Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
924
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Uzaktan kumandali araba devre arizasi
Z
8 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Oğlumun uzaktan kumandali 12 volt dört çeker arabasinin devresi yandi. Araba üzerindeki devre kartini elektronikcilere götürdüm. Yanan transistorlerin numarasini bulamadiklari icin degistiremiyeceklerini soylediler. Acaba bu numaralari bulabilmenin bir yolu varmidir? Ekleyebilirsem resimlerini koyacağım. Simdiden Teşekkürler.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
8 yıl
Yarbay

Bu gibi devrelerde s8050-8550 (c8050-8550) veya s9014 ....türevleri kullanılmakta. Devre bc serisi transistörler ile de çalıştırılabilir.Önemli olan transistör tipi (pnp-npn) ve çekilen akımdır



Y
8 yıl
Yüzbaşı

sanki 2 li şekilde tr ler röleleri sürmek için darlington baglantı yapılmış gibi geldi bana. alt kısımdan bağlantılarına bakarak dediginiz gibi npn pnp tipi transistör ile röleler sürülebilir. başka arıza yoksa tabiki



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Z
8 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Saglam tr lerden biri s8050 digeri s8850 zaten. Arizalilarda onlardandir buyuk ihtimalle. Ancak hangidi s8050 hangisi s8850 oldugu devre uzerinden bulunabilirmi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.