S

Yüzbaşı
04 Mayıs 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
103 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
3 yıl
Pegasus online check-in hatası
Yeşil pasaport ve aşı kartı ile Budapeşte ye girmeyi planlıyorum. Son zamanlarda sorunsuz gieiş yapan bir kaç kişi ile görüştüm. Problem yok gibi görülüyor. Uçuşa 27-28 saat civarı bir zaman kaldı . 48 saat önceden online check -in yapmaya calısıyorum. Pasaport türü special olarak seçmeme ve pasaport numarasıyla son geçerlilik tarihini düzgün bir şekilde girmeme rağmen hata alıyorum. Vize yada oturum izni var / yok seçeneğini her iki türlüde işaretleyerek denedim ama nafile . Hava limanına gittim görevli bilet satış ofisine yönlendirdi oradaki görevli ise check in 3 saat önceden burada yapılır dedi. Bi kıllanmadım değil yani. Aranızda aynı tecrübeyi yaşayan var mı ?
< Resime gitmek için tıklayın >
S
3 yıl
Şu günlerde Budapeşte ye giden var mı?
Prag a aldığımız biletleri netlik oluşmadığı için Budapeşte olarak değiştirdik. 31 temmuzda uçuşumuz var. Malumunuz Macaristan karşılıklı aşı sertifikalarinin tanınması hususunda Türkiye ile de anlaşma imzaladı . Ve yakın zamanda büyük bir spor organizasyonunun Macaristan ayağında tribünler tıklım tıklım doldu. Aşılı ve yeşil pasaport lu bir TC vatandasi olarak Budapeşte ye turistik amaçlı giriş yapıp yapmadığımı Macar konsolosluğu na da sordum . Sorun yok diyorlar . Bizatihi gitmiş birilerinden duymadan için rahat etmeyecek . Iki aile çoluk çocuk kapıdan geri dönmek kötü olur.
S
3 yıl
Avusturya ya turistik seyahat mümkün mü?
Avusturya yakın zamanda sinovac ile çift doz aşılanmış vatandaşların ülkeye girişte sıkıntı yaşamayacağına dair bir karara varmış . Hiç Avusturyaya turistik amaçlı seyahat eden oldu mu ? Yeşil pasaport var turistik amaçlı gitsek kapıdan kovarlar mı ?
S
3 yıl
AB içinde kara yoluyla sınır geçişleri ne alemde ?
Çekya ya agustos için bilet almıştık fakat malum ülkemiz ile sırbistan macaristan bulgaristan yunanistan gibi ülkeler arasında aşı anlaşması imzalandı. Acaba diyorum gidiş biletlerini budapeşte olarak değiştirsek dönüşte praqdan olsa macaristan çekya kara yolunu özel araçla geçerken sıkıntı çıkar mı ? Pandemi öncesi bazen AB ülkeleri arası geçişlerde otobüsleri durdurup pasaport kontrolleri yapılıyordu. Son zamanlarda deneyimleyen oldu mu ?
S
4 yıl
Oneplus one Vodafone 4 G sıkıntısı .
Eski telefonum oneplus one i annem kullanıyor. TTkom avantajları bitince Vodafone a geçtik geçmez olaydık . 4 G olayı gitti . Whatsap tan yazisabiliyor görüntülü arama olmuyor Facebook YouTube çoğu zaman gidik. Anladığım kadarıyla 4G de sıkıntı oluyor ama 2g yada 3g den bağlanıyor ama zaten o hızlar hiç bir işe yaramıyor. Müşteri hizmetlerinden VoLte yi kapattirdik genel bir güncelleme yaptırdık nafile . Vodafone bayiiden yeni sim kart temin edildi çözüm yok. Dediklerine göre kart telefon bayisindeki diğer telefonlarda hatasız çalışıyor bizim oneplus one da internet yok . Denemedigimiz apn ayarı kalmadı . Ben uzakta oturduğum için tüm bunlar telefon bayiideki görevli ve eş dost akraba yardımıyla denendi . Benim telefona ulaşıp kurcalama imkanım olmadı. Hatırladığım kadarıyla önceki dönemlerde bu telefonla yine Vodafone hat sorunsuz çalışıyordu. Hatta babamda oneplus 2 var sim kart ona takıldı sonuç aynı . Ne yapılabilir bu konuda . Biliyorum telefon eski ama kırığı çıkığı yok. Rom vs işleri bu sıkıntıyı çözer mi ? Vodafone da artık oneplus 1 yada 2 gibi telefonlarda bazı özellikleri kısıtlanmış olabilir mi? İlk baş olmaz öyle saçma şey diye düşündüm ama bir çok şey denendi sonuç bu. Saygıdeğer forum ahalisinin fikirlerine ihtiyacım var.
S
4 yıl
Uğur Nakliyat adamı kanser eder.
Şikayetvar a yazdığımı aynen kopyalıyorum ki kimse mağdur olmasın :

Sakarya'dan Mardin'e ev taşımak için Baran Nakliyat ( Veli Baran) firması ile anlaştım. Perşembe günü Uğur Nakliyat a ait kamyon evime geldi Veli Beyi aradım her türlü sorumluluğun kendinde olduğunu hiçbir problem çıkmayacağını söyledi. Tüm planınızı programınızı yapmışsınız artık el mahkum bir şey diyemiyorsunuz. Evi yüklediler bende ailecek kara yoluyla Mersin'e giderek firmanın ulaşmasını beklemek için 1-2 gün kayınçoyu ziyaret ettim. ( salgın nedeniyle çocuk çoluk otelde kalamıyorsunuz) 2 gün geçti arıyoruz ha çıktı ha çıkacak diye oyalıyorlar. Eşyaları İstanbul a götürüp büyük bir tira aktarmışlar 2-3 daire aynı anda taşımak için. Bunu zaten tahmin ettiğim için birşey demedim sonuçta maliyet meselesi. Ama 4-5 gün geçti hala oyalıyorlar depo sorumluları Murat denilen adamı arıyorum telefonca terbiyesizce konuşup Devamlı yalan söylüyor. Ertesi gün tekrar arıyorum bu sefer gariban şoför lere amelelere açtırıp onlara yalan söylettiriyor velhasıl kelam akıl sağlığımızı ailecek yitirmenin kıyısına geldiğimizde emniyetten değerli bir büyüğümüzü ve avukatımı devreye sokarak güç bela kurtardık eşyalarımızı. Bir iki tencere kaybolmuş hiç umurumda değil. Katil olmadığıma şükrediyorum. Bir de eşyaları getiren emekçi şoförlere paranın tamamını almadan kamyonu boşaltmayın diye tembihlemiş. Ugur Nakliyat Depo sorumlusu Murat. Sana sesleniyorum. Bende kimsenin 1 kuruşu dahi kalmaz herkesi kendin gibi sanma. Yalan söyleme dalında kimse seninle yarışamaz. Siz siz olun aklınızı kaybetmek istemiyorsanız Ugur Nakliyat tan uzak durun.
S
6 yıl
HDMI ile PC TV bağlantısında parazit
Mütevazi bir sistem topladım. (Gigabyte a320m s2h. / Ryzen 3 2200g / hyperx predator 4+4 ram / M2 ssd. ) Yumatu marka TV de 10 gün kadar kullandım saat başı 1 defa parazit oluyor yada hiç olmuyordu fakat PC yi Samsung TV ye bağladım parazitten görüntü alamıyorum. Video linkini ekliyorumhttps://youtu.be/M7CebVbq5nU
Siz değerli forum sakinlerinden öneriler bekliyorum.
Not: TV ye laptop aynı kablodan problemsiz olarak bağlanıyor.
Not: Son bios update yapıldı.
Not: Son Radeon Vega 8 driver yüklü.
Not: TV nin envai çeşit HDMI portu denendi
Not: Elimde dvi kablo yok olunca onunla da denerim
S
10 yıl
İZMİR DE KIR DÜĞÜNÜ MEKANI LAZIM
deniz kenarı yada güzel ve büyük havuzu olan tercihen sakin bir semt te mekan önerilerinize ihtiyacım var teşekkürler
S
10 yıl
monitör ile kablolu tv
lcd monitör kablo tv yayınlarını almak için kullanılabilir mi?
öncelikle ben kendi anladıklarımı söyliyim


karasal yayın yani bildiğimiz anten girişi harici tv box a bağlanarak (mesela herhangi bir aver tv box) tv box ın da vga yada varsa hdmı çıkışından monitöre bağlantı kurularak izlenebilir çünkü tv box dediğimiz kutunun içinde dvb-t (karasal yayın ) tuner i vardır

ikinci olarak dvb-s dediğimiz digital uydu yayınlarını monitöre bağlamak için vga hdmı yada dvı çıkışı olan bir uydu receiver ile monitöre bağlayabilirsiniz çünkü uydu receiver larda haliyle dvb-s tuner var

peki dvb-c tunerı olan bir cihaz ile kablo tv nin kablosunu vga monitöre bağlayabilmek mümkün mü ? çünkü kablo tv yayınlarını almak için dvb - c tuner lazım uydu receiverlar da yada harici bir tv box ta veya set top box dediğiniz cihazda dvb -c tuner varsa teorikte bu mümkün görünüyor ama bunu daha önce deneyebilen var mı ?
winfast tv pro 1680 adında bir ürün gördüm açıklamalarında tv anten yada cablo tv girişi demiş ama dvb-c tuner var dememiş bu ürünü vga ile monitöre bağlamak mümkün ama bir türlü tr de satan kurum kuruluş yada kişi bulamadım yardım edebilecek olan var mı?
S
10 yıl
discovery otg-ota- gamepad
telefonu keyfe keder aldım kurcalamaya başladım (çok teknoloji meraklısı değilim) biraz araştırdım ve gördüm ki telefonda otg desteği yok
bunun donanımsal birşey olduğunu yazılımla otg desteği olamayacağını söylüyorlar bu konuda bilgisi olan bir arkadaş bizi aydınlatabilir mi? ginoee e3 yada blu için bu gibi konular tartışılmış mı yabancı dorumlarda pek bulamadım sadece bir kaç yerde otg desteği yok denilip geçilmiş
bide bu ota teknolojisi nedir herhangi bir güncelleme yapmadan bizde çalışırmı?(tahminimce smart tv lere kablosuz görüntü aktarımı gibi bişey ? )
son olarak madem otg olmuyor bluetooth game pad bağlayabilen var mı onu sorayım teşekkürler
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.