B

DH Yönetici
26 Ocak 2018
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme (?)
694 (Bu ay: 9)
Gönderiler Hakkında
B
dün
Elektrikli Mini Aceman tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

Mini, ürün gamında Cooper ve Countryman arasındaki boşluğu dolduracak olan yeni %100 elektrikli modeli Aceman'i tanıttı. Tamamen yeni bir model olan Mini Aceman, köşeli hatlara sahip tasarımıyla dikkat çekiyor.



Mini Aceman ilk etapta E ve SE olmak üzere iki farklı versiyonla satışa sunulacak. Aceman E versiyonunda 135 kW (181 hp) maksimum güç ve 290 Nm maksimum tork üreten bir elektrik motoru bulunuyor. Piyasadaki rakiplerine göre küçük sayılabilecek 40.7 kWsa'lik bir batarya ise modele 310 km WLTP menzili sağlıyor.



Aceman SE ise 160 kW (215 hp) maksimum güç ve 330 Nm tork üreten daha güçlü bir motorla donatılmış. Her iki versiyonda da motor ön aksa güç veriyor. Bu versiyonda kullanılan 54,2 kWsa'lik batarya ile menzil 406 km'ye yükseliyor. 




Mini Aceman; 4075 mm uzunluğa, 1754 mm genişliğe ve 1495 mm yüksekliğe sahip. Bu da onu Cooper'dan yaklaşık 22 cm daha uzun, Countryman'den ise 35 cm daha kısa bir model yaparak B-SUV segmentine konumlandırıyor. 5 kişilik oturma kapasitesine sahip olan model, 300 litre bagaj hacmi sunuyor.



Elektrikli model, Essential, Classic, Favoured ve JCW olmak üzere dört farklı donanım seviyesiyle tercih edilebilecek. Bu versiyonların her biri ön kapının altında yer alan kendine has logoya ve 17 ile 19 inç arasında değişen jantlara sahip. En üstte yer alan JCW ise bunlara ek olarak versiyona özel tamponlara, ön kaput üzerinde çizgilere ve parlak siyah süslemelere sahip gövde tasarımıyla dikkat çekiyor.




Mini Aceman'in iç mekanı küçük kardeşi Cooper'a çok benziyor. Merkezdeki yuvarlak multimedya ekranı, otomobildeki tek ekran olarak görev yapıyor. Fonksiyonların çoğu bu ekrana emanet edilmiş durumda ancak özellikle sıkça kullanılan bazı işlemler için mekanik düğmeler de yer alıyor. Mini'nin yeni akıllı kişisel asistanı Spike ve sekiz seçilebilir moda sahip "Mini Experience Modes" da özellikler arasında.



Ayrıca Bkz.Huawei yeni otonom sürüş yazılımı markasını duyurdu: Qiankun



Güvenliği de elden bırakmayan Mini, yeni modelini 12 adet ultrasonik sensör ve dört adet çevre görüş kamerasıyla donatmış. Bu donanımlar, uzaktan park etme ve Sürüş Asistanı Plus gibi gelişmiş teknolojilerin de dahil olduğu gelişmiş sürüş asistan teknolojilerine yol gösteriyor.



Mini Aceman'in fiyatı henüz belli değil. Elektrikli crossover'ın üretimi Çin'de başlayacak ve buna 2026 yılında İngiltere'deki Oxford fabrikası da dahil edilecek.




B
dün
Elektrikli Mazda EZ-6 sedanın tasarımı ortaya çıktı

2023 yılının sonunda Türkiye pazarından çekilen Japon otomobil üreticisi Mazda, Çin'deki yoğun rekabete dahil olabilmek için ürün gamını elektriklendiriyor. Bu kapsamda, şirketin ülkedeki iştiraki Changan Mazda tarafından üretilecek olan yeni Mazda EZ-6, Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkarılacak.



Çin'de hala çok popüler olan sedan gövde tipini elektrikli araç dünyasıyla bir araya getirecek olan yeni model, Mazda EZ-6 isimli %100 elektrikli ve Mazda EZ-60 adı verilen menzil artırıcı (EREV) olmak üzere iki farklı versiyonla satılacak. Söz konusu otomobillerin önümüzdeki yıl satışa sunulması bekleniyor.



İsminden de anlaşılabileceği üzere Mazda 6'nın halefi olarak yorumlayabileceğimiz yeni modelin her iki versiyonu da Changan'ın altyapısını kullanıyor. Gövde tasarımına baktığımızda, elektrikli otomobillerden alıştığımız gibi coupe stili aerodinamik bir silüete sahip olduğunu görmekteyiz. Ön tarafta çıkıntılı burun, panjur süsü verilen kapalı bir alan ve onu saran LED ışık imzası dikkat çekiyor.




Yan taraftan baktığımızda, çift renkli tasarıma sahip jantlar hemen göze çarpıyor. Yüksek omuz çizgisinin güçlü bir görünüm kazandırdığı Mazda EZ-6'da gizli kapı kolları, siyah yan ayna kapakları, çerçeveler ve eteklerde bulunan parlak siyah ve krom süslemeler bulunuyor. Arka tarafta ise moda haline gelen boydan boya uzanan LED stoplar ve Mazda yazısı mevcut.



Ayrıca Bkz.Skoda, Vision Gran Turismo ile oyun dünyasında da adından söz ettiriyor



Teknik detaylar henüz belli değil ancak Çin medyasına göre otomobil, Deepal SL03 modelinde de kullanılan Changan'ın EPA1 platformu üzerine inşa edilecek. Bu platform %100 elektrikli ve menzil artırıcı güç aktarma sistemleriyle uyumlu. İkinci seçenekte 1.5 litre dört silindirli benzinli motor, jeneratör olarak kullanılıyor.



 




Kaynak:https://www.reddit.com/r/mazda/comments/1cbsuqc/official_picture_of_the_new_mazda_ez6/
B
dün
Skoda, Vision Gran Turismo ile oyun dünyasında da adından söz ettiriyor

Škoda, tamamen elektrikli konsept aracı Škoda Vision Gran Turismo'yu tanıttı. Dijital yarış dünyasının sevilen oyunlarından biri olan Gran Turismo 7 PlayStation’a dahil edilen Vision Gran Turismo ile Škoda burada da adından söz ettiriyor.



1957 model Škoda 1100 OHC Spider’dan ilham alan elektrikli ve dört tekerlekten çekişli Škoda Vision Gran Turismo, 800 kW güç ve 1.020 Nm tork üreten dört elektrikli motorla donatıldı. 120 yıldan daha uzun süreden beri motor sporları geçmişine sahip olan Škoda, şimdi de çarpıcı aracıyla oyun dünyasında yerini alıyor.



Bu konsept araçla birlikte Škoda markası, PlayStation 4 ve 5 için popüler Gran Turismo 7 yarış simülasyonuna ilk kez katılıyor. Bu platform için özel olarak geliştirilen sanal konsept çalışması, oyunun Vision kategorisi için tamamen elektrikli bir yarış otomobili olarak dikkat çekiyor.




Sanal Škoda Vision Gran Turismo, 24 Saat Le Mans’da yarışmak üzere geliştirilen 1957 model Škoda 1100 OHC Spider'dan ilham aldı. Oliver Stefani liderliğindeki Škoda Tasarım ekibi, efsanevi 1100 OHC'nin tasarım öğelerini bölünmüş arka kanat gibi yeni özelliklerle birleştirerek muhteşem bir üstü açık tek kişilik otomobil geliştirdi. 



Škoda Vision Gran Turismo, aynı zamanda gelecek elektrikli Škoda modelleri için kullanılan yeni Modern Solid tasarım dilinin özelliklerini de içeriyor. Bunlar arasında T şeklindeki farlar ve mat yeşil gövde rengi de yer alıyor. Aktif aerodinamiğe sahip araç, tüm pist koşullarında üstün performans sunuyor.



Ayrıca Bkz.Volkswagen'den etkileyici elektrikli SUV konsepti: ID.Code



Üstün verimlilik ve sürüş dinamikleriyle tasarlanan araç sadece 1.300 kg ağırlığa sahip. Yaklaşık 4.41 metre uzunluğu, 1.95 metre genişliği ve sadece 94.9 santimetre yüksekliğiyle tasarlanan araç, 87 kWh lityum-iyon bataryadan güç alıyor. Škoda Vision Gran Turismo'nun dinamik sesi ise, Škoda Geliştirme ve Tasarım ekibi tarafından özel olarak geliştirildi.


B
2 gün
Volkswagen\u0027den etkileyici elektrikli SUV konsepti: ID.Code

Volkswagen, 2024 Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı'na sıkı bir şekilde hazırlanıyor. Alman üreticinin fuardaki en büyük gösterimlerinden biri de yeni ID.Code konsepti olacak. Markanın mevcut tasarım diline epey uzak görünen coupe-SUV konsepti, Volkswagen'in Çin'de satacağı yeni modellerin ön gösterimi olarak karşımızda.



Çin'de ve Avrupa'daki tasarım ekiplerinin iş birliğiyle tasarlanan ID.Code konsepti; pürüzsüz yüzeyleri, geniş çamurlukları ve dijital yan aynalarıyla dikkat çekiyor. Önde ve arkada aydınlatılmış Volkswagen logosuyla bölünen sonsuz LED ışık imzası yer alıyor. Elbette bunlar sıradan aydınlatmalar değil. Yapay zeka desteğinden faydalanarak diğer yol kullanıcılarıyla etkileşime geçebiliyor.



Buna ek olarak, öndeki aydınlatmaların hemen altındaki gövde rengi panel aslında bir ekran. Kapalı haldeyken görünmese de aktif edildiğinde bu alanda hava durumu tahmini ve karşılama mesajları gösterilebiliyor.




Volkswagen ID.Code konseptinin iç mekanı "mobil yaşam alanı" olarak nitelendiriliyor. Seviye 4 otonom sürüş özelliğiyle donatılan araçta lövye şeklindeki direksiyonun hemen arkasında boydan boya uzanan ekran mevcut. Kenarlarda dijital aynalardan gelen görüntüleri anlık olarak yansıtan küçük kavisli ekranlar bulunuyor. Orta konsolun ucunda ise dikey olarak konumlandırılmış, araçla ilgili tüm kontrollerin yapıldığı büyük dokunmatik ekran yer alıyor.



Ayrıca Bkz.Elektrikli Ford E-Transit'e büyük batarya dopingi: 402 km'ye kadar menzil



Araç otonom sürüş modundayken direksiyon katlanıyor, koltuklar 180 derece dönüyor ve yolcular dilerse uzun yolculuklarda uyku pozisyonuna geçebiliyor. Kabinde gerçek deri kullanılmadığının altını çizen Volkswagen, ambiyans aydınlatması ve klima kontrol sisteminde özel jetlerden esinlendiklerini belirtiyor. Şeffaf tavanın fotovoltaik sisteme sahip olması sayesinde güneş enerjisinden de bir miktar faydalanılabiliyor.



ID.Code konseptinin ilham verdiği elektrikli Volkswagen otomobiller sadece Çin'de satılacak. Şirket, pazardaki iddiasını sürdürebilmek için ID.UX isimli bir alt marka kurdu. Bu alt marka kapsamında 2030 yılına kadar 5 yeni model çıkarılacak. 




B
2 gün
Elektrikli Ford E-Transit\u0027e büyük batarya dopingi: 402 km\u0027ye kadar menzil

89 kWsa kapasiteye sahip olan yeni batarya paketi, artırılmış menzilli versiyonda standart olarak sunulacak. Bu seçenek, elektrikli ticari modelin menzilini yüzde 28 oranında artırarak 402 kilometreye kadar yükseltecek. Ford, yeni versiyonun kırsal bölgelerde, daha soğuk iklimlerde ve otoyol sürüşünün yoğun olduğu alanlarda faaliyet gösteren filolar için tasarlandığını açıkladı. 



Gelecek güncelleme ile kullanıcılar sadece uzun menzilin değil daha hızlı şarj sürelerinin de tadını çıkaracak. Artırılmış menzil versiyonunda AC şarj kapasitesi 11 kW'tan 22 kW'a çıkarılırken, elektrikli ticarinin tam şarj süresini de 6 saatten kısa süreye iniyor.




DC hızlı şarj kapasitesi ise 115 kW'tan 180 kW'a yükseltilerek %10-80 dolum süresi 28 dakikaya düşüyor. Artırılan kapasite sayesinde 10 dakika şarjla 116 km menzil elde edilebiliyor. Tüm bunlara ek olarak özellikle soğuk havalarda verimliliği artıran ısı pompasının artırılmış menzilli versiyonlarda standart olarak sunulacağını da belirtelim.



Ayrıca Bkz.Smart, #5 isimli yeni elektrikli SUV konseptini görücüye çıkardı



Elektrikli Ford Transit ile ilgili bir diğer önemli yenilik de artık doğrudan fabrikada minibüs dönüşümünün yapılabilecek olması. Türkiye'de yapılacak olan bu dönüşüm ile 15 kişiye kadar oturma kapasitesine sahip elektrikli Ford Transit minibüslerin taksi ve servis şirketleri tarafından yolcu taşımada da kullanılabilmesi sağlanıyor.



%100 elektrikli Ford E-Transit modelleri Türkiye'de 1.996.800 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor. 


B
3 gün
Smart, #5 isimli yeni elektrikli SUV konseptini görücüye çıkardı

Yıllardan beri minik şehir araçlarıyla tanıdığımız Smart'ta işler değişiyor. #1 ve #3 adı verilen crossover modelleriyle değişimin ilk sinyallerini veren Smart, bu kez #5 adı verilen konsept otomobiliyle işlerin daha da büyüyeceğini gösterdi.



Markanın şimdiye kadarki en büyük modelinin ön gösterimi olarak karşımızda duran Smart #5 konsepti, 2024 Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkarılacak. Söz konusu modelin seri üretim versiyonu bu yılın ikinci yarısında piyasaya sürülecek ve #1 ile #3'ün üzerinde konumlandırılacak. Smart, yüzde 100 elektrikli bir SUV olan #5 konseptini "premium orta seviye SUV" olarak tanımlıyor.



Smart markası Mercedes-Benz ve Geely ortaklığında yoluna devam ediyor. Otomobilin mühendisliği Çinli Geely'e aitken tasarımı ise Mercedes'in tasarım stüdyosundan çıktı. Buna ek olarak, #5'in gövde tasarımının 2023 yılında Ford'dan Mercedes'e transfer olan Levent Tuna'ya ait olduğunu da belirtelim. Konsepte genel olarak baktığımızda, GLB/EQB ikilisini andıran bir silüete sahip olduğunu söyleyebiliriz.




Geely'nin SEA platformunu kullanan modelin güç ve tork verileri henüz belli değil ancak çift motoruyla dört tekerlekten çekiş özelliği ve farklı zemin koşullarına göre beş farklı sürüş modu sunacağını biliyoruz. Ayrıca, 100 kWsa kapasiteye sahip 800V yüksek voltajlı batarya ile WLTP'ye göre 549 kilometreye kadar sürüş menzili sunulacak. Kompakt SUV, 800V elektrik mimarisi sayesinde %10'dan %80 doluma 15 dakikada ulaşabilecek.



Ayrıca Bkz.İkonik model artık elektrikli: 2025 Mercedes-Benz G580 EQ



Konseptin dış tasarımında pürüzsüz yuvarlak hatlar, boydan boya uzanan ön-arka LED ışık imzası, tavan rayları, ilave LED aydınlatmalar, kaslı bir görünüm sunan koruma plakaları ve arazi lastikleri dikkat çekiyor. İç mekanda ise sürücünün önündeki dijital gösterge ekranının yanında iki adet OLED multimedya ekranı görev yapıyor. Konfor odaklı koltuklar ise ısıtma, havalandırma, masaj, bacak desteği ve entegre hava yastığı gibi özellikleriyle dikkat çekiyor.




B
3 gün
İkonik model artık elektrikli: 2025 Mercedes-Benz G580 EQ

Uzun zamandır kamuflajlı bir şekilde karşımıza çıkan ve tank dönüşü gibi özellikleriyle gündeme gelen %100 elektrikli Mercedes-Benz G Serisi bugün resmi olarak tanıtıldı. Resmi olarak EQG yerine G580 EQ olarak adlandırılan model, dört motorlu güç aktarma sistemiyle toplam 579 hp maksimum güç sunuyor.



Elektrikli Mercedes-Benz G580 EQ, özellikleriyle neler sunuyor❓




Yeni G580 EQ'nun her tekerleğine bağımsız olarak bir motor güç veriyor. Bu motorlardan her biri 108 kW (145 hp) güç üretiyor. Toplamda ise 432 kW (579 hp) maksimum güç ve 1164 Nm maksimum tork açığa çıkıyor. Her tekerleğe bağımsız olarak güç sağlandığı için elektrikli G Serisi'nde geleneksel diferansiyel kilidine ihtiyaç duyulmuyor. Buna ek olarak her motorun kendi iki vitesli şanzımanıyla kombine edildiğini belirtelim.



Elektrikli Mercedes-Benz G Serisi, yüksek çekiş gücü sayesinde 35 derece eğimi rahatlıkla geçebiliyor. Bataryası ve güç aktarım bileşenleri tamamen yalıtılmış olan SUV model, 850 mm'ye kadar derin sudan geçebiliyor. Bunun içten yanmalı motorlu G Serisi'ne kıyasla 150 mm daha fazla olduğunu da belirtelim. Diğer öne çıkan arazi özellikleri arasında ise G-Turn (tank dönüşü) ve otomobilin tek tekerlek etrafında dönmesini sağlayan G-Steering gibi fonksiyonlar yer alıyor.



Yıllardır ikonik tasarımını koruyan Mercedes-Benz G Serisi, %100 elektrikli araç dünyasına adım attığında da duruşunu bozmuyor. Kapalı ön panjur, hava akışını iyileştirmek için yeniden tasarlanan ön kaput ve bagaj kapağındaki stepne yuvasını şarj kablosunu saklama yerine dönüştürme opsiyonu dışında kısa süre önce makyajlanan standart G Serisi ile tamamen aynı görünüyor.




İçten yanmalı motorlu versiyondaki gibi body-on-frame şasi üzerine inşa edilen modelde 116 kWsa'lik batarya doğrudan şasi elemanı gibi görev yapıyor. Bu durum çapraz destek ihtiyacını ortadan kaldırarak parçadan tasarruf edilmesini sağlıyor. G580 EQ'daki batarya, güvenliği artırmak adına karbon levhalarla korunuyor.



Ayrıca Bkz.Yeni nesil Opel Grandland tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri



Yeni Mercedes-benz G580 EQ'daki batarya, SUV'un tam dolu batarya ile 470 kilometre yol kat edebilmesini sağlıyor. Büyük bataryaya rağmen menzilin düşük kalmasında iki büyük etken bulunuyor. Bunlardan birincisi, ikonik gövde tasarımının dezavantajı olarak hava sürtünme katsayısının 0.44 Cd olması. İkincisi ise ağırlığın 3 tonun biraz üzerinde olması ki bu değer içten yanmalı motorlu versiyona göre 600 kg daha yüksek.



%100 elektrikli Mercedes-Benz G Serisi'nin fiyatı 142.622 eurodan başlıyor. Söz konusu model, %60 ÖTV dilimine girmesi sayesinde Türkiye'deki en ucuz G Serisi olacak. Mevcut içten yanmalı motorlu versiyon ülkemizde %220 ÖTV dilimine giriyor. 






B
3 gün
Yeni nesil Opel Grandland tanıtıldı: İşte tasarımı ve özellikleri

Alman otomobil üreticisi Opel, tamamen elektrikli yeni Grandland’i dünyaya tanıttı. Stil sahibi, dinamik, geniş ve çok yönlü özelliklere sahip yeni Grandland ile birlikte, Opel’in Experimental konsept otomobilinde yer alan birçok tasarım özelliği ilk kez seri üretim bir modelde kullanılıyor.



Yeni nesil Opel Grandland, özellikleriyle neler sunuyor❓




Yeni nesil Grandland, Opel için elektrikli mobiliteyi daha da çekici hale getiren büyük bir adımı temsil ediyor. Grandland, Stellantis’in elektrikli araçlar için geliştirdiği STLA Medium platformu üstünde yükselen ilk Opel modeli olarak öne çıkıyor. Yeni Opel Grandland Elektrik, 98 kWh kapasiteye ulaşan yeni düz batarya paketi ve yeni nesil elektrikli motorunun yanı sıra ısı pompası gibi enerji tasarrufu özellikleri sayesinde yerel emisyon üretmeden 700 kilometreye varan (WLTP’ye göre) menzil sunabiliyor. Yeni model, gerekli olduğunda kısa şarj molaları ile şarj imkanına da sahip. Grandland Elektrik, hızlı şarj istasyonlarında batarya kapasitesinin % 80’ine yaklaşık 26 dakika şarj süresinde ulaşıyor.



Araçtaki yeni destek sistemleri, tasarımcıların yaratıcılığında yeni özgürlük alanları açarak, yeni Grandland’in daha ilk bakışta fark edilen etkileyici duruşunun oluşmasına katkı sağladı. Önceki modellere kıyasla 173 mm ek uzunluğu, 19 mm ek yüksekliği ve 64 mm ek genişliğiyle (uzunluk: 4.650 mm, genişlik: 1.905 mm; yükseklik: 1.660 mm) yeni Grandland, özgüvenli bir duruş sergiliyor. Cesur ve yalın tasarıma sahip olan yeni Grandland, boyutları 20”e ulaşan alaşım jantları ile Opel’in SUV portföyünün zirvesindeki yerini alıyor.



Diğer taraftan Opel’in ikonik Vizörünün yeni 3D uygulaması, araca daha detoks bir görünüm kazandırıyor. Bu uygulama Edge Light teknolojisi ile daha da öne çıkarılan aydınlatmalı Opel Şimşek Logosu ile tamamlanıyor. Yeni Grandland, Experimental konsept otomobilinde de bulunan “Opel Compass” tasarımına sahip. Bu tasarım, ortada “Elektrikli Şimşek” logosu olacak şekilde tüm özelliklerin yatay olarak düzenlendiği orta hat prensibine dayanıyor.



Yeni Grandland’de aydınlatmalı logonun yanı sıra Opel mühendislerinin geliştirdiği ve sınıfının lideri bir aydınlatma yeniliği olan Intelli-Lux Pixel Matrix HD kullanılıyor. İlk kez Yeni Grandland’de yer alan bu sistem, yüksek çözünürlüklü ışık dağılımı için her bir tarafta 25.600 olmak üzere toplamda 50.000’in üzerinde LED hücreye sahip.




Trafik durumuna göre, ilerideki nesneler bir kamera tarafından algılanıyor ve Intelli-Lux Pixel Matrix HD farlar, bu nesneleri standart Matrix Light teknolojilerinden de net bir şekilde daha parlak ve homojen bir ışıkla aydınlatıyor. Böylece gece sürüşlerinde üstün bir görüş açısı ve mesafesi sunarken, diğer kullanıcıların gözünün kamaşmasını engelliyor. Ayrıca yeni nesil aydınlatma sistemi, aracın önünde grafik projeksiyonlarla gösterilen yeni “hoş geldiniz” ve “güle güle” animasyonları ile gelecekteki olanaklara şimdiden ışık tutuyor.



İki tonlu “yüzer” tavanı ve kontrast duruşu ile Grandland, daha uzun bir görünüm kazanıyor. Yeni modelin gövde tasarımı, akışkanlık ve doğallık hissini koruyacak şekilde düzenlendi. Keskin çamurluk davlumbazlarının tasarım hatları araç boyunca ilerleyerek tekerleklerin görsel olarak daha dışarıda görünmesini sağlıyor. Bunu, tekerlekler ve alt gövdenin etrafındaki kaplamalı parçaların sağlamlığı tamamlıyor. Yeni Grandland’in 2.784 mm’lik uzun aks aralığı ve dik bagaj kapağı, kabin ve bagajın daha da ferahlayan yapısını öne çıkarıyor. 40:20:40 oranında katlanabilen arka koltuklar ise 1.641 litreye ulaşan bir yükleme hacmine olanak tanıyor.



Arka tarafta bulunan aydınlatmalı “OPEL” pusula imzası, bir seri üretim modelinde ilk kez yerini alıyor. Ayrıca Opel’in otomobille ilgili tüm dünya kaynaklarını korumaya yönelik olarak benimsediği çevreci inovasyon yaklaşımıyla tamamen uyumlu şekilde otomobilin adı artık krom harflerle gösterilmek yerine bagaj kapağına işlenmiş durumda.



Teknoloji ve konfor




Yeni Grandland, iç mekanında yolcuları konforlu  bir ortamda cesur ve yalın tasarımıyla karşılıyor. Mimari açıdan yatay bir temanın izlendiği iç tasarımda, gösterge panelinden kapılara kadar uzanan hatlar, genişlik ve ferahlık hissini güçlendiriyor. Hafifçe sürücüye dönük olarak tasarlanan 16”lik merkezi ekran ve yüksek orta konsol ise sportif bir his oluşturuyor.



Direksiyonun arkasında yer alan geniş ve tamamen dijital gösterge grubu, temel bilgileri sağlayarak sürücünün sürüş keyfine odaklanmasına imkan tanırken Intelli-HUD head-up display sayesinde sürücünün gözlerini yoldan ayırmasına gerek kalmıyor. Sürücüler, Pure Mod’u manuel veya otomatik olarak etkinleştirerek gösterge panelini sadeleştirme seçeneğine de sahip.



Bu modda; sürücü bilgi paneli, head-up display ve merkezi ekrandaki içerikler azaltılarak gece saatlerinde veya yağmurlu havalarda dikkatin dağılmasını önlüyor. Opel’de her zaman olduğu gibi, sık kullanılan klima kontrolü gibi ayarlar da son kalan birkaç fiziksel düğmeyle sezgisel olarak yapılabiliyor.



Yeni Grandland’de yan hava kanallarının kapıya entegre edilmesiyle gösterge panelinin genişliği, görsel olarak öne çıkarılıyor. Şık bir teknik görünüme sahip olan gösterge panelinin üst kısmı; tasarımın genel tonunun altını çizmek için estetik olarak iki yüzey kaplamasına ayrılmıştır. Gösterge panelinin altında Vizör ile aynı teknolojinin kullanıldığı “Edge Light” bulunuyor.




Aynı zamanda kapı girintilerindeki  ambiyans aydınlatmasının katkısıyla Edge Light, renk ve ışığa cam benzeri bir netlik kazandırıyor. Diğer taraftan kumaşla kaplı gösterge panelinin orta bölümü, kapının omuz bölgesine kadar uzanarak kokpite çekicilik kazandırıyor ve dokunma hissine hitap ediyor.



Ayrıca iç tasarım, sürücü odaklı ve detoks bir sürüş deneyimi sunuyor. Opel’in ödüllü ergonomik AGR koltukları, önemli bir itibara sahip ve yeni Grandland bu eski geleneği devam ettiriyor. “Aktion Gesunder Rücken e. V.” (“Sağlıklı Sırtlar Kampanyası”) sertifikalı bu koltuklar, yeni bir konfor özelliği olarak ayarlanabilir yan desteklere sahip. Bu fonksiyon, koltuk sırtlığının yan kısımlarında bulunan iki pnömatik cep sayesinde koltuk kavramasının da kişiselleştirilmesini sağlıyor.



Ayrıca sürücü koltuğunda havalandırma ve masaj özellikleri de bulunuyor. Bununla birlikte arkadaki yolcular için önceki Grandland’e kıyasla 20 mm daha fazla diz mesafesi sunuluyor. Ek olarak, ön koltuklardaki omurilik üzerindeki baskıyı azaltan patentli Intelli-Seat özelliği, standart olarak mevcut ve otobanlardaki uzun yolculuklarda dahi olağanüstü konfor sağlıyor. Üstelik aracın iç mekanında kullanılan tüm kumaşlar %100 geri dönüştürülmüş malzemeden üretiliyor.



Yeni Grandland bir aile aracı olduğundan, iç mekanda çok yönlülüğe özel bir şekilde odaklanılıyor. Araçta çok sayıda saklama alanına yer veriliyor, ayrıca konfor ve sağlık koşulları iyileştirilirken müşteriler için hayatı kolaylaştıran yenilikçi çözümler bulunması da amaçlanıyor. Bu akıllı çözümlerin başında Pixel Box geliyor. Bu bileşen, aydınlatmalı yarı saydam cam kısmı ve kumaş kaplamasıyla hem konsolun görsel çekiciliğini artırıyor, hem de son derece fonksiyonel bir kullanım imkanı sunuyor.



Kablosuz akıllı telefon şarj cihazı ise camın arkasında konumlandırılarak fonksiyonellik sunarken cihazlar güvenle saklanıyor ve şarj edilebiliyor. Yeni Grandland, Pixel Box’tan ön koltuk sırtlıklarındaki telefon ceplerine ve orta konsolun altında bulunan 12 V prizin de yer aldığı büyük saklama alanına kadar toplamda 35 litreden fazla hacme sahip iç saklama bölmeleri sunuyor.



Alternatif motor seçenekleri




Yeni Opel Grandland müşterileri, tamamen elektrikli Grandland Elektrik seçeneği ile beraber 48V Mild-Hybrid versiyonu da tercih edebilecekler. Tamamen elektrikli ve emisyonsuz olarak yaklaşık 85 km menzil (WLTP) sunan yeni Grandland Plug-in Hybrid ve 48V Mild-Hybrid teknolojisine sahip yeni Grandland Hybrid, sürüş keyfini üst seviyede yaşatırken tüketimi ve karbon emisyonunu sınırlandırarak çevreci yönünü gösteriyor.



Yeni Grandland, emisyonu azaltırken bir yandan da dinamik ve sportif bir sürüş keyfi sunmaya devam ediyor. Konforu göz ardı etmeyen bu sürüş karakteri, şaside kullanılan frekans seçimli sönümlendirme teknolojisine sahip amortisörlerle mümkün oluyor. Bu benzersiz teknolojide, sönümlendirme kuvvetini frekansa göre mekanik olarak adapte etmek için amortisör bölmesinde ikinci bir hidrolik devre kullanılıyor.



Ayrıca Bkz.Elektrikli araç satışları artmaya devam ediyor: Bu sene 17 milyon araç satılacak



Duruma, yol yüzeyinin koşullarına ve sürüş tarzına göre sistem, yüksek frekanslarda (arnavut kaldırımı veya rögar kapağı gibi küçük darbeler) konforlu sürüş sağlıyor. Bununla beraber düşük frekanslarda yolla daha doğrudan temasla sportif ve iddialı bir sürüş tarzı için farklı sönümlendirme karakteristikleri uyguluyor. Yeni Opel Grandland, sürücünün komutlarına çok daha hızlı ve doğrudan bir şekilde tepki veriyor; böylece fren yaparken, viraj dönüşlerinde ve otobandaki yüksek hızlarda dengesini koruyor. Yaylar, viraj denge çubuğu, direksiyon ve hassas ESC ayarı gibi Opel’in genlerini taşıyan unsurlar bir kez daha kendini gösteriyor.



Üst sınıf sürüş destek sistemleri




Opel’in yeni birinci sınıf SUV’unun sürüş destek sistemleri arasında tümü standart olarak sunulan dur-kalk fonksiyonuna sahip adaptif hız sabitleyici, trafik işareti tespit sistemi, akıllı hız adaptasyonu ve kaza durumunda ikincil çarpışmayı önlemeye yardımcı olan ikincil çarpışma freni gibi çok çeşitli sürücü destek sistemleri yer alıyor.



Çok sayıda elektronik destek bileşenini içeren ve bunları yarı-otonom şerit değişim asistanı ve akıllı hız adaptasyon sistemiyle birleştiren Intelli-Drive 2.0 sistemi, opsiyonel olarak sunuluyor. Bu destek sistemi, hedeflenen şerit boşsa Grandland’i küçük yönlendirme hareketleriyle istenen şeride yönlendiriyor. Hız adaptasyon sistemi ise sürücünün onayı doğrultusunda aracın hızının yeni bir hız limitine göre düşürülmesini veya bu limite kadar artırılmasını sağlıyor.



Intelli-Drive 2.0, sensörlere ek olarak kablosuz ağdan gelen bilgileri de kullanıyor. Ön ve arka  park sensörleri, Intelli-Vision 360o çevre görüş kamerası ve otomatik temizleme işlevine sahip arka kamerası sayesinde park etmek ve manevra yapmak artık daha kolay hale geliyor.



Yeni Grandland, Opel Experimental konsept otomobilinde ilk kez gösterilen çeşitli tasarım özelliklerinin yanı sıra son teknoloji ürünü yeni STLA Medium platformuyla sunuluyor. Opel’in elektrifikasyon stratejisi, inovatif teknolojileriyle birlikte tamamen elektrikli sürüşün getirdiği özgürlüğü yeni bir seviyeye taşıyor.




B
4 gün
İşte yeni Passat Pro Sedan! BYD Seal U Türkiye\u0027de - DH Oto Gündem

Programımızın bu haftaki bölümünde yeni Passat Pro Sedan, Türkiye'ye gelen Volkswagen Tiguan ve BYD Seal U ile yeni Qashqai gibi haftanın öne çıkan konularını değerlendirdik. Bize destek olmak için kanalımıza abone olup bildirimleri açmayı, videoyu beğenmeyi ve yorum yapmayı unutmayın. İyi seyirler!



Video akışı:



00:00 - Giriş



04:27 - Çift motorlu Togg T10X ve yeni T10F için tarih verildi



14:29 - Yeni 2024 Nissan Qashqai tanıtıldı



28:40 - Renault'dan Duster'ı temel alan sedan ve station wagon geliyor



33:33 - Yeni Passat Pro Sedan ortaya çıktı! Hangi ülkede satılacak?



42:36 - Yeni nesil Volkswagen Tiguan Türkiye'de satışa sunuldu



49:11 - Şarj edilebilir hibrit BYD Seal U Türkiye'de



58:50 - Yeni Citroen C3 Aircross'un tasarımı ortaya çıktı



 


B
geçen hafta
Yeni Citroen C3 Aircross, ilk kez %100 elektrik ve 7 koltukla geliyor

Citroen, ürün gamını yenilemeye C3 Aircross modeliyle devam ediyor. Bu yılın sonuna doğru satışa sunulması planlanan ikinci nesil Citroen C3 Aircross, %100 elektrikli ve hibrit motorlarla tercih edilebilecek.



Yeni Citroen C3 Aircross, özellikleriyle neler sunuyor❓




Yeni C3 Aircross ile ilgili bir ilk de oturma kapasitesinde yaşandı. 4390 mm'lik gövde uzunluğuyla önceki nesile göre 23 cm daha uzun olan otomobil, bu sayede ilk kez 7 koltuk seçeneğiyle tercih edilebilecek. Yeni nesil C3 Aircross'un tıpkı C3 ve Opel Frontera gibi uygun maliyet odaklı Stellantis Smart Car platformu üzerine inşa edildiğini de belirtelim.



Yeni nesil Citroen C3 Aircross, Oli konseptiyle tanıtımı yapılan yeni logo ve ışık imzasına sahip yüzüyle dikkat çekiyor. Söz konusu model, küçük kardeşi C3'e göre yerden daha yüksek bir gövdeye ve daha yüksek sürüş pozisyonuna sahip. Üstelik sunduğu konfor ve standart olarak sunulan yüksek teknolojik özellikleriyle de öne çıkmayı başarıyor.




C3 Aircross, yeni tasarım dili ve köşeli tasarımıyla eskisine göre daha agresif görünüyor. Yüksek omuz çizgisi, çıkıntılı çamurluklar ve geniş tekerlekler de otomobilin bu görüntüsünü destekliyor. Yonca yaprağına benzeyen çift renkli jantların da dikkat çektiği otomobili arkasında ise C formu oluşturan LED stoplar ve öndeki gibi çapraz çizgilere sahip büyük difüzör göze çarpıyor.



Ayrıca Bkz.Çift motorlu Togg T10X ve sedan Togg T10F için tarih verildi



Yenilenen crossover'ın motor gamı henüz detaylandırılmadı ancak benzinli, hafif hibrit ve %100 elektrikli seçeneklerin olacağını biliyoruz. Bu noktada 90 beygirlik 1.2 litre üç silindirli turbo motor ve manuel şanzıman ile üç silindirli hafif hibrit motor ve 6 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman kombinasyonları görebiliriz. %100 elektrikli versiyon ise muhtemelen 154 beygirlik tek motor seçeneğiyle 400 km'nin üzerinde menzil sunacak.



Yeni Citroen C3 Aircross'un iç mekanı ve diğer teknik bilgileri önümüzdeki haftalarda paylaşılacak. Konuyla ilgili bilgileri siz değerli okurlarımıza aktarmaya devam edeceğiz.






Kaynak:https://www.media.stellantis.com/em-en/citroen/press/citroen-enters-the-b-suv-market-with-a-tough-stylish-and-versatile-all-new-c3-aircross
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.