R

Binbaşı
22 Mayıs 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
102 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
R
4 yıl
FTTH akşam saatlerinde yükselen ping ve düşen hız
Merhaba
D-Smart üzerinden TTNET'in getirdiği GPON ve router ile eve kadar fiber kullanıcısıyım, 10 veya 100'lü ip havuzu dışında olmama rağmen son dönemde akşam saatlerinde internet hızımda dramatik bir düşme ve ping artışı var. World of Warcraft serverına tracer route sonucumu aşağı ekliyorum. Sorunun kaynağı ile ilgili fikir verebilirseniz sevinirim.

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
R
4 yıl
EVGA GTX 980Ti alev aldı
Merhaba, bilgisayarımda ara sıra kapanıp açılmama sorunu vardı, belli bir süre ellemedikten sonra açılıyordu. Ancak bir gün yine kapandı ve açılmadı. Ben de gidip yeni bir PSU aldım. O PSU'yu da kullanırken 4-5 saat sonra bilgisayar yine kapandı ve açılmadı. Aldığım yere iade ettim ve ürün kontrol edildi, arızalı diyerek değişim yaptılar. Bu kez başka marka aldım, sisteme montajını yaptım ve güç düğmesine basmamla birlikte ekran kartından alev çıktı. Bilgisayarı hemen kapattım ve ekran kartımın son durumu şu şekildedir. Bu durumun nedeni ne olabilir, sizce bu kartın tamiri mümkün mü veya yeni bir kart alsam bu tarz bir şey yaşar mıyım?

Not: İlk kullandığım PSU bronz serisi Cooler Master'dı yaklaşık 4 sene sorunsuz kullandım, ikinci aldığım ve bozulan da Cooler Master'dı. Şu anda en son aldığım ise Thermaltake. Hepsi 750 Watt.

< Resime gitmek için tıklayın >
R
6 yıl
2018 Mercedes-Benz A-Serisi 2 Şubat\u0027ta geliyor
Şu ana kadar pek çok casus fotoğraf ve teaser ile karşımıza çıkan yeni nesil A-Serisi için bekleyiş sona eriyor. Alman üretici kompakt hatchback modelinin üstündeki örtüyü 2 Şubat tarihinde Amsterdam'da düzenleyeceği özel bir etkinlikle kaldıracak. Bu etkinliği takiben modelin kamuoyuna ilk canlı gösterimi de Mart ayındaki 2018 Cenevre Fuarında gerçekleşecek.
 
Önümüzdeki haftayı bekleyemeyenler için Mercedes, yeni aracın ön tasarımını ortaya çıkaran bir teaser görsel yayınladı. Kamuflajsız olması nedeniyle aracın ön tasarımı hakkında kafalarda büyük ölçüde bir fikir oluşturan görselde aracın yeni CLS'den önemli ölçüde izler taşıdığı gözlemleniyor.
 
Öncesinde ortaya çıkan pek çok casus görselle aracın genel hatları hakkında bilgi sahibi olunurken, aracın resmi görselleri yayınlanınca çok da büyük bir şaşkınlık yaşanmayacak. İç kısımda markanın yeni MBUX arayüzüne yer verilirken, en yüksek donanım seviyesinde 2 adet 10,25 inç boyutlu dijital ekran yer alacak.
 
Konsolun yanı sıra kabinde de büyük değişiklikler yapılırken, yeni A-Serisi yolcu ve eşyaları için çok daha fazla bir alan sunacak. Mercedes-Benz'in MFA platformu üzerine geliştirilen yeni A Serisinde 300 beygirlik A35 ve daha güçlü bir A45 modelleri de yer alacak.
 
 
R
6 yıl
Audi emisyon hilesine sahip 127 bin aracını geri çağıracak
Alman otomotiv denetleme kurumu KBA, Audi'nin Euro 6 motoruna sahip modellerinde emisyon hilesi yazılımı olduğunu açıklayarak, firmanın 127 bin aracını geri çağırmasını talep etti.
 
Alman gazetesi Bild am Sonntag'ın haberine göre Audi'nin emisyon hilesine sahip olan araçlarının yazılım düzeltmesi ile ilgili planını 2 Şubat tarihine kadar KBA'ya bildirmesi isteniyor. Konuyla ilgili Audi tarafından cevap verilirken, cevapta firmanın 2017 ortalarında duyurduğu 850 bin araçlık geri çağırmanın bu araçları da kapsadığı belirtiliyor.
 
Audi tarafından söz konusu araçların motor kontrol yazılımının tamamen revize edilip, test edilerek KBA'nın onayına sunulacağı belirtiliyor. Söz konusu hileli yazılım Audi'nin güncel V6 TDI motorlarını kapsıyor.
 
R
6 yıl
Tesla Model 3\u0027ün çift motor tasarımı sızdırıldı
Model 3 için çevrim içi tasarım stüdyosunu güncelleyen Tesla, aracın bazı önemli seçeneklerini henüz bu platforma getirmemiş durumda. Bu eksikler arasında en önemlilerden birisini aracın dört tekerden çekiş sağlayan çift motor tasarımı oluşturuyor. Modelin merakla beklenen bu motor yerleşimi tasarım stüdyosu güncellemesinde sızdırıldı.
 
Soğuk iklimli bölgeler için olmazsa olmazlardan olan dört tekerden çekiş sistemi, diğer bölgelerde de öylesine rağbet görüyordu ki Tesla, Model S ve Model X'lerin bütün versiyonlarında bu özelliği standart hale getirdi. Dört tekerden çekişi her iki aksa da birer motor yerleştirerek sağlayan Tesla, bu sayede daha iyi bir güç optimizasyonu ve her koşulda daha uygun bir kullanım imkanı sağlıyor.
 
Bunun yanında daha yüksek verimlilik nedeniyle daha uzun menzil de sunan çift motorlu Model S ve Model X'ler, hızlanma konusunda da çok daha başarılı durumda. Aynı durumun Model 3 için de geçerli olacağı söylenebilir.
 
Tesla'nın yeni hazırladığı tasarım stüdyosu kodları arasından sızdırılan çift motor tasarımı görseli 2018'in bahar döneminde piyasada olacak versiyonda arkaya oranla önde daha ufak ve daha güçsüz bir motorun var olacağını işaret ediyor.
 
R
6 yıl
Peugeot, ABD pazarına dönüşü için elektrikli araç modellerini arttıracak



Fransız otomobil üreticisi Peugeot, Amerika pazarına dönüşünü ve 2025 yılında tamamen elektrikli araç serisine sahip olmasını içeren bir takım önemli gelecek planlarını duyurdu. Otomotiv Haberleri Dünya Kongresi'nde konuşan Peugeot CEO'su Carlos Tavares, şirketin GM'den Opel ve Vauxhall markalarını almasının arkasında başta 20 yıl önce terk ettiği ABD olmak üzere küresel pazarda etkili olmak olduğunu açıkladı.



Ayrıca Bkz.BMW'den tartışmalı karar: Apple CarPlay yıllık 80 dolara sunulacak



Bu bağlamda Mercedes-Benz'in adımlarının benzerini yapacak olan üretici, bütün model serilerine hibrit veya tam elektrikli versiyonlar kazandıracak. Diğer otomobil markaları da bu tarz adımlar atarken, Toyota'nın 2020 başlarına kadar 10 elektrikli araç modeli sunma planı, GM'nin ise aynı süreçte 20 elektrikli model planı yer alıyor.



Markanın diğer bir planını daha açıklayan Tavares, 2030 yılına kadar modellerinin %80'inin belirli koşullarda kendini sürebileceğini belirtirken, %10'unun ise tamamen otonom sürüşe sahip olacağını vurguluyor. Şirket Amerika pazarından ayrılışına neden olarak müşterilerin değişen zevklerini gösterirken, atacağı adımlarla tekrar müşteri ilgisini üzerine çekeceğine inanıyor.


R
6 yıl
BMW Grubu 2017 yılını rekor satış adetiyle kapadı
BMW Grubu, 2017 yılına ait satış bilgilerini yayınladı. Geçtiğimiz 12 aylık süreç şirket için oldukça parlak geçmiş. Duyuru metninde "BMW Grubu dünyanın lider premium otomotiv şirketi olarak konumunu tazeliyor" cümlesi geçerken, bu açıklamada ufak bir aldatmaca yer alıyor.
 
Duyuruda BMW, Mini, Rolls-Royce ve BMW Motorrad olmak üzere grubun bütün markalarının satış adeti belirtilirken, yalnızca BMW markasına bakınca şirketin geçtiğimiz yıla oranlar yüzde 4,2'lik artışla 2.088.283 adetlik teslimat yaptığı gözlemleniyor. Bir diğer yanda ise ezeli rakibi Mercedes-Benz'in önceki yıla göre yüzde 9,9 artışla 2.289.344 adetlik satışı yer alıyor. Bu rakamları göz önüne alırsak BMW'nin ezeli rakibinin gerisinde kaldığı ve Mercedes-Benz'in en çok satan premium araç üreticisi olduğu sonucu ortaya çıkıyor.
 
BMW'nin raporunun detaylarına inecek olursak; X-Serisi modellerinin satışların artışında önemli bir paya sahip olduğunu görüyoruz. Şirket bu seneki SUV satışlarını geçtiğimiz yıla göre yüzde 9,6 arttırmayı başarmış. Grubun ikinci en çok satan markası Mini olurken, şirket 2017'de tüm zamanlarının en çok satışına ulaşmış. 2016'ya oranda yüzde 3,2 artış yakalayan üretici toplamda 371.881 adetlik satış yapmış.
 
Grubun bütün markalarının artışına rağmen yılı düşüşle kapatan Rolls-Royce, 50 ülkede toplamda 3.362 adetlik satışa ulaşarak önceki yıla oranla yüzde 16,2 düşüş yaşamış.
 
R
6 yıl
Anker\u0027in Bluetooth şarj cihazı Alexa\u0027yı otomobillere getiriyor
Bazı otomobil üreticileri hali hazırda Amazon'un ünlü sesli asistanı Alexa'yı araçlarına entegre etmeyi planlıyor, ancak Alexa'yı yol arkadaşı olarak kullanmak için yeni bir araba almanıza hiç de gerek yok. CES 2018 kapsamında yeni bir Bluetooth akıllı şarj cihazı duyuran Anker, sunduğu bu cihaz ile Alexa'yı Bluetooth 4.0 A2DP desteğine sahip araçlara getiriyor. Bu teknolojinin 2010 başlarından beri piyasada olduğunu düşünürsek, son birkaç senede satılan araçlarda bu teknolojinin yer alma olasılığı oldukça yüksek.
 
Roav Viva ismi yerilen yeni ürün Alexa ile yapılabilen; hava durumunu öğrenme, yemek siparişi verme, müzik dinleme gibi özelliklerin yanı sıra Google Maps, Apple Maps ve Waze uygulamaları üzerinden de sesli yol tarifi almaya olanak sağlıyor. Çakmaklık girişine bağlı olarak şarj cihazı olarak da kullanılan Roav Viva, aynı anda iki cihazı şarj edebiliyor. Anker'in oldukça hızlı PowerIQ şarj teknolojisine sahip olan ürün, kısa yolculuklarda bile cihazların hızlıca şarj olmasını sağlıyor.
 
Hem Android hem de iPhone cihazları ile uyumlu olan Roav Viva, bütün bu teknolojiler için 50 dolar fiyat talep ederken, ürün Amazon ABD sayfası üzerinden ön siparişe sunulmuş durumda.
 
R
6 yıl
Intel otonom sürüş için 2018\u0027de önemli adımlar atacak

Otonom sürüş alanındaki önemli firmalardan olan MobilEye'ı satın alma işlemlerini tamamlayan Intel, kısa süre içerisinde pazarda ağırlığını hissettirmek istiyor. Öyle ki bu sene içerisinde MobilEye'ın Road Experiment Management (REM) isimli yarı otonom sürüş sistemini bazı otomobillerde görebiliriz.

 


11 adet otomobil üreticisi ile anlaşma imzalayan Intel, bu üreticilerin 2018 ve 2019 yıllarında piyasaya süreceği bazı modellerinde MobilEye'ın geliştirdiği 2. seviye ve üzeri otonom sürüş özelliklerine yer verecek. Bu teknoloji araçların yarı otonom teknolojisine kavuşup basit bir şekilde frenleme, yön verme ve hızlanma hareketlerini yapabilmelerini sağlayacak. REM'in asıl amacı olan tam otonom sürüşe kıyasla basit bir durum olsa da, önemli bir adım olarak görülebilir.

 

Bunun yanısıra otonom sürüş sistemlerinde kullanılacak gerçek zamanlı haritalar için veri toplayacak olan MobilEye ve Intel ikilisi bu veriyi şu anda yollarda olan 2 milyon araçta yer alan MobilEye'ın EyeQ4 çipi aracılığıyla toplayacak. Araçlardaki sensörlerden aldığı verilerle HD haritalar oluşturacak olan çip o anki yol koşullarını paylaşacak.

 

Çin'in en büyük otomotiv üreticisi ve aynı zamanda Volkswagen'in ülkedeki ortağı olan SAIC ile de birliktelik kuran Intel, bu sayede Çin'de de bir varlığa sahip olacak ve gelecek birlikteliklere kapı açmış olacak.

R
6 yıl
Volkswagen araçlarında yapay zeka için NVIDIA ile çalışıyor
Geçtiğimiz yılın CES etkinliğide Toyota'nın Yui isimli yapay zekasını tanıtması sonrası Volkswagen de gelecek modelleri için akıllı bir kopilot sistemi geliştirme üzerine konuşuyordu. Firma bu yılın CES etkinliğinde bu planını hayata geçirmek için NVIDIA ile bir ortaklık oluşturacağının duyurusunu yaptı.
 
Duyuru iki firma tarafından NVIDIA'nın basın etkinliğinde gerçekleşirken, etkinlikte Volkswagen'in elektrikli van modeli I.D. Buzz da yer aldı. İki şirket otomobilin hem içinden hem de dışından veri toplayacak "Akıllı Kopilot" sistemi üzerinde çalışacaklarını söyledi. Geliştirecekleri sistem el hareketleri ve sesli komutları, sürücünün bilgilerini öğrenen bir yapay zeka ile birleştirecek ve yapay zekaya sahip bir asistan ortaya çıkacak.
 
Markanın 2022 yılında piyasaya süreceği I.D. Buzz modelinin bu yapay zeka sistemine sahip olarak gelmesi bekleniyor.
 
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.