Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
286
Tıklama
0
Öne Çıkarma
.
Z
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 4 Mayıs 2021; 11:54:0 >

S
5 yıl
Teğmen

Hocam kazan sistemi kombiden farklıdır. Sıcak su yada kalorifer her ne için kullanacaksanız ona uygun ekstra malzemeler gerekir.
Yeni bir kazan alıp hem tesisat hemde sıcak su için kullanacaksanız aşağı yukarı bir yardım alabilmeniz için mahal kaç m2? 2 banyo + kaç musluk var?
kesintisiz demişsiniz burası işyerimi 24 saat kesintisiz sıcak sumu gerekiyor (sürekli akan) yoksa aynı anda iki banyo kullanıldığında sorun yaşanmasın mı demek istediniz?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sportal -- 28 Nisan 2019; 1:32:37 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zortak
F
5 yıl
Yarbay

200 litre boyler ısı ihtiyacı (suyun 10 dereceden 50 dereceye ısıtılması düşünülerek) 9 kw civarıdır. Evin ısınması için gerekli kw üzerine 9-10 kw ekleyerek cihaz seçimi yapabilirsiniz. Kazan sisteminde kullanım sıcak suyu için boyler kullanmanız gerekli. 3 yollu motorlu vana ve boyler sensörü kullanmanız konforunuzu arttıracaktır, tavsiye ederim.



Z
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Müstakil evde oturuyorum. 400 m2, 4 banyo ve 8 musluk var. Anlık olarak sürekli ve kesintisiz sıcak su istiyorum.
Yani 2 veya 3 banyo kullandığında suyun sıcaklığı ve miktarı hiç düşmemeli.(3-4 saat sürekli sıcak suyun açık kalmasıyla bile)

Şu anda: 45 kw'lık kazan ve 30kw lık 200 litrelik boyler var. 2 banyo uzunca kullandığında sıcak suyun debisi düşüyor.

Bilmek istediğim kazanı 100-150 kw üzerine çıkarırsam anlık ısıtacağım kullanım suyu miktarını nasıl artırabilirim.(büyük boyler takmadan)

Evin ısınmasıyla ilgili bir sorunum zaten yok, sorduğum tamamen kullanım suyuyla alakalı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @aSKRaLL
S
5 yıl
Teğmen

Boyleri büyütmeden çözemezsiniz. Ayrıca Büyük kapasite bir kazan 15 bin civarı. Bunun yerine şöyle birşey önerebilirim

**300 Lt akümülasyon tankı (2000 civarı) + 1 adet sirkilasyon pompası (600 civarı) ıvır zıvır işçilik (2500 civarı) bunu mevcut boyler ile entegre edin mevcut kazan ısıtmaya yetmediği zamanlarda akümülasyon tankı devreye girip yetiştirecektir. Fakat 3-4 saat su kullanımı demek kazanın bu süre içerisinde yalnızca sıcak suya çalışması ve evin ısısının düşmesi demek bunu da belirtmekte fayda var.

** Maddi anlamda sorun yoksa komple sistemi değiştirebilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @zortak
Z
5 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Anladım tamamdır, yani normal kombilerdeki gibi çift eşanjör tarzı bir sistemi olan kazan yok, mevcut boylerle beraber kendi ısıttığı kullanım suyunu sisteme veremiyor, illaki boylerdeki serpantinlerin kullanım suyunu ısıtması gerekiyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @aSKRaLL
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.