Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
14
Cevap
462
Tıklama
0
Öne Çıkarma
%100 İngilizce Bölümde Hazırlık Okumalımıyım?
K
9 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Evet arkadaşlar sorum bu.Yıldız Teknik Kontrol ve Otomasyon %100 İngilizce bölüm kazandım.Geçen sene mezundum ve hazırlık okumayı pek düşünmüyodum bu yüzden.İngilizcem de iyi bir düzeyde ingilizce yazılar okurken zorlanmıyorum ve çok zorlanmayacağımı bildiğim için %100 yazdım.Hazırlık okursam bana ne kadar yardımcı olabilir acaba YTÜ de hazırlık okuyan arkadaşlar aydınlatabilirse sevinirim.Bölüm %100 olduğundan ailem hazırlık oku daha iyi olur senin için dediler fakat mezuna kaldım ve bi senede hazırlık okursam 2 sene uzatmış gibi olucam.Eğer bi yardımı dokunursa hazırlık okurum ama dediğim gibi İngilizce seviyemi ben iyi olarak görüyorum.Abim yarım dönem YTÜ de hazırlık okumuştu fakat bana çok bişey katmıyo dedi zaten dilekçe verip ilk sınıfa geçmişti.Sıkılabilirim diyede düşünüyorum bu yüzden.Yardımcı olabilecek arkadaş varsa sevinirim.



D
9 yıl
Teğmen

Tabii ki de okumalısın. Millet %100 Türkçe bölümlerde bile okuyor.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

M
9 yıl
Teğmen

İngilizce metinleri okuyup, konuşup anlaşabiliyorsan tabii ki de okuma


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Kraken96
K
9 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Cevaplarınız için teşekkürler.Dediğim gibi İngilizce herhangi bişeyi okuyabiliyorum anlayabiliyorum bazı kelimelerin anlamlarını bilmediğim olabiliyor o kadar.Yani böyle olsa bile %100 İngilizce olması biraz korkutabiliyo.Neyse düşünüp karar vericem daha zaman var sınava kadar cevaplarınız için teşekkür ederim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
9 yıl
Yüzbaşı

Anlayıp yazabiliyorsan gerek yok. İngilizcesi olmayan ve az olan adamlar için hazırlık yoksa sen niye 1 seneni harcayasın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
9 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Aynen bende böyle düşünüyorum.Biraz çevreyi tanımak için kalsammı diyede düşündüm ama canım sıkılır diye düşünüyorum boşuna 1 sene harcamış olucam ve sıkıcı bi sene olur.Hem mezunada kaldım 2 sene harcamış olucam sonuçta 2 sene az bi zaman değil.Hazırlığın da pek faydası olmaz diye düşünüyorum yani sonuçta mesleki ingilizce dersi filan da görücez.Cevaplarınız için teşekkürler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Yaşayan Canlı
K
9 yıl
Teğmen

Peki hazırlığa kalıp o arada kursa falan gidip ingilizcemizi geliştirsek nasıl olur? Bilgisayar mühendisliğinde ingilizce şart malum kalsam mı kalmasam mı bilemedim.Hazırlığı geçsem derslerle beraber yürümez ki ingilizce işi :(


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
9 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Bence 1.sınıfa geçip ordan kursa gitmek daha mantıklı olur ama sen bilirsin yinede.Çünkü hazırlıkta çok fazla bişey öğretmiyolar diye biliyorum gidenlerin çoğu gezmek için gidiyo.Tabi bana söylenenler bunlar gidip görmedim abimde hazırlık okudu yarım dönem çok bişey katmadı deyip 1.sınıfa geçmişti.Tabi okuldan okula farklılık olabilir İTÜ Boğaziçi gibi okulda daha iyidir veya herhangi bi okulda bilemem orasını.Ama genelde hazırlığa gidenler dediğim gibi gezmek için gidiyo zaten 1.sınıfta çok zor dersler olmuyo yani hem kendi derslerini okuyup 1.sınıfı bitirirsin hemde kursa gidip İngilizceni geliştirmiş olursun benim düşüncem.Tabi bunu yapmak biraz yorucu olabilir ben kendi düşüncelerimi söyledim.Herhangi bölümde olursan ol bence bu devirde İngilizce geliştirmek herkes için bi artı olur hatta artık İngilizce Türkçe bilenleri bile iyi firmalar kötü sayıyo bi dil daha bilmek gerekebiliyo.Yani dediğim gibi dilini geliştirmen daha hayırlı olur senin için.




Bu mesajda bahsedilenler: @KaRaHaN96
A
9 yıl
Binbaşı

%100 ingilizce bolumde hazirlik zorunlu degil mi ya



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
9 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Ben baktımda İngilizce sınavına giriyomuşuz %30 veya %100 farketmeden yani bu sınava giriyoruz demek hazırlığı geçebiliriz demek yani zorunlu değil.Belki okuldan okula farkedebilir her okulun uygulaması farklı oluyo.Sen yine bi bak okulun sitesinden eğer sınav tarihi filan verilmişse ve %100 veya %30 İngilizceler için yazıyosa zorunlu değil demektir.Türkçe için zaten ayrı bi sınav uygulanıyo %30 %100 İngilizce okuyanlarla farklı sınava giriyolar ne farklılığı var bende tam bilmiyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraken96 -- 4 Ağustos 2015; 15:18:00 >


Bu mesajda bahsedilenler: @AKINBAG
3
9 yıl
Çavuş

Profesorun anlattigi ingilizce konulari anlayabilecek misin? Ayrica %100 ingilizce bolumde sinavi gecmeden bolume baslatmazlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
9 yıl
Teğmen

Muhtemelen ortak sınava gireceksin fakat atlaman için istenilen puan daha yüksek olacak. Gözüm kapalı geçerim hazırlığı diye düşünme bence. Ya 1 ay ingilizce çalış ya da hazırlık oku.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
9 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Biliyorum sınava girmeden bölüme başlatmıycaklarını sınava giricem evet daha yüksek geçme notu olabilir.Yani dediğim gibi İngilizceyle alakalı şu ana kadar herhangi bir zorluk çekmedim arkadaşlar sınavlarda hep benden kopya çekerdi sadece bilmediğim bazı kelimeler çıkıyor onuda ben kendim sözlükten filan bakarak geliştirebileceğimi düşünüyorum.Bu arada Türkçeyle %30 %100 İngilizce sınavları farklı yapılıyo baktım çünkü akademik takvime tam emin olmak için.Büyük ihtimal İngilizce olan bölümlere daha zor sınav hazırlıyolardır bu yüzden ayrı yapılıyodur.Yani dediğim gibi ben herhangi bir çalışma yapmayı düşünmüyorum sınava kadar.Çünkü sınavı geçemezsem biraz daha zorlamam gerekir demek olur buda bende bi farkındalık yaratır diye düşünüyorum daha çok İngilizce çalışmam gerekicek demek oluyodur bu.Zaten ailemde bu şekilde söylüyolar yani sınava gir geçersen ilk senene başlarsın diyolar.Bende böyle yapmayı düşünüyorum hem bi kendimide denemiş olurum seviyemi biraz olsun ölçmüş olur bu sınav diye düşünüyorum.



B
9 yıl
Yüzbaşı

Yıldızda ing bilen mi varmış? :S



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
9 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Hangi üniversiteye gidiyosun veya hangi dünyada yaşıyosun bilmiyorum ama YTÜ kaliteli bi üniversite.YTÜ ye giden arkadaşlarım ve abilerim var hepside kendisini geliştirmek isteyen insanlar.Hatta abimin arkadaşı yeni mezun oldu makine mühendisliğinden ve kendisi şu an 3000 TL ile işe başladı.Yani üniversiten Boğaziçi olsa bile kendini geliştirmeden hiçbişey yapmadan sen Boğaziçilisin seni hemen şuranın CEO su yapıcaz milyon liralar vericez gibi bişey söylenmiyo.Üniversite sana bi yere kadar bişey katabilir sen onun üstüne katıp çok iyi bi yerlere gelebilirsin.Tamam üniversiteden üniversiteye göre kalite değişebiliyo her yerde cahil insanlar olabilir benim üniversitemde de olabilir herhangi bi yerdede.Yani kendin gelip insanlarını veya ortamı görmeden duyduğun şeylere göre bence herhangi bi konu olsa bile yargılamamalısın.




Bu mesajda bahsedilenler: @bahane94
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.