilikçi bir ergonomiye sahip yüksek kaliteli, gelişmiş ve sportif kabin tasarımına bu anlayış sonucunda ulaşmayı başardılar.



Tüm oturma konumlarında kalça, omuz ve diz boşlukları artırıldı ve daha fazla destek yaratıldı. Ayrıca düz arka zemin konforuyla, önde veya arkada oturan tüm yolcuların rahatlığı tamamlanıyor. Sürücünün konforu için özel olarak tasarlanan yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon ve koltuk ayarlarıyla, en uygun sürüş pozisyonunu bulmak kolaylaşıyor.



Bisikletler, snowboardlar, kamp malzemeleri ya da bahçenizin ihtiyaçları… Katlanabilir koltuklarla yaratılan esnek bagaj alanıyla, hayatınızda ne olursa olsun Yeni Honda Civic'inize kolaylıkla sığdırın.

Yeni Honda Civic'in fütüristik kokpitiyle uzay çağına hazır mısınız? Hem çarpıcı, hem de kullanışlı kokpitteki her ayrıntı sürüş keyfini katlamak için düşünüldü ve tasarlandı. Civic'e özgü Multiplex Gösterge Paneli ile sürücü dikkatini yoldan ayırmadan, araç bilgilerine kolaylıkla göz atabiliyor.

Direksiyondan kumanda sistemi ile müzik ve cruise control düğmeleri her an elinizin altında… Çarpıcı aydınlatması ile gece sürüşünde de bu düğmeler kolaylıkla kullanılabiliyor.

Radyo, MP3 ve CD çalar özelliklerine sahip ses sistemi, şık görünümüyle müzik tarzınıza estetik katıyor. Ayrıca hıza duyarlı müzik sistemi sayesinde aracın hızına bağlı olarak ses seviyesi artıyor ya da azalıyor, yol boyunca keyfiniz asla kaçmıyor!

Ön kabinin farklı noktalarındaki geniş gözler ve kapı içlerindeki geniş cepler kullanım açısından oldukça ideal…Orta konsolda bulunan özel bölme, 20 CD'lik kapasitesiyle kabin düzenini rahatlatıyor.


Fiyatlar

1.6 DREAM Düz Vites 33.150-YTL
1.6 DREAM Otomatik Vites 35.190-YTL

1.6 PREMIUM Düz Vites 35.190-YTL
1.6 PREMIUM Otomatik Vites 37.230-YTL

1.6 ELEGANCE Düz Vites 36.220-YTL
1.6 ELEGANCE Otomatik Vites 38.250-YTL

1.8 EXECUTIVE Düz Vites 43.870-YTL
1.8 EXECUTIVE Otomatik Vites 45.900-YTL

Kaynak : Honda


Yarının otomobili Civic Ocak 2006'da yollarda

Yeni Honda Civic, konsept olarak mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılmıştı. Honda Başkanı Takeo Fukui "Piyasaya sürüldüğünde göreceksiniz yeni Honda Civic, burada sergilenen konsept Civic'e çok benzeyecek" diye konuşmuştu. Gerçekten de eylüldeki Frankfurt Otomobil Fuarı, Fukui'yi doğruladı. Yeni 5 kapılı HB Civic dış görünümüyle adeta bir prototip otomobili andırıyor. Gelecek için tasarlanan uzay otomobillerine benzeyen Civic, sadece dış görünüşüyle değil iç tasarımıyla da farklılık yaratıyor. Ocak ayının ikinci haftasında Avrupa ile aynı anda Türkiye'de satışa sunulacak Yeni Civic'in test sürüşleri Fransa'nın Nice kentinde yapıldı.

ÜÇ BOYUTLU GÖSTERGE
Aracın kokpitinde 'Dual Link' adı verilen yeni bir tasarım dikkat çekiyor. Gösterge panelinin üst bölümünde aracın hız göstergesi dijital olarak bulunurken, alt bölümünde ise devir saati, hararet ve yakıt göstergeleri yer alıyor. Alt bölümdeki göstergeler üçboyutlu olarak yapılmış ve video oyunlarındaki otomobil göstergelerini andırıyor. Yol bilgisayarı ise devir göstergesinin içine yerleştirilmiş. Aracın ortasına yerleştirilmiş benzin deposu sayesinde yeni Honda Civic, 485 litrelik bagaj hacmiyle sınıf standartlarının üstünde bir kapasiteye sahip. Güncel modele göre 35 milimetre daha kısa ve daha alçak tasarlanan yeni Civic'in yol tutuş kabiliyetinin artırılması için genişliği 65 milimetre, ön tekerlek izi 34 milimetre ve arka tekerlek izi 45 milimetre artırılmış.



----



Mugen dokunuşları ile Yeni Civic Sedan ...

< Resime gitmek için tıklayın >


Sürekli Güncellenicektir.









< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 23 Ocak 2014; 8:45:44 >

Arkadaşlar 2008 honda civic aracımın hız göstergesi yani üstte dijital olarak yazan, benzin durumu ve hararet durumunun olduğu ekranda hız gösteren bazı rakamlar silik yada göz...
Yoruma Git
Yorumun Devamı avanoss - 6 yıl +1
E
18 yıl
Yarbay

Şu videoyuda buraya aktarayım o zaman;

http://rapid-share.de/files/21380933/Film_0001.wmv.html



P
18 yıl
Binbaşı

hondanın 1.8 ve 2.0 motorla yakaladığı performansı opel kendini yırtarak vectra 3.2i v6 gts yapmış olurmu abi böyle bi şey ben öyle araba piyasa sürersem performansından utanırım arabanın test verileri aşağıdaki linkte http://arabam.milliyet.com.tr/testarsiv3.asp?page=6&rowid=428&yil=2002/11&pg=2
böyle performansız araçlar bir tane daha OPEL ASTRA 1.6
0-100 SADECE 14.1 SANİYE
0-130 SADECE 23.5 SANİYE
ben bu arabayla sol şeritte kırmızı ışığa yakalandığımı düşündüğümde ne kadarda utanç verici...
opel vectrayı yazmıyorum mercedesin ticari arabalrı bile onu tokatlıyor
bu forumda yapılan honda accord ve wv passat karşılaştırmasında %95 honda accord seçti


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
18 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar açıkçası ben galaksi grisi sipariş ettim ama ne dersiniz gümüş alsam daha mı iyi olur? Galaksi grisini gören var mı hiç galeride nasıl duruyor?www.honda.com.tr deki tüm resimlerde galaksi grisi var ve çok hoş duruyor ama resimlerdeki gibi olmaz gerçekte herhalde. Bu arada ben siyahını gördüm. Pek hoşuma gitmedi açıkçası. Araba olduğundan küçük gözüküyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
18 yıl
Yüzbaşı

J
18 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar buyrun yini civic sedanın TEST SÜRÜŞÜ FİLMİ tabi ingilizcesi olanlar için süper.

Browser açıldığında ****** olan yere noktaları çıkararak r.a.p.i.d.s.h.a.r.e yazmanız yeterli





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jankom -- 3 Haziran 2006; 13:51:11 >

J
18 yıl
Yüzbaşı

opeli destekleyen arkadaşlar su meshur sikayet sitelerine bir göz atın ;
*baktınız mı?
*Evet mi?
*Kim açık ara önde(şikayette tabi)
Kim OPEL mi , ciddi olamazsın tüh çok üzüldüm
napcaz şimdi ya?

al bi honda bak keyfine


http://forum.donanimhaber.com/m_1692648/mpage_1/key_//tm.htm#2051683

quote:

Önemli uyarı: Bundan sonra kurallara uymayan imzalar uyarı yapılmadan düzenlenecektir.

İmzası değiştirildikten sonra yine aynı imzayı hiç değiştirmeden geriye koyan üyeler 1 hafta kilitlenecektir.


Ayrıca her mesajının sonuna belli bir yazı yahut resim ekleyip imza gibi kullanmak da yasaktır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jankom -- 4 Haziran 2006; 20:17:29 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
18 yıl
Teğmen

arkadaşlar gidin başka konu açın ya opel vs honda diye niye burda tartışyosunuz yazılarınızı eminim sizden başkası da okumuyor ben şahsen sizinkileri okumuyorum...

TARIŞMAYA DEVAM ETMEK İSTEYENLER HONDA VS OPEL





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djahmet008 -- 5 Haziran 2006; 14:26:22 >

M
18 yıl
Teğmen

O ingilizhttp://whatcar.co.uk in japon arabalarına karşı genel bir önyargısı var. Onlar Ford'çudur
Honda Jazz ilk çıktığında 5 üzerinden 2 yıldız vermişlerdi. daha sonra kendi kullanıcı anketlerinde iki yıl üst üste 200 araba arasında 1 numara seçilince 4 yıldıza çıkartmak zorunda kaldılar.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
18 yıl
Yüzbaşı

ne alakası var avensis'e 4 yıldız vermişler forda da 4 yıldız vermişler bende civic alacağım ama bunu herkes bilsin istedim zaten 1.4 motorla test yapılmış


quote:

Orjinalden alıntı: massey1

O ingilizhttp://whatcar.co.uk in japon arabalarına karşı genel bir önyargısı var. Onlar Ford'çudur
Honda Jazz ilk çıktığında 5 üzerinden 2 yıldız vermişlerdi. daha sonra kendi kullanıcı anketlerinde iki yıl üst üste 200 araba arasında 1 numara seçilince 4 yıldıza çıkartmak zorunda kaldılar.



L
18 yıl
Teğmen

Tamam 17 haziranda ciksin..ama o tarihte isteyen aracinin alabilmeli..piyasaya girmeden once 1000 tane uretirsin koyarsin kenara o tarihte sunarsin piyasaya..burda 2 ay sure veriliyor neredeyse. kimse bunu cok iyimser bir tutumla aciklamaya kalkmasin bu tam anlamiyla beceriksizlik isbilmezliktir. Diger hicbir markada neden boyle bir sorun yasanmiyor. Hyundainin bile servis ve satista Honda gibi bir markanin onune gecmesi Turkiyedeki ortaklarinin beceriksizliginden olsa gerek. Farki gormek icin Hondanin amator ve bos icerikli web sitesini incelemeniz yeterli. birdewww.hond.com a bakin. Oysa Honda ABD de bir numara yilin otomobili seciliyor Hyundainin esamesi bile okunmuyor orda. Sonuc olarak, sen bir araba cikariyorsun pazarlayamiyorsun ..yaz sonuna gun veriyorsun..enfazla satisin olmasi gerekn donemde araban yok elinde yeterince.
Fiyat garantisi ve faturadaki sasi numarasi problemi sadece Honda da var nedense..niye diger markalarin boyle bir problemi yok. Sanki tek ithal otomobil honda Turkiyede..digerlerinde teslim tarihindeki fiyat gecerli diye bir sacmalik yok. Parayi verdigim gun fiyat neyse o gecerli diger tum markalarda ama Honda bunu beceremiyor. Bu sorun u asmak imkansiz olmasa gerek. Benmi akil vereyim burda ne yapmalari gerektigi konusunda yapmayin yahu..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
18 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orjinalden alıntı: LEAD007

Tamam 17 haziranda ciksin..ama o tarihte isteyen aracinin alabilmeli..piyasaya girmeden once 1000 tane uretirsin koyarsin kenara o tarihte sunarsin piyasaya..burda 2 ay sure veriliyor neredeyse. kimse bunu cok iyimser bir tutumla aciklamaya kalkmasin bu tam anlamiyla beceriksizlik isbilmezliktir. Diger hicbir markada neden boyle bir sorun yasanmiyor. Hyundainin bile servis ve satista Honda gibi bir markanin onune gecmesi Turkiyedeki ortaklarinin beceriksizliginden olsa gerek. Farki gormek icin Hondanin amator ve bos icerikli web sitesini incelemeniz yeterli. birdewww.hond.com a bakin. Oysa Honda ABD de bir numara yilin otomobili seciliyor Hyundainin esamesi bile okunmuyor orda. Sonuc olarak, sen bir araba cikariyorsun pazarlayamiyorsun ..yaz sonuna gun veriyorsun..enfazla satisin olmasi gerekn donemde araban yok elinde yeterince.
Fiyat garantisi ve faturadaki sasi numarasi problemi sadece Honda da var nedense..niye diger markalarin boyle bir problemi yok. Sanki tek ithal otomobil honda Turkiyede..digerlerinde teslim tarihindeki fiyat gecerli diye bir sacmalik yok. Parayi verdigim gun fiyat neyse o gecerli diger tum markalarda ama Honda bunu beceremiyor. Bu sorun u asmak imkansiz olmasa gerek. Benmi akil vereyim burda ne yapmalari gerektigi konusunda yapmayin yahu..

evet doğru döylüyorsun ama inan honda diğer firmalardan çok daha az zam yaptı örnek vereyim; vw polo 23780 den 26250 yükseldi %10 dan fazla zam yapılmış, honda %2 zam yaptı ayrıca geçen ford bayisine gittim onlar da bana en az 1 ay beklemem gerektiğini söylediler ford focus hb gia tdci için ki bu araç 2005 den bu yana satılmaktadır. ama bunlar yine de hondanın bu işleri daha iyi yapması gerektiğini gözardı edemez. dediğin gibi amerika gibi profosyenelce hareket etmek gerekir, Türkiyede nedense bu japonlar bu işi iyi yapamıyor en iyi örnek bence mazdadır, mazda 3 bence çok güzel bir araç ama reklam ve tanıtım eksik olduğu için satışları artıramıyorlar maalesef. Bekleyip görcez dedikleri gibi 17 haziranda araçlar bayilerde olacak mı çok merak ediyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
18 yıl
Teğmen

D
18 yıl
Teğmen

birkac civic hb fotorafı





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djahmet008 -- 27 Haziran 2006; 10:04:06 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
18 yıl
Yüzbaşı

ya civic hb alan bir daah forma uğramıyor tüm paylaşımları bekliyouz.



quote:

Orjinalden alıntı: djahmet008

birkac civic hb fotorafı







D
18 yıl
Teğmen

inanmiyacanizi tahmin etmiştim

En az arıza yapan otomobiller

ki bilenler bilir What Car dergisi japon düşmanı





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djahmet008 -- 30 Haziran 2006; 22:38:31 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
18 yıl
Teğmen

quote:

Orjinalden alıntı: djahmet008

inanmiyacanizi tahmin etmiştim

En az arıza yapan otomobiller

ki bilenler bilir What Car dergisi japon düşmanı

sen rahat ol bilen biliyor kardeskonusan da konusuyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
18 yıl
Teğmen

antiochos demiş ki
Toyota en kaliteli Japon markasıdır her zaman için... Yani bir Golf e sınıfında en çok yaklaşan Japon aracı Corolladır... Avensis çıktığı zaman için çok iyi bir araçtı...

sen Golfun iyi bir otomobil olduğunu mu zannediyorsun gir bir bak istersen sikayetvar.com golf diye aratır
bir de görmediysen altaki linke bir tıkla
BURAYA TIKLA


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
18 yıl
Yarbay

A
18 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: djahmet008

antiochos demiş ki
Toyota en kaliteli Japon markasıdır her zaman için... Yani bir Golf e sınıfında en çok yaklaşan Japon aracı Corolladır... Avensis çıktığı zaman için çok iyi bir araçtı...

sen Golfun iyi bir otomobil olduğunu mu zannediyorsun gir bir bak istersen sikayetvar.com golf diye aratır
bir de görmediysen altaki linke bir tıkla
BURAYA TIKLA


tamam şikayetvara 5-10 kişi yazmış diye Golf dandik araba tamam...

Bir siteyle araba kalitesi hakkınad yorum yapan insanlar ancak Türkiyede bulunur...

Golf Avrupanın en çok satan kompakt sınıf aracı...

NEyse bu konuyu hayatta tartışmam...