C

Yarbay
08 Mart 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
8 üye
Görüntülenme (?)
209 (Bu ay: 3)
Gönderiler Hakkında
C
2 ay
İSTANBUL İÇİ EKRAN TAMİRİ YAPACAK YER ÖNERİSİ
Samsung C7 Pro telefonumun ekranı kırıldı. Ekranda görüntü yok ve dokunmatik çalışmıyor. Ama anakart sağlam çünkü bildirim sesi geliyor. Önerebileceğiniz bir tamirci var mı? Kadıköy de olabilir, giderim sorun değil.
C
geçen yıl
Travian Kingdoms satılık hesap
selamlar. com1x3 serverinde 3 köylü 1850 nüfuslu, saldırı gücü max Cermen hesap satılıktır. server başlayalı yaklaşık 2 hafta oldu. Hesap bol altınlıdır. İlgilenenler msj atabilir.
C
geçen yıl
ChatGPT güvenilir mi?
İlk çıktığında üye olucaktım ama üyelikde tel no istedi ben de kişisel verilerim konusunda biraz titizim o yüzden vazgeçtim. Ama merak da ediyorum. tel no versek sıkıntı olur mu, hacklenip numaramız ortalığa saçılır mı bişey olur mu?
C
geçen yıl
İstanbulda 50 yıllık binada oturuyorum
Oturduğumuz bina 1970lerde yapılmış. Semt ise risk haritalarının hepsinde kırmızı renkle gösterilen en riskli ilçeler arasında. Apartmanı yıktırıp tekrar yaptırmak için mütahitler daire başına 1 milyon 750bin tl para istiyor. Bunu veremeyiz. Dairenin tapusu babamın üstüne ve onu da ikna edemediğim için satıp başka yere taşınamıyoruz. İstanbul depremi hiç olmayacakmış gibi vurdumduymazlıkla nereye kadar yaşarız bilmiyorum ama biz göçüp gittikten sonra okuyanlara ders olması amacıyla bunları yazmak istedim. Çünkü muhtemelen depremin daha ilk saniyesinde yerle bir olacağız ve sırf taşınıp rahatımızı bozmak istemediğimiz için ölüp gidicez. Unutmayın, ÖNCE GÜVENLİK!
C
geçen yıl
Rusya - Ukrayna savaşı hakkında
iki taraftan 100er bin kişilik kayıp olmuş toplam 200k asker ölü. Sivil kayıp sayısı 6bin falan diyolar şaka gibi. gerçek sayı çok daha fazladır.

Kafa kafaya çatışma yok denecek kadar az. Ukrayna saldırıları genelde oyuncak dronla ufak şeyler atmak ve topçu ateşi şeklinde oluyor.

Rus kayıplarının büyük çoğunluğu ukraynalıların omuzdan attığı roketleri yiyen rus zırhlılarında oluyor

Rus birlikleri savaşmak konusunda motivasyonu düşük gözüküyor. Bu açığı paralı askerler ve çeçenler kapatıyor.

Çeçenlerin büyük kısmı eğitimli ve çatışma tecrübesi mevcut. Rus paralı birlikler ise savaşın başında etkiliydi ama sayıyı arttırmak için hapis mahkumlarını bile almaya başladılar bu durum disiplinli kalifiye asker oranını azalttı.

Amerikanın verdiği himars'lar ise sahada adeta oyun değiştirici oldu. Önceden dokunulmaz gibi olan rus karargahları ve büyük birlikler himarslarla yerle bir ediliyor.

Geçen gün bir rus üs bölgesi bunlarla vuruldu ortamı gördüm dümdüz olmuş ukraynaın iddasına 800 rus ölmüş. palavra sayı. o kadar değildir ama kaç kişi varsa ordan sağ çıkan olmaz

< Resime gitmek için tıklayın >
C
2 yıl
TP-Link modemi Kablonet modeme router olarak bağlamak
Merhaba. Elimde 2 tane cihaz var.

1) Turk Telekom'un verdiği VDSL bağlantıda kullanılan TP-Link VC220-G3U. Fazlalık olarak duruyor.

2) Şu an evde Kablonet'te kullandığım Netmaster CBW-383z4 modem.

Yapmak istediğim şey ise, Netmaster sadece interneti TP-Link'e aktaracak. TP-Link de IP dağıtacak ve kablosuz yayın yapacak.

Denediğim kurulum:

Netmaster'ın arayüz IP'si 192.168.0.1

Netmaster'da kablosuz yayını ve DHCP'yi kapattım

Netmaster'ı Bridge moda aldım.

Netmaster'ın LAN portundan Tp-Link'in WAN portuna ethernet bağladım.

Tp-Link'in arayüzüne girdim. (192.168.1.1)

Tp-Link'in çalışma modunu kablosuz yönlendirici moduna aldım.

Tplink'de WAN ayarlarına girip Köprü moduna aldım.

Tp-Link'in DHCP ve kablosuz yayınını açtım, DNS'ini 8.8.8.8 yaptım.

Tüm bunlardan sonra Tp-Link üzerinden ağa bağlanabildim fakat ne kablolu ne kablosuz internete çıkamıyorum Google filan hiçbir şey açılmıyor.

Soru şu, nerede hata yapıyorum?
C
2 yıl
Dronelar olmasa Ukrayna 3 gün dayanamaz
Küçük oyuncak dronlara havan topu bağlamışlar siperin içinde uyuyan rus askerlerinin üstüne atıyorlar. Kanım dondu yaw. Adam uykusunda gitti. Geleceğin savaşları hatta şimdiden bile büyük çaplı çatışmaların hepsinde irili ufaklı dronlar mutlaka kullanılıyor. Bunları önleme sistemleri var TSK elektronik muharebe konusunda çok daha fazla yatırım ve arge yapmalı.
C
2 yıl
Yunanistan gerginliği hakkında
Bunların deli gibi silahlandığını, sürekli ihale açarak avrupa ülkelerinden modern ağır silahlar aldığını ve özellikle F35leri aldıktan sonra bi taraflarının çok kalktığını aylar önce yazdım.

1 yıl önce önlem almaya başlasaydık şimdi atar gider yapmak zorunda kalmayacaktk. Neyse diplomasi tıkanmış gözüküyor, başka çare yoksa askeri çözüm ortaya çıkıyor fakat bişeye dikkat çekmek istiyorum.

Ulusal çıkarlarımız söz konusu olduğunda iktidar, muhalefet gibi şeyler rafa kalkar herkes birlik olur. En azından öyle olması gerekir ama hala yüzbin senedir bitmeyen seçim, oy, iktidar muhabbetleri dönüyor.

Milli meselelerde bu tür kavramları bırakın arkadaşlar.

Yunanistan kim ki ya 1 avuç nufusu var demeyin. Artık savaşlarda sayıya bakılmıyor. Yunanın arkasında avrupa Birliği ve amerika var. Bizim kimsemiz yok üstelik uzun soluklu bir savaşı ekonomik olarak kaldıracak durumda değiliz.

Lütfen durumun ciddiyetinin farkına varın.
C
2 yıl
Şu Hayatta Tek Derdim Hiç Derdimin Olmaması
lüx cafelerin restoranların önünden geçerken bazen bakıyorum, insanlar o kadar mutsuzki hayatlarının ne kadar b*ktan olduğunu 45 dakikalığına unutmak için 30 liraya kaffe içiyo ve yarısı içilmiş karton bardağın 40 tane fotosunu çekip instaya koyuyo. bende tam tersi kıyamet kopsa umrumda deil, deprem olurken millet çıldırıyor ben kulaklığımı bile çıkarmıyorum çevremdekiler nası bu kadar gamsız rahat olabiliyosun diyo bazen bunu nasıl çözerim diye düşünüorum sonra amaaan banane neysem oyum diyip geçiyorum 3 günlük dünya valla hicbişeyi kafaya takamam
C
2 yıl
Köydeyim çok sıkıldım aktivite yok
1.5 aydır köydeyim. tatile geldik ev tuttuk ilk bikaç gün kafa dinledim güzeldi. Bi akrabamızın hayvanları var 70 tavuk bikaç koç, meyve sebze falan bunlarla uğraşıyorum ama bi yerden sonra sıkıyor. Bi sağlık sorunumuz çıktı, evimize de geri dönemiyoruz. Telefon bile çekmiyor. Allahtan internet bağlattık online oyun oynuyom.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.