Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
702
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Rusya - Ukrayna savaşı hakkında
C
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

iki taraftan 100er bin kişilik kayıp olmuş toplam 200k asker ölü. Sivil kayıp sayısı 6bin falan diyolar şaka gibi. gerçek sayı çok daha fazladır.

Kafa kafaya çatışma yok denecek kadar az. Ukrayna saldırıları genelde oyuncak dronla ufak şeyler atmak ve topçu ateşi şeklinde oluyor.

Rus kayıplarının büyük çoğunluğu ukraynalıların omuzdan attığı roketleri yiyen rus zırhlılarında oluyor

Rus birlikleri savaşmak konusunda motivasyonu düşük gözüküyor. Bu açığı paralı askerler ve çeçenler kapatıyor.

Çeçenlerin büyük kısmı eğitimli ve çatışma tecrübesi mevcut. Rus paralı birlikler ise savaşın başında etkiliydi ama sayıyı arttırmak için hapis mahkumlarını bile almaya başladılar bu durum disiplinli kalifiye asker oranını azalttı.

Amerikanın verdiği himars'lar ise sahada adeta oyun değiştirici oldu. Önceden dokunulmaz gibi olan rus karargahları ve büyük birlikler himarslarla yerle bir ediliyor.

Geçen gün bir rus üs bölgesi bunlarla vuruldu ortamı gördüm dümdüz olmuş ukraynaın iddasına 800 rus ölmüş. palavra sayı. o kadar değildir ama kaç kişi varsa ordan sağ çıkan olmaz

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Sırf giderayak 'fatih' olmak isteyen bir herif. Nelere mal oldu. Ama her türlü kaybetti ve halkına kaybettirdi. Hâlbuki Suriye'de ne büyük bir zafer kazanmıştı işg...
Yoruma Git
Yorumun Devamı PunisherLord - geçen yıl +3
W
geçen yıl
Yarbay

Ukrayna dümdüz oldu. Artık savaş bitse bile ülkeye dönüş yapılmaz. Zaten savaştan önce ekonomi bitikti. Şuan ülke dümdüz oldu. Tekrar ülkeyi baştan kurmaları lazım. Kuracak alt yapı yok. Sanayi yok, teknoloji yok, turizm yok, tarım yok. İş yok. Vatandaşların çoğu Avrupa'ya gitti, çok daha iyi yaşam koşullarında yaşıyorlar. Savaş bitse bile hiçbiri dönmez. Yaşlılar döner diyebilirsiniz, onlar bile rahatı bırakıp dümdüz olmuş ülkeye dönmez. Avrupa Birliği ülkenin kalkınması için destek verir, 50 yıl sonra ancak eski haline döner.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
geçen yıl
Yüzbaşı

Sırf giderayak 'fatih' olmak isteyen bir herif. Nelere mal oldu. Ama her türlü kaybetti ve halkına kaybettirdi. Hâlbuki Suriye'de ne büyük bir zafer kazanmıştı işgalcilere ve onların isbirlikcilerine karşı. Rus halkına üzülecek değilim. Beter olsunlar. Biz bile bu kadar körü körüne devletçi bir milletiz, ama Suriye'de ordumuzun, askerimizin daha fazla kayıp vermesini istemiyoruz pkk'ya karşı bile olsa, bunlar kardeş milletlerinin bunca acısını kasten istiyor. Neyse işte kazanan ABD oldu. Giderayak onlara güzellik yapmış oldu Putin efendi, kendini de Rusya'yı da bitirdi.

Edit: keşke bol bol Ukraynalı mülteci alsaydık. Kadınlar vs için demiyorum ya cidden kaliteli millet. Bu eski Sovyet/Yugoslavya milletleri harbi nitelikli insanlar. Bir de bizim milyonlarca aldiklarimiza bak. Kafamıza sikmakla eşdeğer yaptığımız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PunisherLord -- 7 Ocak 2023; 12:14:11 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
geçen yıl
Yarbay

Suriye'den beter olacak gelecekleri hala rusyayi yenecez diye gaza getiriyor yahudi komedyen zelinsky abim jssjsjzj

Ukraynaya yüz milyar dolardan fazla yardim yapildi ama savasta her şey para değil


< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Why Shy
H
geçen yıl
Yarbay

Putin savas acmasa nato Moskovaya 800km yani arabayla 8 saatlik uzaklığa gelecekti Rusya karadenizden yani sicak denizlerden guney limanlarindan atilacakti ayni bizim yunanla deniz sorunu yasadigimiz gibi sürekli Karadenizde tacize ugracakti bi ambargoyla iflahi kesilecekti bu savas rusya icin beka meselesidir ukrayna zaten 30 senelik devlet irak gibi Suriye gibi eyalet tipi bir devlet tarihsel derinligi yok

Rus halkının bizim kadar devletci olduğunu pek sanmiyorum bizde resmen devlet taparlik var bir kesimde



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @PunisherLord
E
geçen yıl
Binbaşı

Rusya ve küçük Rusya (eskiden Ukrayna’ya böyle denirmiş) kaybetti. Acaba kim kazandı.
Bizde de olayı futbol takımı taraftarlığına getiren garip bir güruh oluşmuş.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Y
geçen yıl
Yüzbaşı

Ukrayna savaştan önce bile çok fakir bir ülkeydi. Savaş bitiminde sanırım Afrika ülkeleri seviyesinde bir refahları olacak.


Ukrayna savaşı kazansa bile aldıkları yardım yüzünden en az 100-150 sene ABD'nin her dediğini yapmak zorunda. Buna bağımsızlık denir mi ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
geçen yıl
Yüzbaşı

Kirim'i zaten almamış mıydı? Ayrıca zaten sıcak bakmıyordu ki nato Ukrayna'nın üyeliğine. Ukrayna'yi hepten nato'ya iten de Putin. Zelenski iyi niyetli olmayabilir ama şerefsiz, Ukrayna'yi yıllardır Orta Asya'daki tikko Türki cumhuriyetler gibi sömürmeye kalkarsa Ukrayna halkı medeniyetsiz halk değil, tepkisi ağır olur.

Noldu şimdi iyi kötü tarafsız İsveç, Finlandiya da gitti. Karadeniz'de iflahi kesilecek miydi bilmem ama kuzeyde kesildi. Bu işgalin tek maksadı tarihe adını Ukrayna fatihi olarak yazdirmakti. Çok büyük bir ders aslında bizim gibi medeni olma yolundaki ülkeler için, üç kuruşluk vasat bir diktatörü bu denli güçlü kilarsan, onun açlığı doymaz, yine zararlı çıkan sen olursun.

Ha abd, nato kışkırttı mı bu savaşı, provoke etti mi, elbette ama kazanan da onlar oldu. Abd, nato taraftarı olmak da Rus, Çin taraftarı olmak kadar saçma ama bu işgal için asıl suçlu Ruslar ne yazik ki. Bin beter olurlar umarım, abd de onlar da.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hamza5806
P
geçen yıl
Yüzbaşı

Abd'den de tiksiniyorum, Ruslardan da ama birinin sömürgesi olacaksam abd'yi tercih ederim. Bir de onlara pek Ortadogululara yapılan muamele yapılmaz, çünkü Ukraynalilar da Avrupalı ve batılı. Bir de olay Rusya'ya tepki yani bilinçaltındaki bunca yıllık Sovyetler düşmanlığı. Bence Ukraynalılar Zelenski'yi iktidara getirmek harici her konuda en doğru kararı verdi ama işte bazen konjonktur seni mecbur bırakıyor. Bizim millet de konjonktür gereği, bilmeden de olsa bugunumuzu, yarinimizi ve hatta onlarca yılımızı çalan yanlış seçimler yapmadı mı? Putin efendi onları mecbur etti buna, en büyük kazığı da kendi milletine attı, ilerleyen yıllarda daha net göreceğiz Rus halkının başına gelecekleri.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Yurtsever1453
H
geçen yıl
Yarbay

Putinin adini tarihe yazdirmak için ukraynaya saldirdigini dusunmen cok garip bu kadar ucuk bi fikre yazacak bir sey bulamadim



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @PunisherLord
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.