Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
1376
Tıklama
1
Öne Çıkarma
1000 tl farka değer mi.
N
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar yakın zamanda yeni bir sistem topladım ve sıra ekran kartına geldi. 8-9 sene pc piyasasından uzak kalmıştım. Konsol hem evlilik(tv'yi işgal edemiyoruz artık), hem oyunlardaki abartılı fiyatlar, hemde sevdiğim tür olan strateji ve rpg oyunlarının konsolda oynanması zorlaştığından pcye hasret kaldım ve 3-5 fazlalığımı satıp aşağıdaki sistemi topladım;

kasa: cm mb511 650w psu ile birlikte
anakart: asus tuf b450 pro gaming
işlemci: ryzen 3600
ram: xpg spectrix d41 tuf ddr4 3200 mhz
ssd: toshiba tr200
nvme : xpg s40 512 gb

şimdi dedim ya piyasadan uzak kaldım diye 6 aydır inceleme aşamasındayım piyasa tepetaklak olmuş. Neden diyeceksiniz eskiden seçenek belliydi paran varsa toplarsın bir intel + nvidia sistem bakarsın önüne, paran kısıtlıysa amd + ati' yi basarsın ehh bu kadar anca dersin. Ancak iş değişmiş. İntel halen pahalı o kadar para basıyorsun bir bakıyorsun ondan kat kat ucuz amd daha performanslı ve avantajlı. Benim gözlemim tercih noktasında amd ryzen ile noktayı koymuş. İntelciler kızacak ama köy belli, kasaba belli. Nvidia tarafına dönünce bu kısım o kadar da net değil benimde kafam burada karışıyor.

Amacım 2k 27 inç monitör alıp keşke dedirtmeyen, her oyunu full hd, 2k farketmez ancak madem güçlü bir kart alacam 2k performansı tatmin edici olsun. Bir çok marka ve kendine özel modeller var piyasada uzun süre araştırdıktan sonra gözüme 2 kartı kestirdim.

sapphire rx5700xt nitro+ special edition
msi rtx2070 super gaming x-trio

Bu iki kart arasında piyasaya göre tam 1000 tl fark var. İkisine de bütçem yetiyor. Msi biraz zorluyor. İncelemelere baktığım msi anca yüzde 5-10 arası önde, 5700xt ise yazılım ve güncelleme ile gözümü korkutuyor bazıları çok memnun iken bazıları sövüp duruyor. Gelgelelim bu 1000 tl fark NEDEN. Gerçekten değebilecek bir fark mı ne gibi avantajları olur.Bu fark işlemci karşılaştırmasında ki gibi bir fark mı siz olsanız ne yaparsınız. Tavsiyelerinizi bekliyorum. İyi forumlar.



D
4 yıl
Yarbay

Hocam alıcağın kart budur seninkine yakın sistem de kullanıyorum 2k ultra veriyor zaten senin işlemcin yeni

MSI AMD Radeon RX 5700 XT Gaming X 8GB 256Bit GDDR6 DX(12) PCI-E 4.0 Ekran Kartı (RADEON RX 5700 XT GAMING X)https://www.hepsiburada.com/msi-amd-radeon-rx-5700-xt-gaming-x-8gb-256bit-gddr6-dx-12-pci-e-4-0-ekran-karti-radeon-rx-5700-xt-gaming-x-p-HBV00000O1WKN?magaza=Hepsiburada



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

S
4 yıl
Yarbay

Merhaba hocam;
sizce niye 2 ci el fiyatı bu kadar.
sıfırı
https://www.sinerji.gen.tr/asus-radeon-rx5700xt-rog-strix-o8g-gaming-8gb-gddr6-256-bit-ekran-karti-pmu418812
https://forum.donanimhaber.com/satildi-asus-8gb-rx5700xt-rog-strix-o8g-gaming-gddr6-256bit-hdmi-3x-displayport-16x-2-gunluk--142206459#142206459

Driverlardan ötürü kafayı yiyip delirmek istiyor iseniz, alabilirsiniz tabiki.
Bu bölüm altında baya konusu var bu kartın. Araştırıp bulup okursunuz artık





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 5 Mart 2020; 9:2:18 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Asus un fiyat politikasına anlam vermek zor. Kart belli, frekans belli ha kullanılan vrm, sogutma, çip kalitesi diğerlerine göre Uber zuber olsa yine tamam diyeceğim ama daha kaliteli x markaların özel serileri bile daha ucuz. Servis desen ülkemizde sökmez zaten. Adına sığınıyor sanırım. O yüzden değerlendirme kriterlerimde Asus yok. Bakmıyorum bile. Anakartimi Asus seçtim ama rakiplerine göre bu alanda rekabetçi, ekran kartında ise abartmışlar. Forumda okuyorum, kaç konu, kaç sayfa okudum Allah bilir. Genel sonuç bı kısım çok memnun sıkıntısız diyor, bir kısım yerden yere vuruyor. Örnek verdiğiniz ilanda da satıcı bu kartı satıp rtx e yonelmiyor başka bir markanın aynı serisine geçiş yaptığı için satıyorum demiş ki o karta bende taliptim başkası aldi.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

N
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

sapphire rx5700xt nitro special ed. satın aldım inş. üzmez. Kart bugün geldi hayvani boyutlarda


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
4 yıl
Teğmen

Hocam kartı kullandıktan sonra deneyimini, oyunlardaki fps, ısı vb değerlerini ve testleri fotoğraflı bir şekilde paylaşabilir misiniz acaba rica etsem. Ben ve benim gibi arkadaşlara yardımcı olmuş olursunuz. Şimdiden teşekkür ederim..



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @numenorian
N
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Kartı bugün sisteme bağladım. Monitörüm gelince 2k da performansından bahsederim. İlk gözlemim kartın kalitesi tartışılmaz. Şimdi bi rtx 2070 super görmedim ama 1000 tl lik bi fark işçilik konusunda edeceğini de pek düşünmüyorum. Kart görsel ve malzeme kalitesi olarak kusursuz.



C
4 yıl
Yarbay

2070 super varken cidden ROG Strix'e bu parayı veren varmıdır acaba, sürücü sorunları ile paranla rezil olmak diye buna denir, daha Enhanced sync'e bile doğru düzgün destek veremediler.

quote:

Enhanced Sync may cause a black screen to occur when enabled on some games and system configurations. Enhanced Sync has been temporarily disabled from the gaming profile and any users who may be experiencing issues with Enhanced Sync enabled should disable it as a temporary workaround.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 8 Mart 2020; 16:14:33 >


Bu mesajda bahsedilenler: @salvatore_volkan
N
4 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

değmemesi için tek bir neden söyle bana driver mı?

ha 10 fps düşük, ha 10 fps yüksek nedir yani 1000 tl ile sisteme ne yapılmaz. Eleştiriniz asus rog ise evet sonuna kadar katılıyorum. Ha 2070 super ise sırf driver deyip 1000 tl'yi ıskartaya çıkarmakta ne bileyim yani.

Adamlar yurtdışında bile her imkanı varken performans başına ederi düşünüyor, bizim ülkemiz über gelir sahibi olduğu için araştırmaya bile gerek yok.



5
4 yıl
Yüzbaşı

Hayırlı olsun hocam, son driverlerde siyah ekran problemi yaşayanların da çoğunun problemi giderildi. 1000 TL az para değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.