Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
282
Tıklama
0
Öne Çıkarma
1 milyardan fazla mobil cihazda WiFi yongaları risk altında
E
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



Gün geçmiyor ki mobil cihaz dünyasında yeni bir güvenlik riski haberi duymayalım. Bu kez internete bağlanmak için hayati unsurlardan WiFi yongalarında kritik bir açık tespit edildiği haberi geldi.



Bir milyar cihaz



Eset tarafından yapılan bir araştırmaya göre Broadcom ve sonrasında onun kablosuz yonga bölümünü satın alan Cypress Semiconductor tarafından üretilen WiFi modemleri kritik bir açık barındırıyor.



Ayrıca Bkz.Disney’in 15 yıllık patronu Bob Iger koltuğunu bırakıyor



KrØØk adındaki bu kritik açık siber saldırganların sadece sıfırdan oluşan bir anahtar ile modemin gönderdiği şifreli verileri çözebilmesini ve verilere erişebilmesine neden oluyor. Bahse konu WiFi modemler mobil cihazların yanında bazı erişim noktalarında da yer alıyor. Toplamda 1 milyardan fazla cihazda bu yongaların kullanıldığı ifade ediliyor.



Riskten korunmanın tek yolu cihaza en son güncellemeleri yüklemek. Hem mobil cihazlar hem de erişim noktaları için bu geçerli. Üreticilerin güncelleme dağıtımına başladıkları ifade ediliyor ancak eski cihazlarda bu sağlanacak mı belirsiz. KrØØk açığından etkilenen cihazlar şu şekilde sıralanıyor:



Amazon Echo 2nd gen



Amazon Kindle 8th gen



Apple iPad mini 2



Apple iPhone 6



Apple iPhone 6S



Apple iPhone 8



Apple iPhone XR



Apple MacBook



Apple iPad Air



Google Nexus 5



Google Nexus 6



Google Nexus 6P



Raspberry Pi 3



Samsung Galaxy S4



Samsung Galaxy S8



Xiaomi Redmi 3S



Bazı Asus erişim noktaları



Bazı Huawei erişim noktaları


 Haberi Portalda Gör

I
4 yıl
Teğmen

Bende diyordum. Bu modemleri hangi cihazlara takmış olabilirler diye :) gerek kalmadı sağol donanım haber büyük bir zahmetten kurtardın beni.

Hahahahaha :)




D
4 yıl
Yarbay

11 pro max yok ama macbook var liste de bu kötü




A
4 yıl
Yarbay

s4'ü kim günceller yahu



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.