Merhaba arkadaşlar, 100 tane kondansatörü seri bağlasak ve diyelim ki 12 volt ile dc beslemeyle hepsini 12 volta çıkarsak.çıkışta 100x12 volt / yük direnci = çıkış amperi mi alırız ?
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Kondansatörleri seri baglarsaniz, paralel bağlı dirençler gibi toplam kapasitesi azalır ancak ortaya çıkan kondansatörün voltajı yüksek olur ayrıca kondansatörler eşlenik değiller ise balans devresi kullanmanız gerekir ki herhangi kondansatörün üstündeki gerilim seçilen değerin üstüne çıkmasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahruti -- 12 Kasım 2017; 22:14:28 >
kapasitorları seri bağlarsanız kapasiteleri çok düşer. paralel bağlarsanız ve 12v verirseniz, belli bir süre içinde dolana kadar enerji çekerler. her bırı 12V ile dolu ve kapasıtelerı bazında da akım verebılırler. bunun için kapasiteleri onemlı bır parametre. o şekilde verılınce de bırden tek seferde ıclerındekı enerjiyi yuke boşaltabılırler tabı
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.