Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
6602
Tıklama
0
Öne Çıkarma
20 CM ANFİLİ SUBWOOFER PROJESİ !!!
T
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Selam beyler elimde bulunan 20 cm 600 wattlık unıversal marka hoparlörüme aktif bir subwoofer kabini ve bu kabinin arka kısmına ise 2 x 80 watt stk anfimi anfi girişlerine aktif bass fitre ( TL 074 ) kullanarak yapmak istiyorum.
şimdi size sorum şu olacak bu ölçüleri geniş kapsamlı bir aramadan sonra ortalama değer olarak tasarladım.sizce aşşağıdaki resimde olan şekilde bir kabin yapsam iyi verim alabilirmiyim.
kabin 30 litre ve subwoofer kabinin içersindeki ortada bulunan kapağa bağlı olacak ve benim port tam basın arka kısmına kadar uzanacak hoparlörün yüzü arka kapağı açtığımda bana bakacak şekilde montaj edilecek.anfi ise arka kapağın üstüne montaj edilecek... bu ölçülerle bu sistem sizce nasıl iyi bir fikirmi ? yapmadan önce arkadaşlarıma danışayım dedim... cevaplarınızı bekliyorum.. en kısa zamanda acil !!!


< Resime gitmek için tıklayın >



T
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

B
16 yıl
Teğmen

1 - el yapımı kabinlerde kapaklar sorun yapabilir vidalar zamanla işlevini yitire bilir çünkü en az kabini yaparken yada bir sorunla karşılaşıp 10 kez acıp kapıyacaksın bu vida adımlarını yok edebilir tam sıkmamaya baslar buda her bass vurdugunda titreşime yol açacaktır yada havanın dışarı akmasına. tabi kabinin içinden civata çıkışlarına samun gibi bir dişi yuva sabitliyebilirsen bu sorun ortadan kalkar

2 - portlu bir kutu en büyük problem belli bir seviyeden sonra bassın yerini pöf pöf pöfürdeyen bir sese bırakması. ne kadar ugrasırsan ugras bu sesi performanstan kayıp vermeden bu sesi gidermen cok zor olur imkansız diye bişey yok yapılır ama malzeme ve cok zaman ister sonuçta ses gider ama en üst performansa ulaşamassın amatör işi için o bile çok iyidir. en iyisi portu uzatmak o kullandıgın pvc borunun kıvrım yerlerınden alıp yana dogru uzantısını devam ettire bilirsin büyük bir ihtimal portta sorun yaşıyacaksın.

elektronık bilgim yok devrelerden anlamam. kabin ölçülerinide tasarlamışın zati inşallah emeginin karşılıgını verecek bir sistem elde edersin bu arada teknik resim hocaları bu çizimi görmesin katliam çıkar valla


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

kardeş evet şu anda uyduruk bir kabin var zaten 6 cm çapında bir port var ve boyu çok kısa 8 cm kadar o yüzden basslarda pöff pöff diye ses geliyor... bende buna sinir oluyorum. bu kabin ölçülerini elimdeki pioneer hoparlör tanıtım dergilerindeki 20 cm subwooferlar için hazır yapılmış kabinler bölümündeki subwoofer kabin ölçülerini dikkate alarak yaptım.

tamam beyler diyaudıo sitesinden hop kabinleri bölümünü okudum bu iş gerçekten çok titizlik istiyor kafadan yapılcak bir iş değil... bu ölçüler çok daha değişir durur bence bakalım sonuçta ne değişecekk bunu zaman gösterecek...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

kardeş şu anda iskeleti kurdum ve 70 wattlık lm anfiyle kapakları sabitleyip bir bass test müziği ile denedim. porttan çok derin bir bass geliyordu. bende şaştım kaldm valla anfinin önünde filtre olmamasına rağmen ses süper çıkıyor. ama stk ile denemedim bakalım dediğiniz port çok önemli portu tam hoparlörün dibine kadar uzattım. hoparlör ile arasında 2 cm boşluk kaldı. şimdi içersine halıfleks döşicem. daha sonra anfinin montajına geçicem... resimleri eklicemm.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 15 Ağustos 2008; 14:22:00 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
16 yıl
Teğmen

port meselesini çözmek büyük bir başarı performans olarakta yuksek db elde edebiliyorsan cok iyi amatör olarak mükemmel bence içine döşiyecegın halıfileks fazla gelebilir kabinin hacmını küçültür hem halı gibi yünler daha sıkı dokundugundan daha sert yuzeylerı oluyor bunun yerıne ince tabaka halınde sünger döşemek daha dogru olur


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
16 yıl
Çavuş

bu sistem bitti sayılır (:
sonuç gayet tatmin edici....
slm görürsün benim yazdığımı zaten (:


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
16 yıl
Yüzbaşı

daha geniş körüklü bi kolon seçsen daha iyi olur diye düşünüyorum zaten bilirsiniz subwooferın amacı titreşimdir :) deprem etkisi

foruma uzun zamandır girmiyorum bu arada bu kolonu nasıl bir anfiyle sürmeyi düşünüyorsun kendinmi yapıcaksın hazır birşeymi kullanacaksın ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazrails -- 23 Ağustos 2008; 13:30:40 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
16 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

evet arkadaşlar süper bişe oldu ama şu anda elektrik arızası nedeniyle çalışmalarıma ara vermiş bulunmaktayım...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
16 yıl
Teğmen

acaba bu sub wooferı hiç anfi kullanmadan oto teybine bağlasak yine performans alabilir miyiz ? veya evdeki komponent setin anfisini arabada kullanabilir miyiz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
16 yıl
Yüzbaşı

tamda benim istediğim konu bende 300w rms woofer var. bass anfisi + hazır kabin alıp pc ye monte etmek istiyorum. 12v güclü bi trafom var anfiyi beslerim. x-530+300w lık bassı pc ye sorun olmadan bağlayabilirmiyim? yapsam bile ses cok boğuk olurmu?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.