Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
347
Tıklama
0
Öne Çıkarma
1. Vitesteyken boşa alamıyorum
R
7 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba,
2002 toyota corolla 1.6 terra vvt-i aracım var 142bin küsür kilometrede. Benim sorunum şu şekilde:

-Aracı çalıştırdıktan sonra 1. vitese takıyorum 2-3 bin devir aralığında yani normal devrinde 2. vitese almak için debriyaja bastığımda vitesi boşa alamıyorum. Aynı şekilde yüksek devirde de sorun olabiliyor; devir farketmiyor.

-Motor sıcak/soğuk farketmiyor.

-Her zaman da yapmıyor ama sıklaşmaya başladı. Trafikte zorlanıyorum, devrin bin küsürlere kadar düşmesini bekliyorum araç kendiliğinden rahatlıyor(bu ana kadar ayağım debriyajda) o zaman boşa alıp ardından 2. vitese takabiliyorum.

-Geçici bir süre için Ankara'ya geldim okul dolayısıyla, kuzenimin gittiği ustaya gittim baskı balata değişti sorun devam ediyor. Forumdan okuduğum tavsiyeler üzerine AISIN marka baskı balata almıştım.

-Bugün tekrardan sanayiye gittim ve toyotacı bir arkadaşına götürdük birlikte, sorun şanzıman 1. vites dişlisinde olabilir dedi. (500-600tl ve aynı zamanda çıkma)
-Aynı şekilde AISIN markayı beğenmedi 330tl'ye aldığım ürünün kaçak olduğunu ve kendisde aynı ürünün 580tl'ye satıldığını söyledi ve ekledi: valeo marka alman lazımdı dedi.

-Bu konuda kendisinin veya bir tanıdığının başına aynı durum gelmiş olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.

-Biraz uzun bir yazı oldu sabrınız ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.