Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
422
Tıklama
0
Öne Çıkarma
12/24 V dc kompresör ile klima güneş enerji si
R
8 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Selamlar ,

Piyasada 12 /24 volt DC enerji ile çalışabilen kompresörler mevcut , bunları kullanarak Güneş enerjisi ile çalışabilen klimalar mevcutmu yada yapılabilinir mi ? yada araç klimaları yine güneş enerjisi ile çalışabilecek hale getirebilinirmi ? Bu konya yanıt verebilecek Klima ustalarına şimdiden çok teşekkürler ,,



A
8 yıl
Yarbay

Güneş enerjisinin direkt olarak o yüksek gücü verebilmesi mümkün değil lakin, güneş enerjisini uzun süreli depolayıp yüksek amperde depolanmış enerjiyi belli süre kullanabilirsiniz. yine de bu enerji DC olduğundan dolayı inverter sistem kullanıp AC ye çevirmeniz gerekecek zira muhtemelen kullanacağınız motor 3 fazlı sistem olacaktır diye düşünüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @rerkan
R
8 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Yanıt için teşekkürler , dc depolanmış enerjiyi inverter ile ac olarak kullanılması bilinen bi durum , sorduğum konu DC kompresölerler ile soğutmanın sağlanabilineceği sistemler nasıl yapılabilinir ?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.