Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1478
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Xbox Live Türk Oyuncu Bulma ve Etkinlik Takip Etme Sistemleri
D
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar Türkiye'deki aktif Xbox topluluk sitelerinden olan xboxturkiye.org'un sahibiyim, yıllardır DH'de de takılırım bilen bilir. Reklam olmasın diye daha önce konuyla ilgili hiç başlık açmamıştım ancak buradaki oyuncuların da işine yarayacağını düşündüğüm için yeni geliştirdiğimiz iki sistemi size de tanıtmak istedim.



Bunların birincisi Oyuncu Bulma sistemi. Xbox 360 ve Xbox One için güncel ve aktif oyunların bulunduğu iki oyun kütüphanemiz var. Elinizde bulunan ve LIVE'da beraber oyun oynamak için arkadaş aradığınız oyunların sayfasına o oyunun kapağına tıklayarak geçiş yapıyorsunuz.

Xbox 360 Oyun Kütüphanesi:http://xboxturkiye.org/forum/xbox-360-oyun-kutuphanesi.php

Xbox One Oyun Kütüphanesi:http://xboxturkiye.org/forum/xbox-one-oyun-kutuphanesi.php



Oyun Detayları sayfası kütüphaneden bir oyun seçtiğiniz zaman açılır ve o oyun ile ilgili bilgi verir. Bu sayfada oyunu birlikte oynamak isteyen ve listeye adını ekleyen oyuncuları görebilir ve Gamertag'lerine tıklayarak yeni açılan sayfada Xbox LIVE üzerinden arkadaş olarak ekleyebilirsiniz. Siz de o oyunu oynayacak arkadaş arıyorsanız "Beni Listeye Ekle!" butonuna tıklayarak kendinizi listeye ekleyebilirsiniz. Eğer vazgeçerseniz veya örneğin oyunu satarsanız tam tersi şekilde "Beni Listeden Çıkar!" butonuna tıklayarak kendinizi listeden silebilirsiniz.



Son olarak da normal Profil sayfasında eklediğiniz oyunlar "Birlikte Oynamak İstediği Oyunlar" başlığı altında yer alıyor ve arkadaş aradığınız oyunlar burada listeleniyor, bir nevi oyun kütüphaneniz de profilinizde yer almış oluyor.



İkincisi ise Etkinlik Takip Etme sistemi. Etkinlik sistemimiz sayesinde Xbox 360 ve Xbox One oyun kütüphanelerimizde bulunan oyunlar için yeni etkinlikler oluşturabilir veya var olan etkinliklere adınızı yazdırabilirsiniz. Bu sistemi bu hafta hayata geçirdiğimiz için henüz biraz boş.



Ayrıca aktif etkinliği bulunan oyunların sayfasında bu etkinliklerin bir listesi bulunuyor. Etkinlik açılınca oyunu takip edenlere bildirim göndermeyi de düşünüyoruz, ancak bu henüz geliştirme aşamasında.



Bir ara Google Docs kullanarak Türk oyuncu listesi yapılmaya çalışıyordu ama sanırım uğraştırıcı olduğu için iptal oldu. Bu sistemleri geliştirirken Türkiye'de oyuncusu az olan Xbox platformuna biraz daha can vermeyi, insanların arkadaş bulmasını daha kolaylaştırmayı hedefledik. Umarım sizlerin de işine yarar.

İyi akşamlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dnzprmksz -- 6 Şubat 2015; 19:12:18 >

M
9 yıl
Binbaşı

güzel sistem olmuş.. elinize sağlık

ancak site ile ilgili olarak bir kaç lafım olacak. hata bir bile olabilir..

içerik çok az hocam :) (gerçi içerik değilde üye sayısı - yoğunluk yok sitede. )


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Teşekkür ederim, o konuda da haklısınız. Bir ara iyiydi ama eski formu kaybettik maalesef. İnteraktifliği arttırıp bu tarz sistemlerle de oyuncuların işini kolaylaştırarak biraz hareketlendirmeye çalışıyoruz ama istediğimiz ivmeyi yakalayamadık :(


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mstfyldz.bjk
J
9 yıl
Binbaşı

Güzel sistem elinize sağlık.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.