Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
7084
Tıklama
0
Öne Çıkarma
1.nci ve 2.nci viteste tekleme.
M
10 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar. 15 gün önce hundai getz vgt dizel araç aldım. araç 104 000 km'de. alırken fark etmediğim bir sorun yaşıyorum. 1. viteste kalkıştan sonra ve 2.viteste hızlanmaya çalışırken araç gaz pedalına basıp çekiyormuş gibi öne doğru atlama yapıp,durmaya başladı. komple durmuyor ama araç. bu şekilde giderek şiddetlenerek atlayarak gitmeye çalışıyor. yüksek viteslere mesela hemen 3.ncü vitese geçersen ya da sürekli debriyaja basıp yeniden kalkış yaparsan düzelmeye başlıyor. özellikle yokuş çıkarken yapıyor bunu.önce tamircime gösterdim. bana motor soğukken yapabilir dedi. ama motor sıcakken de aynı şeyi yapıyor. sorunun ne olduğu hakkında bir fikri ve bilgisi olan arkadaşlar varsa ve bilgi aktarabilirse sevinirim. iyi günler.



F
10 yıl
Er

debriyaj sivici bozulmuş. işcilik dahil yaklaşık 70 tl. tutar.başka bir parcaya baktırmana gerek yok kesin debriyaj sivici.benimde olmuştu degiştirdim düzeldi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
10 yıl
Binbaşı

1. vitesten sonra 2'ye takınca ayağını debriyajdan kaldırmadan önce gaza bas sonra debriyajı kaldır. debriyaj sivicinin ne olduğunu bilseydim bende değiştirirdim ama ben böyle hallediyorum sorunu :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @free57
K
10 yıl
Er

AYNI SORUN BENDEDE VAR BENDE HAFIF GAZA BASIP BU SORUNU BOYLE COZUYORUM.AMA BAZEN YAPIYOR BU SORUNU



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.