Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
24
Cevap
47731
Tıklama
1
Öne Çıkarma
1.5 dci symbol Yüksek devirde stop ışığı ve hararet ışığı yaniyor
M
9 yıl (14 mesaj)
Er
Konu Sahibi

2012 model 1.5 dci symbol aracim 2.5 3 bin deviri uzerine ciktiginda heleki yokuşlarda stop ışığı ve hararet ışığı birlikte yanıyor. Gazdan ayagimi çektiğimde ışıklar sönüyor. Resimdeki hiza arizayi çekmek icin çıktım. Yokuslarda 70 80 ile giderken bile yapabiliyor.
< Resime gitmek için tıklayın >

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustafa1777 -- 27 Haziran 2017; 19:2:39 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
9 yıl (9496 mesaj)
Yarbay

Aracın suyu tam mı ?



M
9 yıl (14 mesaj)
Er
Konu Sahibi

Aracin suyu tamam hararet cubugu yarida hararetle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Gazdan ayagini cekince sönüyor. Sanki mazotu yetersiz aliyor gibi hissettiyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
9 yıl (7281 mesaj)
Yarbay

sarj dinamosunda sorun olmasın? devir arttıkca voltaj yükseliyorsa bu sorun tarz sorunlar olabilir.



K
9 yıl (1910 mesaj)
Binbaşı

Kızdırma bujiside yanıyor gibi. Belki yüksek devire bağlı bir sebepden bujiler devreye giriyorsa ondan yapabilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
9 yıl (14 mesaj)
Er
Konu Sahibi

O sari kizdirma isigi sürekli yaniyor. İlk calismadan yandiktan kisa sure yanip tekrar sönüyor. Sonra hic sonmeden yanik kaliyor. Bosta yada duz yolda yuksek devirde o ışıklar yanmiyor. Yokuşlu veya arabada 5kisi varsa daha cok yaniyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
9 yıl (14 mesaj)
Er
Konu Sahibi

Daha once basina gelmiş kimse yok mu?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl (2160 mesaj)
Binbaşı

buji ışıklarının sürekli yanması mantıksız, en son ne zmaman değiştiler ? bujilerde sorun olabilir yeteri kadar hızlı püskürtemezse motoru boğabilir



S
8 yıl (17 mesaj)
Er

bende de aynı sorun var çözümü bilen varsa yazsın lütfen
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
8 yıl (17 mesaj)
Er

M
8 yıl (7281 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: simsek1702

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
akünün sarjını ölçer misiniz devir yükselince yükseliyor mu? 15 in üstüne vs çıkıyor mu



S
8 yıl (1840 mesaj)
Binbaşı

Sizinki benzinli herhalde diğeri dizeldi.
Dizel olan mazot filtresinden.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @simsek1702
İ
8 yıl (1729 mesaj)
Yüzbaşı

soğutma sirkülasyon yeterli gelmiyor
Radyatör tıkalı
Sirkülasyon pompası bıçakları kırılmış, aşınmış
veya soğutma suyunda çok fazla antifriz var. Hortumlar tıkalı
Termostat yeterince açılmıyor

Bunlar olabilir.

mazot filtresi ile hararet durumunun arasındaki ilişkiyi kurabilene 100 bin .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
8 yıl (17 mesaj)
Er

arkadaşlar sorunu bulduk sorun sarj veya termostat değil
sorun enjektör veya pompa
yeterli basınç pompalayamadığında sistem stop ışığını yakıyor stop ışığı birliktede hararet ışığını yakıyor yüzde 90 pompadan yapıyor ama hazır şemsiye açılmışken ben enjektör pompa full girdim bir de depoyu söktürdüm çapakları temizlettim deponun dibinde kalan komple mazot tesisatını temizlettim bir de enjektör katkısı attım bir de shellden en yüksek kalitedeki mazot doladurdum devam toplam harcadığım masraf 3500 tl buldu sorun gitti şu an daha başıma bir şey açmaz umarım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
8 yıl (12 mesaj)
Er

Enjektörleri temizlet. bende de oldu



C
8 yıl (12 mesaj)
Er

Daha sıkıntı çıkmaz kardeş. Ama insan gibi kullanırsan çıkarmaz 140 150 basma 120 yi geçme. Eski tip dizel motor bu yarış arabası değil. 2004 clio 1.5 dci kullanıcısıyım 1 yıldır.




Bu mesajda bahsedilenler: @simsek1702
C
6 yıl (150 mesaj)
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: Mustafa1777

Daha once basina gelmiş kimse yok mu?
Bende 2000 model Clio 1.6 8 valf hb otomatik vites k7m motorlu LPG li araç var. Km 230 bin oldu 170 bin km de almıştım 3.senemiz.
Konuya dahil olmamın nedeni havalar ısındığı zaman bende de o hararet ikaz lambası yanma sorununun varlığıdır. Lamba yüksek devirde veya bazen hızlanmak için gaza bastığımda yanıyor 1-2 saniye sonra sönüyor. Müşür yeni, bobinler, bujiler, buji kabloları sıfır ve kaliteli aldım. Daha dün mobil yağ alıp bakımları yaptım. Antifiriz en iyisi kırmızı organik würth dendi ondan aldım, eksilince Shell aynı üründen tamamladım. Saf su ile uygun oranda koydum. Kışın bu hararet uyarısı hiç yokken yaklaşık 2 haftadır başladı. Görünen o ki tek değişen havanın ısınması. Diğer ihtimal araba covid-19 oldu. Bazen geberse de kurtulsam dediğim de oluyor olmasına ama seviyorum bu arabayı. Her arabayı severim zaten bir otomobil sevdalısıyım ama bu araba ile aramızda bir bağ oluştu. Sürekli hastalandı ve hep baktım ilgilendim. Bazen derdini tam ifade edemiyor. Sanayideki doktorlar da rutin aynı reçeteyi yazıyor ve yazık oluyor. Gerçekten ülkemde usta gibi usta kalmamış ve bu işin şakası falan yok. 5 gün evvel rölanti valfi motorunu değiştirdim ayak üstü şu far vakitte mübarek Ramazan ayında kazıkladılar gene. Ayrıca üstünden çıkan da sağlam olmasına rağmen yenisi takıldı. Sorun şu ki rölanti sorunum yoktu ama şimdi var. Sadece LPG geçişte stop ediyor diye götürdüm ama 350 lira aldılar şu işlemlere. Yeri zormuş. 8 liralık balata spreyi sıkıyorlar 20 lira da ona istiyorlar utanmadan sıkılmadan ve spreyin tamamını kullandıkları da yok. Terbiyesizlik değil mi bu,? Benim naçizane tavsiyem ara faz araç almayın. Ya tam eski düzen olsun ya tam yeni düzen. Misal tek nokta enjeksiyonlu olmasın, 8 valf de olmasın. Ya karbüratör veya yeni nesil enjeksiyonlu 16 sübaplı gibi. Bu arızayı sanayide göstermekten imtina ediyorum zira gene başka bir işler yapıp para alırlar helalmiş gibi yerler haramı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

U
6 yıl (2 mesaj)
Er

< Resime gitmek için tıklayın >
Hocam merhabalar aynı sorun bendede var çözüm bulabildiniz mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

U
6 yıl (2 mesaj)
Er

Hocam sorunu cozebildinizmi ? Bendede aynı sorun var



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @simsek1702
E
4 yıl (3 mesaj)
Er

merhaba konuyu terar hortlatmak istedim. sıfır motor yapıldı. ama hala sorun cözülmedi. sorunu net cozebilen varmı. akü sıfır.