Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir, 3 mobil kullanıcı
60
Cevap
23160
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: 06' Almanya DK (2. sayfa)
V
19 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Scolari'den İngiltere yalanlaması
İngiltere basınında, federasyonun milli takımın başına geçmesi için resmi teklif götürdüğü iddia edilen Portekiz Milli Takımı'nın Brezilyalı teknik direktörü Luis Felipe Scolari, haberleri yalanladı.

Portekiz basınına açıklamalarda bulunan Luis Felipe Scolari, İngiltere Futbol Federasyonu'ndan resmi teklif aldığına dair İngiliz basınında çıkan haberlere açıklık getirdi. Brezilyalı başarılı teknik adam, İngiliz federasyon yetkililerinin kendisini İngiltere Milli Takımı'nın başına getirmek istediklerini doğruladı ancak kesinlikle onlardan resmi teklif almadığını vurguladı.

endisinin Portekiz ile 31 Temmuz'a kadar sözleşmesi olduğunu sık sık vurgulayan Scolari, İngiliz federasyon yetkilileri ile Lizbon'da yaptığı görüşme ile ilgili olarak ise, "Çok sade, resmi olmayan ve Portekiz Futbol Federasyonu'nun bilgisi dahilinde bir görüşmeydi. Onlardan kesinlikle resmi teklif almadım. Takımımla 31 Temmuz'a kadar sözleşmem var ve daha sonra ne olacağını bilemiyorum. Lizbon'daki görüşmelerde, meslek hakkında, çalışma koşulları hakkında ve teknik koşullar hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Diğer ulusal takımlardan veya kulüp takımlarından teklifler aldım ancak profesyonel bir insan olarak sözleşmeme sadık kalmak zorundayım" dedi.

57 yaşındaki Brezilyalı teknik adam, 2002 yılında düzenlenen Dünya Kupası Finalleri'nde Brezilya'yı Dünya Şampiyonu yapmış daha sonra da 2004 yılında Portekiz Milli Takımı'nın Avrupa ikinciliğine taşımıştı. Scolari'nin, başında bulunduğu Portekiz, Almanya'da düzenlenecek 2006 Dünya Kupası Finalleri'nde de mücadele edecek. Portekiz, Dünya Kupası Avrupa elemelerinde grubundan namağlup olarak, direkt Dünya Kupası'na katılmayı başarmıştı.



Koller Almanya'ya yetişiyor
Dünya Kupası Finalleri'nde mücadele edecek olan Çek Cumhuriyeti Milli Takımı'nda uzun süredir sakat olan golcü oyuncu Jan Koller'in finallere yetişeceği bildirildi.

Eylül ayında dizinde yaşadığı sakatlık nedeniyle, sahalardan uzak kalan Çek Cumhuriyeti ve Borussia Dortmund'un golcüsü Jan Koller'in sakatlığının iyileştiği ve Dünya Kupası Finalleri'nde takımındaki yerini alacağı ifade edildi. Çek Cumhuriyeti Milli Takımı Teknik Direktörü Karen Bruckner, Koller'in iyileştiğini ve Dünya Kupası'nda yer alabileceğini doğrulayarak, "Jan Koller, Dünya Kupası'nda milli forması giyeceğinden emin. Bu konunda oldukça iyimser" dedi. Bruckner, oynadığı 66 milli maçta 40 gole imza atan Koller'in dışında Bordeaux'da forma giyen orta saha oyuncusu Vladimir Smicer, Ajaxlı defans oyuncusu Zdenek Grygera ve Salzburg'un golcüsü Vratislav Lokvenc'in de durumlarının tam olarak netleşmediğini ifade etti.

Çek Cumhuriyeti Milli Takımı, 9 Haziran'da başlayıp 9 Temmuz'da sona erecek olan 2006 Dünya Kupası Finalleri'nde E Grubu'nda ABD, Gana ve İtalya ile gruptan çıkma mücadelesi verecek.



Pernia'ya Almanya yolu açıldı
İspanya La Liga takımlarından Getafe'de forma giyen Arjantinli sol kanat oyuncusu Mariano Pernia'nın İspanyol vatandaşlığına kabul edildiği ve Dünya Kupası'nda İspanya Milli Takım forması giyebileceği bildirildi.

La Liga'da Bernt Schuster'in çalıştırdığı Getafe'de sol kanat oyuncusu olmasına rağmen 10 gol atan ve bu yılın en büyük sürprizini gerçekleştiren oyunculardan birisi olarak gösterilen 28 yaşındaki Mariano Pernia, İspanya vatandaşlığına kabul edildi. Bu kararın ardından, Pernia'nın milli takım yolu da açılmış oldu. Zaten, İspanya basınında çıkan haberlerde, 28 yaşındaki futbolcunun hırsı, güçlü şutları ve gösterdiği başarılı performans nedeniyle uzun süredir İspanya Milli Takım Teknik Direktörü Luisa Aragones tarafından da izlediği ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak Getafe'nin resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Pernia, "Benim için büyük bir gün çünkü ben İspanya vatandaşlığını çok istiyordum. Çifte vatandaşlıkla Dünya Kupası'nda oynama şansı bana sonuna kadar açıldı" dedi.


2002 Güney Kore/Japonya Dünya Kupasını degerlendirmesini yapacağım hafta sonuna kadar...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
19 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İşte Rüya Takım
Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Carlos Alberto Parreira, bir ilke imza attı. Ünlü teknik adam, Almanya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'nda, 13 Haziran'da gerçekleştirecekleri Hırvatistan karşılaşmasında sahaya süreceği ilk 11'i şimdiden açıkladı. Teknik direktörlerin, kadrolarını maçtan sadece birkaç saat önce deklare etmesine alışkın olan futbol kamuoyu da, bu açıklama karşısında çok şaşırdı. Basın toplantısı düzenleyen Parreira, "Dünya Kupası'na başlayacak takım, elemeleri bitirecek olan ile aynı. Tutarlı ve istikrarlı davranacağız.
Ama gelişmelere göre değişiklik yapabiliriz" dedi.
< Resime gitmek için tıklayın >
'TEK YILDIZ O DEĞİL'

Grupta Hırvatistan, Japonya ve Avustralya ile birlikte yer alan sambacıların hocasının, 13 Haziran'daki maçta ilk 11'de görev vereceği oyuncular şunlar: Dida-Cafu, Juan, Lucio, Roberto Carlos-Emerson, Kaka, Ronaldinho, Ze Roberto-Adriano, Ronaldo. Dünya futbolunun en tehlikeli hücum ayakları Kaka, Ronaldinho, Ronaldo ve Adriano'yu beraber oynatacak olan Carlos Albirto Parreira sözlerini şöyle bitirdi: "Ronaldinho, Barcelona'daki yerinde oynayacak. Burada da tamamen özgür olacak. Ama Barcelona'da sahne sadece ona aitti. Brezilya'da başka yıldızlar da var."


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
19 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

Rooney'ye mucize gerek

İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Sven Goran Eriksson, yıldız futbolcu Wayne Rooney'nin ayağında birden fazla kırık olduğu ve Dünya Kupası'na yetişmesi için mucize gerektiği söyledi. FIFA da İngiltere'ye ilk maça 24 saat kalana dek oyuncu değiştirme hakkı tanıdı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
19 yıl
Yarbay

işte böyle topicler ragbet görmüyor maalesef. varsa yoksa federasyon, hakemler, vs vs vs.
ELLERİNE SAĞLIK DOSTUM


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
19 yıl
Yüzbaşı

artık hep beraber Brezilya yı destekleriz... Yazık oldu takımımıza.....


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
19 yıl
Yarbay

Bu stadları gördükten sonra iyi ki dünya kupası bizde yapılmıyor demek geliyor içimden.
kaç tane düzgün stadımız var, yukardakileri görünce oha falan oldum resmen...
etimizi budumuzu bilmeden işlere kalkışıyoruz...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
19 yıl
Yüzbaşı

çok güzel paylaşım teşekkürler


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
19 yıl
Yarbay

Favori takımım her zaman Arjantin daha sonra Hollanda.
Brezilya büyük favori tarihin en iyi kadrolarından birine sahip. bu yaz çok gusel geçecek.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
19 yıl
Teğmen

şampiyon belli 2.kim olucak bakalım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
19 yıl
Yarbay

sen neler yapmışsın öle, güzel konu olmuş saol


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
19 yıl
Yarbay

OO wolqaync kardes super olmuss ya site bu sefer insan anlıyo milli takımın onemini simdi o heyecanı yasamak varda beeeee Oysa oyle bakcaz millet oynıcakk off offff


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
19 yıl
Yüzbaşı

FIFA da İngiltere'ye ilk maça 24 saat kalana dek oyuncu değiştirme hakkı tanıdı.

bu da ilginç :) kurallar bile takımlara göre değişiyo valla ..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
19 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İspanya kadrosunu açıkladı!
Almanya'da düzenlenecek 2006 Dünya Kupası öncesi Milli Takımlar kadrolarını açıklamaya devam ediyor.

İspanya teknik direktörü Luis Aragones yaptığı basın toplantısında 27 kişilik Dünya Kupası kadrosunu açıkladı.

İşte İspanya'nın Dünya Kupası'nda mücadele edeceği kadrosu:

Kaleciler: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpool), Santiago Canizares (Valencia)

Defanslar: Antonio Lopez (Atletico Madrid), Pablo Ibanez (Atletico Madrid), Carles Puyol (Barcelona), Juanito (Real Betis), Asier del Horno (Chelsea), Joan Capdevila (Deportivo Coruna), Michel Salgado (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Carlos Marchena (Valencia), Javi Venta (Villarreal)

Orta sahalar: Cesc Fabregas (Arsenal), Jose Antonio Reyes (Arsenal), Andres Iniesta (Barcelona), Xavi (Barcelona), Joaquin (Real Betis), Luis Garcia (Liverpool), Xabi Alonso (Liverpool), David Albelda (Valencia), Ruben Baraja (Valencia), Marcos Senna (Villarreal)

Forvetler: Fernando Torres (Atletico Madrid), Fernando Morientes (Liverpool), Raul (Real Madrid), David Villa (Valencia)


Bu mesaja 2 cevap geldi.
R
19 yıl
Yarbay

Casillas

Salgado Puyol Juanito D.Horno

Joaquin Xavi(Cesc) X.Alonso L.Garcia

Reyes Raul

Sanırım ilk 11'leri böyle olur.



V
19 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

İngiltere McClaren'e emanet!

İngiltere Futbol Milli Takımı'nda, teknik direktörlük görevine Middlesbrough takımının menajeri Steve McClaren getirildi.

İngiltere Futbol Federasyonu (FA) tarafından yapılan açıklamaya göre, Almanya'da yapılacak 2006 Dünya Kupası Finalleri sonunda takımdaki görevi son bulacak olan teknik direktör Sven-Goran Eriksson'ın yerine Steve McClaren gelecek.

Daha önce yaklaşık 5 yıl Eriksson'ın asistanlığını yapan McClaren, 3 aydır devam eden teknik direktör arayışlarının cevabı oldu.

McClaren'in 4 yıllık sözleşmeye imza attığı ve 1 Ağustos 2006 tarihinde göreve başlayacağı belirtildi.

Kariyerinde, Manchester United'da Alex Ferguson ile 2 yıl çalışmış olan 45 yaşındaki Mcclaren, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu, bir teknik direktörün hayatı boyunca sahip olabileceği en büyük onur. Kariyerimin en parlak dönemini yaşıyorum. Middlesbrough'da harika vakit geçirdim. Oradaki herkese minnettarım, ancak bu reddedemeyeceğim bir teklif" diye konuştu.

İngiltere Milli Takımı'nda görev yapmış olan tek yabancı uyruklu teknik direktör olan İsveçli Eriksson ise, McClaren'in çok iyi bir futbol adamı olduğunu vurgulayarak, "Kendisi bir teknik direktör olarak mükemmeldir. Bu her zaman böyle oldu" dedi.


< Resime gitmek için tıklayın >

Portekiz'e rekor prim

Portekiz Futbol Federasyonu tarafından yapılan bir açıklama ile, Portekiz Milli Takımı'nın Dünya Kupası'nı kazanması halinde milli takım oyuncularına Portekiz tarihinin en büyük priminin verileceği ifade edildi. Portekiz Futbol Federasyonu Başkanı Gilberto Madail, Portekiz'de yayın yapan günlük Jornal de Noticias Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, ödenecek primin tutarı hakkında bilgi vermezken, "Sadece şunu söyleyebilirim ki güzel bir araba almalarına yetecek kadar prim vereceğiz" dedi. Portekiz'in günlük spor gazetesi Record ise, ismini açıklamadığı bir federasyon yetkilisine dayandırdığı haberinde, Portekiz'in kupayı kazanması halinde her bir futbolcuya 275 bin euro prim ödeneceğini iddia etti.

Bu arada Portekiz Milli Takım teknik Direktörü Luis Felipe Scolari, milli takım kadrosunu 15 Mayıs'ta açıklayacağını bildirdi. 2006 Dünya Kupası'nda D Grubu'nda Angola, İran ve Meksika ile birlikte mücadele edecek olan Portekiz, turnuvadaki ilk maçını 11 Haziran eski bir sömürgesi olan Angola ile oynayacak.


Eriksson Rooney'den vazgeçmiyor

İngiltere Milli Takımı'nın İsveçli Teknik Direktörü Sven Goran Eriksson, ayağından sakatlanan ve 2006 Dünya Kupası'nda forma giyme şansı mucizelere bağlı olan yıldız forvet Wayne Rooney'den vazgeçmedi. Eriksson, iki ayrı yerden kırığı olmasına karşın Rooney'yi Dünya Kupası kadrosuna alacağını açıkladı ve "Sadece final maçında oynayabilecek olsa dahi O'nu kadromda görmek istiyorum" dedi.


Kaynak:Superspor





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan. -- 6 Mayıs 2006; 23:37:46 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
V
19 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bence de

Casillas

Salgado Puyol Sergio Ramos Del Horno(ben olsam Antonio Lopez'i tercih ederdim)

Reyes Xabi Cesc Joaquin

F Torres Raul

Çok iyi kadro gerçekten.Bence Brezilya kadar kaliteleri var.David Villa,Morientes,Luis Garcia yedek kalabilir,ama hiç haketmiyorlar yedek kalmayı.



E
19 yıl
Yarbay

İspanyanın orta saha feci. Xavi de iyileşti

Forvettede Torres&Morientes off of


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
19 yıl
Çavuş

İspanya'da sakatlıkları varmı bilmem ama Vicente, Valeron, Exteberia ve Guti'nin kadroda olmayışı handikap. Fakat yinede eldeki kadrodan iddaalı bir kadro çıkar. Değinmek istediğim bir başka konuda Brezilya. Brezilya kuşkusuz en mükemmel kadroya sahip. Fakat Parreira, hazırlık maçlarında sahaya sürdüğü onbirlere ve açıkladığı kadroya bakarak eindeki malzemeden yeterince faydalanmadığını görüyorum. Çok yönlü düşünemiyor. Takımı kalıplaşmış bir onbirle oynatmakta ısrar eden bir teknik direktör. FB'deykende aynısını yapardı. Fikir açısından zengin olmadığını söyleyebilirim. Edmilson, Cris, Luisao gibi Şampiyonlar Ligi'nde takımlarının defansta sigortaları olmuş, takımlarını zirveye taşımış defans oyuncularının yerine hala, vasat bir oyuncu olan Juan veya R.Junior'u ilk onbirde düşünüyor olması ve Juninho'yu onbirde düşünmemesi bunun göstergesi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
19 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

İşte İngiltere Dünya Kupası kadrosu

2006 Dünya Kupası Finalleri'nde mücadele edecek olan İngiltere Milli Takımı'nda 23 kişilik kadro, Teknik Direktör Sven-Goran Eriksson tarafından açıklandı. Sven-Goran Eriksson, Almanya'ya götüreceği 23 kişilik kadroyu belirledi. İsveçli teknik adamın kadrosunda Arsenal'in henüz 17 yaşında olan genç golcüsü Theo Walcott, kendi takımında bile fazla forma şansı bulamamasına rağmen yer alırken, Aoran Lennon'da ilk kez milli takıma çağrıldı. Eriksson, Ledley King ve Darren Bent gibi isimlere kadrosunda yer vermeyerek uzmanları şaşırtırken, en büyük sürprizi ise, Jermain defoe'yu almayarak yaptı.
Dünya Kupası'na mücadele edecek olan İngiltere Milli Takımı'nın 23 kişilik kadrosu şöyle:
Kaleciler:
Paul Robinson (Tottenham),
David James (Manchester City),
Robert Green (Norwich City)
Savunma Oyuncuları:
Gary Neville (Manchester Utd),
Rio Ferdinand (Manchester Utd),
John Terry (Chelsea),
Ashley Cole (Arsenal),
Sol Campbell (Arsenal),
Jamie Carragher (Liverpool),
Wayne Bridge (Chelsea)
Orta Saha Oyuncuları:
David Beckham (Real Madrid/İspanya),
Michael Carrick (Tottenham),
Frank Lampard (Chelsea),
Steven Gerrard (Liverpool),
Owen Hargreaves (Bayern Münih/Almanya),
Jermaine Jenas (Tottenham),
Stewart Downing (Middlesbrough),
Joe Cole (Chelsea),
Aaron Lennon (Tottenham)
Forvet oyuncuları:
Michael Owen (Newcastle),
Peter Crouch (Liverpool),
Wayne Rooney (Manchester Utd),
Theo Walcott (Arsenal).

Şu kadroda Defoe niye olmaz anlamam.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan. -- 9 Mayıs 2006; 16:10:11 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
19 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

DK'nın en genç futbolcusu!

Teknik Direktör Sven-Goran Eriksson tarafından İngiltere Milli Takımı'na davet edilen Arsenal'in genç golcüsü Theo Walcott, 2006 Dünya Kupası Finalleri'nde forma giymesi halinde tarihe geçecek. Theo Walcott, Almanya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası Finalleri'nde takımının 10 Haziran'da Trinidad&Tobago maçında forması giymesi halinde 17 yaş ve 86 günle Dünya Kupaları tarihinde forma giyen en genç ikinci oyuncu unvanını elde edecek. Özellikle İngiltere'de kadroda bulunan golcülerden Manchester United'lı Wayne Rooney ve Newcastle United'dan Michael Owen'ın sakatlıklarının devam etmesi Walcott'un forma şansını yükselten etkenler olarak gösteriliyor.

Dünya Kupaları tarihinde, forma giyen en genç 5 futbolcu ise şöyle:

"1 - NORMAN WHITESIDE
Kuzey İrlanda
Doğum Tarihi: 07/051965
1982 Dünya Kupası'nda forma giyen ve güçlü yapısı ile dikkat çeken bu forvet oyuncusu takımının Yugoslavya ile oynadığı ve 0-0 berabere kaldığı maçta forma giydiğinde 17 yaş ve 41 gündeydi. Finallerden önce Manchester United'ın hiç forma şansı vermediği gen oyuncu, finaller boyunca takımı ile 5 maça çıktı

2 - SAMUEL ETO'O
Kamerun
Doğum Tarihi: 10/03/1981
Barcelona'nın yıldız golcüsü Eto'o, rekorlar kitabına, 1998 yılında Fransa'da düzenlenen Dünya Kupası Finalleri'nde girmeyi başarmıştı. Kamerun'un İtalya'ya 3-0 yenildiği grup maçının ikinci yarısında oyuna sonradan dahil olan Eto'o, 17 yaş 99 gündeydi.

3 - FEMI OPABUNMI
Nijerya
Doğum Tarihi: 03/03/1985
2002 yılında Japonya ve Güney Kore'nin organize ettiği finallerinde takımının İngiltere ile oynadığı maçta forma giyen Nijeryalı oyuncu, kupa tarihinin en genç üçüncü oyuncusu oluyordu. Nijerya İngiltere ile golsüz berabere kalıp elendiğinde Opabunmi 17 yaş ve 101 günlüktü.

4 - SALOMON OLEMBE
Kamerun
Doğum Tarihi: 08/12/1980
Kamerun Aslanları'nın Fransa 98'de Avusturya ile oynadığı ilk maçın son 25 dakikasında, teknik direktör Claude Le Roy tarafından sahaya sürülen Olembe, maç 1-1 sona erdiğinde 17 yaş 185 gündeydi.

5 - PELE
Brezilya
Doğum Tarihi: 23/10/1940
Dünya Kupaları tarihinin genç oyuncular açısından çığır açan ismi olmasının yanı sıra, bir Dünya Kupası'nı kaldıran da en genç futbolcu unvanının sahibi. 1958 Dünya Kupası Finalleri'nde takımının Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği SSCB ile oynadığı maçta 2 dakika oyunda kalmasına rağmen çektiği ilk şut direkte patlayınca dikkatleri üzerinde çekmişti. Pele, bu maçta forma giydiğinde 17 yaş 235 günlüktü ve futbolun 'siyah incisi' 1982 yılına kadar, kupa tarihinin en genç gol atan oyuncu unvanının da sahibiydi".





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan. -- 9 Mayıs 2006; 16:16:58 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.